Félrelépés: a nő megbocsát, a férfi elválik? Érdekes kutatási eredmény született

A kutatás eredményei alapján úgy tűnik, a nők könnyebben szemet hunynak párjuk hűtlensége felett.

par problema

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A hűtlenség kétségkívül a leggyakoribb és legsúlyosabb kapcsolatromboló tényező. A párok jó része, ha kiderül, rögtön a szakítás vagy a válás mellett dönt. Ám vannak természetesen olyanok is, akik megpróbálnak felejteni, és igyekeznek mindent megtenni, hogy helyrehozzák a viszonyukat.

Az, hogy mi lesz ilyenkor a jövője a kapcsolatnak, sok tényezőtől függhet. Egy kutatás szerint viszont erősen közrejátszik benne, hogy a férfi vagy a nő lépett félre. 

A férfi válik, a nő szemet huny megcsalás esetén?

A Hall Brown Family Law ügyvédi iroda azt vizsgálta, hogy melyek azok a viselkedési minták, amelyek váláshoz vezetnek. A kutatás során arra az eredményre jutottak, hogy minden harmadik szakítás azért történik, mert a felek megpróbáltak megbocsátani valamit a másiknak, de ez nem sikerült, és egy idő után nem bírták már tovább, betelt náluk a pohár. Ez a valami pedig a szenvedélybetegségek és a pénzügyi problémák mellett legfőképpen a hűtlenség.

Arra is rávilágítottak az összesített adatok, hogy a nők hajlamosabbak szemet hunyni párjuk afférja felett, és folytatni tovább a kapcsolatot. Míg a férfiak ellenkező esetben ritkábban képesek túltenni magukat partnerük hűtlenségén, és inkább a válást választják. Ellen Walker ügyvéd, a felmérés egyik vezetője elmondta, még őket is meglepi, hogy mennyien észre sem akarják venni, ha a másiknak viszonya van. Gyakran csak akkor hozzák szóba a dolgot, amikor már mások előtt is világossá válik a párjuk afférja, esetleg a barátok, ismerősök kérdeznek rá, illetve hívják fel rá a figyelmüket.

A cikk az ajánló után folytatódik

Intimitás hosszú távon - Hogyan tartsuk életben a szenvedélyt párkapcsolatunkban?

A Femina Klub októberi vendége Dr. Hevesi Kriszta szexuálpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy mennyire vagyunk őszinték önmagunkhoz és partnerünkhöz. Milyen tabuk vannak a párkapcsolatokban? Mit lehet tenni, ha felmerül a bensőséges szexuális együttlétek hiánya és hogyan tehetünk a párkapcsolatok ellaposodása ellen? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. október 17. 18 óra

Helyszín: GOBUDA MALL - Vidám Színpad

Promóció

Miért bocsátanak meg?

Nem ez az egyetlen kutatás, ami igazolja a feltevést. A statisztikák szintén azt mutatják, hogy a partnerük félrelépése miatt váló nők száma 43%-kal csökkent 1996 óta, míg a hasonló ok miatt válást benyújtó férfiaké majdnem harmadával nőtt. És, hogy miért döntenek sokan amellett, hogy szemet hunynak a viszony felett? Ellen Walker szerint ilyenkor a legtöbb esetben a gyerekek miatt maradnak együtt a párok. Az ő szempontjaikat nézik, és miattuk szeretnék összetartani a családod. Ez a szándék pedig a nőkben általában sokkal erősebb, mint a férfiakban - részben ezért is hajlamosabbak megbocsátani hűtlen párjuknak. 

A megcsalás jelei

Számos apró jel figyelmeztethet arra valakit, hogy a partnerének viszonya van. A következő dolgok esetén nem árt gyanakodni, mert egyértelműen félrelépést jeleznek.

Fotók: Getty Images Hungary.

Ezt is szeretjük