Milyen a Facebook-falad? Ezt árulja el rólad a férfinak
Mit gondol rólad, aki rád keres a Facebookon? Íme, a közösségi sztereotípiák.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A Facebookon bárki után könnyű nyomozni, aki nem titkosítja az információit. Ha pedig már ismerősöd az illető, biztos lehetsz benne, hogy kíváncsian teker le az oldal aljára, hogy elolvassa a posztjaidat - ha nem unja meg félúton.

A rólad alkotott képben szerepe van a fotóidnak, nemcsak annak, hogy mit ábrázolnak, hanem annak is, hogy mennyi van belőlük, kivel vagy rajtuk, és milyen gyakran frissíted a profilképed. Emellett az adatlapod és a státuszaid, valamint a tevékenységed gyakorisága is árulkodó. Íme, a facebookozók néhány típusa.

A népszerű, nárcisztikus

Naponta, de legalábbis hetente frissíted a profilképed, és szívesen linkeled be a dolgaidat, ha azok másutt is megtalálhatók a neten.

Gyakran előállsz valami viccessel, amit az utcán lőttél, és persze rengeteg komment érkezik a frissítéseidre. Tagadhatatlan, hogy kreatív és figyelemfelkeltő lény vagy, aki izgalmas is lehet, de az elgondolkodtató, vajon miért unatkozol annyira a munkádban, hogy kreativitásod legfőbb csatornája a Facebook legyen.

A hideg, elérhetetlen

Nagy történelmi személyiségek bölcs mondásai töltik meg a falad, talán önismereti cikkeket és fitnesztippeket is szívesen ajánlasz. Feltűnő viszont, hogy semmi személyeset nem osztasz meg a többiekkel, és a saját gondolataidat is megtartod magadnak.

Valószínűleg lelkesen és hatalmas erővel veted magad a tevékenységeidbe, a munkádban és a sportban egyaránt kiváló teljesítményt nyújtasz, de az érzelmekkel talán hadilábon állsz, és az sem kizárt, hogy érzelmileg elérhetetlen vagy a körülötted lévők számára.

A lázadó

A faladon semmi sincs, leszámítva néhány értesítést arról, kivel lettetek ismerősök, egy spamet még fél évvel ezelőttről, illetve néhány fotót, melyekre mások taggeltek.

Valójában nem érdekel a virtuális közösségi lét, nem érdekelnek mások profiljai, és őket se érdekelje a tiéd. Lehet, hogy előnyben részesíted a való életet, vagy túl zárkózott vagy, de az sem kizárt, hogy valaki helyetted regisztrált téged.

A függő

Az előbbi típus szöges ellentéte a közösségi oldalakkal függőségi viszonyt ápoló ember, akit nem nehéz kiszúrni. Ők azok, akik mindenkinek a státuszához hozzászólnak, és szívesen cserélnek eszmét bármilyen kérdésről. Részt vesznek a lehető legtöbb játékban, és persze hivatkoznak a twitteres posztjaikra. Valamint percre és sarokra pontosan lehet követni virtuálisan is, hol jártak az elmúlt fél évben, illetve kivel. Nos, a te életed voltaképpen itt zajlik.

Tipikus szingli

A fotóid elsősorban a kutyádat ábrázolják, amint a papucsodat rágja, de te is szerepelsz közöttük, talán a barátaid gyerekeivel is. Olykor talán szigorú ítéleteket posztolsz magadról, netán könnyelmű kalandjaidról. Első látásra talán ijesztő lehet, hogy te vagy Brigitte Jones alteregója, míg mások bájnak találják esetlenséged és őszinteséged. 

Te felismerted magad valamelyik típusban?

Ezt is szeretjük