Ezért számol veled csak rövid távon a pasi
3 ok a háttérben
Ha valami nem működik, hajlamos lehetsz a másikat hibáztatni. De vajon tényleg mindig az ő sara?

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Előfordulhat, hogy a csalódások kapcsán te is hajlamos vagy a másikat vagy talán az egész ellenkező nemet okolni az elégedetlenséged miatt. Pedig lehet, hogy a saját személyiséged rendszerében kell keresned a kiváltó okokat.

A tudattalan feszültségek gyakran sokkal inkább beavatkoznak a párkeresésbe, mint azt gondolnád. Ezek alapját gyakran a múltban kialakult és időközben gyökeret vert szokások és érzések adják. A különböző belső konfliktusok arra késztetik az embert, hogy olyan társat találjon, aki alkalmas a külvilágból visszatükrözni azt, ami a saját belső világában lejátszódik.

Gyakran történik meg az emberrel, hogy olyan társsal van együtt, aki látszólag nem illik hozzá, ám a tudatalatti szemszögéből pontosan ő a megfelelő partner. Lehet, hogy veled is ez történik. A másik a külvilágban jeleníti meg mindazt, ami benned lejátszódik vagy belőled hiányzik, de ezzel segít is abban, hogy tudatára ébredj saját belső feszültségeidnek. Amíg azonban nem vagy egész ember, a férfiak sem számolnak veled. Milyen okok állhatnak annak hátterében, ha csak pár hónapig tartanak a kapcsolataid?

Elfojtott szabadságvágy

Elképzelhető, hogy egy nő lelkében összeegyeztethetetlen a szabadságvágy a meghittséget és közelséget adni tudó nő képével. Ezért a nő a függetlenség iránti vágyát rossznak és veszélyesnek tekintheti, amelyet így kénytelen kivetíteni a társára. A társa pedig belemegy a játékba, hiszen valamiért neki is megéri. Talán rossz tapasztalatokat szerzett a múltban, visszautasításban részesült a közelség iránti vágya.

Úgy védekezhet ellene, hogy a személyiségének ezt az aspektusát kivetíti a nőre. Tehát benne is jelen van a közelségnek és a távolságtartásnak ugyanaz a konfliktusa, csak fordítva. Ő a másik pólust, az intimitást és a közelséget vetíti ki.

A legtöbb hasonló esetben hamar véget ér a kapcsolat, és a nő egy új társban reménykedik, akitől több közelséget kaphat. Ezzel azonban nem oldotta meg a benne élő konfliktust a közelség és a távolságtartás között. A probléma továbbra is fennmarad, és a további kapcsolataiban is megjelenik majd.

Túlzott elvárások

Sok nő hajlamos elfelejteni, hogy a férfi a szabadidejében nemcsak a nő elvárásainak akar megfelelni, hanem a saját vágyait és terveit is szeretné megvalósítani. A nőnek jogosan is lehet hiányérzete, amennyiben a kapcsolatban a gyengédségen és a szexualitáson kívül nincsenek más érintkezési pontok. Sok nő követ el ott hibát, hogy a kapcsolat kezdetén olyan tulajdonságokkal ruházza fel a férfit, melyek valójában nem a személyisége részei. Idővel ez konfliktusokhoz vezethet.

A pasi egy idő után megunhatja, hogy olyasmit várnak el tőle, amihez neki nincs kedve, illetve ami nem a személyiségéből fakad. Természetesen ki kell alakítani a felek igényei között egy egészséges egyensúlyt, de ha a férfi úgy érzi, sehogy sem felelhet meg a nőnek, akkor inkább felköti az útilaput.

Még nincs kész

A tartós kapcsolat kialakulását megnehezítheti, ha valaki még túlságosan kevéssé határozta meg a saját útját, nem fogalmazta meg a céljait, illetve nem körvonalazódtak a saját elképzelései, melyeket meg akarna valósítani. A férfiak általában később találják meg saját útjukat, és hiába érzed már magad késznek egy kapcsolatra, ha a másik fél még lazaságra vágyik, akkor fejre is állhatsz, nem lesz belőle több.

Ha a felek rossz időben találkoznak, vagyis egyikük nincs párkapcsolatra alkalmas lelkiállapotra, akkor sajnos csak idővesztegetés várni a másikra.

Cikkünk Hermann Meyer Mert megérdemellek! című könyve alapján készült.

Ezt is szeretjük