Ezért megy tönkre sok házasság az első évben
Kerüld el a leggyakoribb hibákat
A boldogító igen után sem fenékig tejfel az élet.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Sokan állítják, hogy a házasság lényegében nem sokat változtat az addigi életmódjukon, ez gyakran mégsem így van.

Nemcsak lelki oldalon, hanem gyakorlati oldalon is történnek olyan változások, melyekhez nem árt alkalmazkodni. Ha házasságra készülsz, vagy épp friss házasok vagytok, nem árt, ha tisztában vagy a leggyakoribb hibákkal.

Babakényszer

A friss házasoknak gyakran nehéz elengedniük a fülük mellett a rokonság felől érkező elvárásokat: - Na, és mikor jön a baba? Mire vártok még? Tudjátok, nincs olyan, hogy megfelelő időpont.

Ha mindez egybevág a ti elképzeléseitekkel, nincs is gond - leszámítva, hogy a baba érkezését akkor sem érdemes sürgetnetek, ha éppen fel vagytok már készülve rá, mert így egy-két sikertelen próbálkozás után könnyen görcsössé válhattok.

Ha viszont még várnátok vele, és előtte más célokra koncentrálnátok, ne hagyjátok magatokat belekényszeríteni a külső elvárásokba. Elvégre ti tartoztok felelősséggel a saját sorsotok, de a gyerek iránt is.

Pénztabu

Ha nem beszéltek a pénzügyekről, vagy valamelyikőtök igyekszik szőnyeg alá söpörni az ezzel kapcsolatos kétségeit, nehézségeit és elvárásait, az könnyen falat építhet közétek.

A közös kassza épp úgy konfliktusforrás lehet, mint a külön tartott pénz, és az, ha eltérőek a költekezési szokásaitok. Ha úgy döntötök, hogy külön gazdálkodtok, érdemes átgondolnotok és megbeszélnetek, hogy ez nem ássa-e alá a közöttetek lévő bizalmat. Ha közös kasszán vagytok, érdemes lehet bizonyos szabályokat hoznotok, illetve megegyezésre jutnotok a kiadásokról.

Ha az egyikőtök spórolós, de a másik költekező, érdemes ötletelnetek olyan kompromisszumon, mely mindkettőtöknek megfelel.

Mi van a barátokkal?

A házasélet kezdetén gyakran nem könnyű megtalálni az egészséges egyensúlyt a barátokkal kapcsolatban. Van, aki ilyenkor hajlamos eltávolodni a barátaitól, míg mások átesnek a ló túloldalára, és kompenzációképpen szinte minden szabadidejüket a barátaikkal töltik. Különösen akkor ütközhet nehézségekbe a kapcsolat, ha a barátok egész más életmódot élnek, és elvárják, hogy hozzájuk alkalmazkodj - vagy épp te várod el, hogy ők hozzád.

Ha viszont kölcsönösen alkalmazkodtok, megőrizhetitek az összhangot. A jó kapcsolat kulcsa, ha rendszeresen találkoztok, és egyikőtök sem érzi hanyagolva magát. Megbeszélhetitek azt is, hogy okoz-e valamelyikőtökben feszültséget a másik viselkedése vagy életmódja.

Te mit gondolsz, mi a legnagyobb nehézség a házasság első évében?

Ezt is szeretjük