Jó rájuk nézni! Újra együtt régi partnerével a magyar műsorvezetőnő
Íme, a részletek
Horváth Éva a Fátylat rá!-ban ismét Müller Attilával dolgozik együtt.

Az esküvőket mindenki szereti, ezért döntött a VIASAT3 úgy, hogy belevág egy egészen új típusú realitybe, főszereplőjének pedig magát az esküvőt választották.

Éva már kipihente magát Mexikóban, ezért örömmel válallta el a műsor vezetését
A párok harca során szükség van arra, hogy a szigorúbb oldalát mutassa

A Fátylat rá! műsor az extrém esküvők világába és a menyasszonyok harcába nyújt betekintést, ennek kapcsán kérdeztük a show egyik házigazdáját, Horváth Évát.

- Mi volt az első gondolatod, amikor megkerestek a műsor készítői?

- A nyár elején véget ért az Éden Hotel, így azt gondoltam, több időm lesz kicsit magamra, hiszen ez az időszak általában holtszezon. Kitaláltam, hogy folytatom a spanyolnyelv-tanulást, elmegyek egy fotós tanfolyamra és készülök a maratoni futásra, egyszóval ki akartam használni a szabadidőmet.

Ám amikor megkerestek a csatornától, nagyon örültem neki, hogy egész nyáron forgathatok. Azt hiszem, volt bőven időm kipihenni magam Mexikóban, meg egyébként is munkamániás vagyok picit, egyszóval alig vártam, hogy elkezdjük a munkát.

- Bár az Éden Hotel is reality, azért a Fátylat rá! egy egészen más műfaj. Nem tartottál tőle?

- Nagy tapasztalatom nincs az esküvőkkel, egy kezemen meg tudnám számolni, hogy hány esküvőn jártam. Ugyanakkor a műsor elődjét, a Négy esküvőt nagyon szerettem, rendkívül szórakoztató formátum volt. A Fátylat rá! viszont egy sokkal érdekesebb és izgalmasabb műsor, egy stratégiai reality.

- A Cool TV-n már dolgoztatok együtt Müller Attilával. Szereted a vele való közös munkát?

- Nagyon örültem, hogy Attilát kaptam párnak, már anno is imádtam vele dolgozni. Azt gondolom egyébként, hogy ez meg is látszódik a munkánkon, hiszen régen napi szinten vezettük együtt a műsort, és volt időnk összecsiszolódni.

- Mi volt a tapasztalatod a forgatásokon? Az emberek jobban kedvelik a hagyományokat, vagy inkább az extrém dolgokat keresik?

- A műsor felhívása konkrétan az extrém esküvőkre vonatkozott, de azért én azt vettem észre, hogy hagyományőrzők vagyunk. A menüsorban, az esküvői ruhában, a szertartást illetően szeretnénk valamennyire a tradíciókat megőrizni. Persze a műsorba jelentkezők megfűszerezték ezt, de itt-ott fel lehet fedezni egy-egy klasszikusabb vonulatot.

- Hogy érezted, inkább az arák azok, akiknek döntő szavuk volt a szervezés során, vagy azért a vőlegényeknek is hagytak beleszólást a dolgokba?

- Én azt gondolom, hogy a mindennapi életben is egyre inkább átveszik a nők az irányítást, sok családban a gyengébbik nem hordja a nadrágot, amivel kapcsolatban megjegyezném, hogy szerintem ez nem túl jó dolog. Ugyanakkor azt gondolom, hogy az esküvőt illetően azért főként a nőké a döntő szerep, hiszen mi köze van a férfinak ahhoz, hogy milyen esküvői ruhában legyen a menyasszony? Ez egy női döntés, a lényeg az, hogy én miben érzem magam jól.

- A Fátylat rá! a nem mindennapos megoldásokról szól. Volt olyan extrém ötlet, amit nem vállalt be a csatorna?

- Nem, sőt, a csatorna támogatta az elképzeléseiket. Azonban időnként olyan - szerintem túlzottan is merész - elképzelésekkel álltak elő a párok, amelyekről azt gondoltam, hogy balesetveszélyesek, ilyenkor szóvá tettem a félelmemet, és óva intettem őket.

Müller Attilával már korábban is vezetettek közös műsort, így nagy volt az összhang
A móka kedvéért a Sziget Házasságkötő sátrában össze is házasodtak, amiről emlékplakettet kaptak

- Két eltérő típusú násznép hogyan tud együtt bulizni? Számítanak a kulturális különbségek?

- Ez a nagy kérdése ennek az egész játéknak, hiszen alapvetően két teljesen eltérő pár vívja meg a csatáit, ami már önmagában is érdekes. De azt hiszem, még inkább kivételes megközelítés, hogy két különböző elképzelést, más típusú násznépet és más stílusú esküvőt hogyan lehet összefésülni.

- Akkor valószínűleg téged is értek nagy meglepetések a műsor során.

- Így van. Az különösen meglepett, hogy egy-egy menyasszony vérre menő csatákat vívott, persze a szó legpozitívabb értelmében. Mesélnék is, de sajnos sokat a forgatásról nem árulhatok el.

- Szerinted azok, akik jelentkeztek, valóban ilyen esküvőre vágynak, vagy csak inkább egy jó buli lehetőségét látták a műsorban?

- Azt gondolom, hogy is-is. Hiszen ahhoz, hogy megvalósítsák az elképzeléseiket, szükségük volt a csatornára, hogy asszisztáljon, és segítsen a szervezésben. Szóval egyrészt azt gondolom, hogy ilyen esküvőkről álmodoztak. Másrészt viszont azt láttam, hogy azok a párok is jól érezték magukat végül, amelyeknek az elképzelései kevésbé érvényesültek a forgatások során.

- A műsorban öt pontban kell kompromisszumra jutni a pároknak: a szertartás, illetve a lagzi helyszíne, a ruha, a menü és a zene tekintetében. Ha te kerülnél hasonló helyzetbe, akkor mi lenne az az egy, amiből biztos, hogy nem engednél?

- Abban, hogy hogyan mondjam ki a boldogító igent, vagyis maga a ceremónia.

Ha kíváncsi vagy arra, Éva hogyan vélekedik a saját esküvőjéről, kattints! »

Ezt is szeretjük