Ezért hagy el egyik napról a másikra a pasi
3 meglepő ok a háttérben
Olykor derült égből villámcsapásként éri a nőt a szakítás, pedig a férfi talán már jóval előbb döntött.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha te is megéltél már olyan szakítást, mely számodra egészen váratlanul következett be, akkor ismered a jelenséget, amikor a férfi látszólag minden előzmény nélkül hagyja ott a barátnőjét.

Ilyenkor azonban, bár lehet, hogy a nő nincs tisztában az előzményekkel, a férfiban már valószínűleg érett a döntés, csak nem adott hangot a kétségeinek, ezért úgy tűnhetett, minden rendben van.

Pedig a statisztikák azt mutatják, hogy a párkapcsolatban élő férfiak 21%-a közben nézelődik, és jobbat próbál keresni. Nézd meg, miért érhet meglepetésként a szakítás!

Nem akar rosszfiú lenni

- Két évig jártam egy férfival. Voltak problémáink. Más városban dolgoztunk, és nem találkoztunk túl gyakran. Amikor megemlítettem neki, hogy a dolgok nem mennek olyan jól közöttünk, mint régen, valami olyasmit mondott, hogy nem lát közös jövőt a számunkra, hogy érdeklem, de nem hiszi, hogy készen áll a következő lépésre. Biztosan régóta gondolkodott már ezen, vagy tudta is. Miért nem spórolt meg nekünk egy kis időt és fájdalmat, és mondta meg egy évvel korábban? - Juli, 30.

A hasonló magatartás hátterében az áll, hogy a férfiak soha nem akarnak rossz fiúnak látszani - még ha azok is. Ezért bajban vannak, amikor olyasmit kell mondaniuk, ami szakítást jelent. Nem akar csalónak vagy érzéketlen mocsoknak látszani, aki tönkretette a kapcsolatot - ezért egyszerűbb meghátrálnia, mint pitizni. Úgy akar távozni, hogy a nő azt érezze, bárcsak ne ment volna el. Nem arról van szó, hogy nem akarja felégetni a hidat maga mögött, hogy még visszajöhessen, hanem arról, hogy nem akar rossz fényben feltűnni.

Meggondolta magát

 - Néhány hete találkozgattam egy a férfival. Jó fej volt, jól éreztük magunkat együtt, sok közös vonásunk van, és néhányszor már együtt is aludtunk. Nos, valamikor a hatodik randinkon azzal állt elő, hogy még nincsen túl egy nehéz szakításon, és nem biztos benne, hogy készen áll egy új kapcsolatra. Bár én nagyszerű vagyok, de nem tudja, hol áll a feje. Nem akartam vele vitatkozni, de elegem van a maszlagból. Miért használja ezeket az ostoba kliséket kifogásként, ha nem akarja folytatni a kapcsolatot? - Rozi, 26.

Ha hasonlóval találkozol, az általában annak a jele, hogy a férfi egyszerűen meggondolta magát, és rájött, hogy nem benned látja a megfelelő társat. Lehet, hogy ettől még jó fejnek, okosnak és vonzónak talál, de valami mégis hiányzik. Ilyenkor nem érdemes türelmesnek lenned, sem azon fáradoznod, hogy megtartsd. És még az is lehet, hogy igazat mondott, és valóban a sebeit nyalogatja.

Mire vágyik a pasi?

Ha nem érted néha, miért történnek a dolgok, nézd meg videónkat, melyből kiderül, mit keresnek a férfiak a nőkben, és milyen szerintük a tökéletes barátnő.

Megijed a nyomástól

 - Egy hónapja jártam egy férfival, és a dolgok kezdtek komolyra fordulni: hét közben többször találkoztunk, és ott tartottunk, amikor eljön az a pont, hogy beszélni kell a kapcsolatról. Én azt hittem, hogy minden rendben van, de ő hirtelen közölte velem, hogy még nem áll készen egy komoly kapcsolatra. Mi is a helyzet a meghátrálással? -  Anna, 27.

Bizonyos férfiak megijednek attól, hogy leláncolják őket, még akkor is, ha nem látják a köteleket. - Az a nő, aki nagyon meg akar fogni barátjának, nem veszi észre, mennyire kiábrándító tud ez lenni. Igazából azt közvetíti, hogy ő irányítja a kapcsolatot. A beszéd pedig nem a férfiak erőssége, ha valami megy, akkor megy, felesleges átbeszélni, hol is tart a kapcsolat - mondja a 27 éves Bence.

Szókimondó beszélgetések Szily Nórával és vendégeivel.

Új videósorozatunkban Szily Nóra és beszélgetőpartnerei döntik le a tabukat. A 'Szókimondó' őszintén és egyenesen dolgoz fel olyan fontos témákat, amikről sokszor nem beszélünk nyíltan. Tabuk helyett mi a szókimondó beszélgetésekben hiszünk. Sorozatunkban kendőzetlen őszinteséggel beszél Pásztor Anna a szerelem múlandóságáról, Mérő Vera a bántalmazásról, Oroszlán Szonja pedig a fordulatos karrierváltásáról vall, de más fontos témákat is körbejárunk. Tanács Eszter a gyermektelen nők helyzetéről, Bajzáth Sándor a veszedelmes függőségekről, Singer Magdolna a gyászfeldolgozásról, míg Dr. Beke Dóra az elcsúszott szépségtrendekről beszél. 

Tartsatok velünk! 

Promóció

A nyomástól való félelem később is érvényes a kapcsolatban, ha a férfi netán mégis elköteleződne. A különbség csak annyi, hogy a nyomás most már a teljesítés felé irányul. Nemcsak az ágyban, hanem az életben is, afelé, hogy jó apák, férjek, vejek, szemétkihordók, autó-karbantartók, pénzügyi irányítók legyenek. Nem arról van szó, hogy nem szívesen csinálják ezeket; de nem szívesen csinálják úgy, hogy párjuk közben figyeli őket, mert ilyenkor túlzottan félnek a kudarctól. Sok férfi arra panaszkodik, hogy bármit csinált, a párja mindig jobb ötlettel állt elő, hogyan lehetne csinálni - legalábbis ezt gondolta.

Cikkünk megírásában David Zinczenko: Pasik, szerelem és szex című könyve segített.

A könyv vicces és szórakoztató kalauz, melyben férfiak ezrei vallanak arról, hogy mitől jönnek lázba, mi lombozza le őket, és hogyan lesz a "most"-ból "most és mindörökké". A Men's Health magazin főszerkesztője, Dávid Zinczenko megdöbbentő és eddig soha nem látott statisztikai adatokkal alátámasztva, szórakoztatóan és humorosan kalauzolja végig a hölgyeket a férfiagy útvesztőjében. A Pasik, szerelem & szex végre választ ad a nőket leginkább foglalkoztató, a férfiakat és a kapcsolatokat illető kérdésekre.

Kiadja a Hajja és Fiai könyvkiadó
Ára: 1995 Ft
A könyvet itt rendelheted meg.
Ezt is szeretjük