Ezen jár mindig a nők esze - Mire gondolnak szex helyett?
Egy felmérés meglepő eredményeket hozott válaszként.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Bár a legtöbb nő életében a párkapcsolata központi szerepet tölt be, furcsa eredményt hozott a brit Atkins vállalat felmérése. Eszerint van valami, amire a nők jóval többet gondolnak, mint a szexre vagy a kapcsolatukra.

A rejtélyes válasz pedig az étkezés. A felmérés szerint a nők az ételekre, étkezésükre sokkal nagyobb hányadát fordítják a gondolataiknak, mint szívügyeikre, legalábbis azok, akik diétáznak.

A felmérés

A vizsgálatot 1290 angol nő bevonásával végezték. Közülük mindenki gondosan figyelt a táplálkozására, és éppen valamilyen diéta kellős közepén volt. A kutatók olyan tesztet írattak meg velük, amelynek lényegi kérdése az volt, mennyit gondolnak a párkapcsolatukra, illetve mennyit a diétájukra. Az eredmények meglepőek voltak.

A nők egynegyedének válaszaiból az derült ki, hogy több energiát fektetnek a diétájukba, mint kapcsolatukba, egyharmaduk gyakrabban gondol az étkezésére, mint a párjára, 54%-uk, tehát több mint a megkérdezettek fele pedig többször gondol a diétájára, mint a szexre. A legdöbbenetesebb dolog, ami kiderült a tesztből, hogy a résztvevők 10%-a rosszabbul érezné magát, ha a diétáját megszegné, mintha megcsalná a párját.

Ezért nem furcsa az eredmény

Leszámítva a legutolsó adatot, a válaszokból leszűrhető következtetések nem annyira döbbenetesek, miután egy ember naponta - ha egészségesen táplálkozik - ötször ül le enni, így tehát a gondolatainak szerves részét teszi ki, mikor és mit fog fogyasztani, pláne, ha fogyni akar.

Az azonban, hogy a diéta megszegése nagyobb lelkifurdalással járna, mint a hűtlenkedés, megdöbbentő. Ez is rávilágít ugyanis, hogy napjainkban rengeteg nő próbál görcsösen megszabadulni a plusz kilóitól, csak hogy megfeleljen egy társadalom diktálta ideális alkatnak, illetve a nagy nyomás közepette el tudja fogadni önmagát.

A fogyni vágyó nők közül sokan ugyanakkor azért is szeretnének csinosabbak lenni, hogy a párjuk szemében kívánatosak lehessenek, így a diéta szem előtt tartása nem feltétlenül zárja ki a párkapcsolat fontosságát.

Ezért sántít a dolog

Felmerül a kérdés, miért éppen az Atkins vállalat állítja, hogy a nőknek olyan fontos a diéta, hiszen a vállalat maga is a diétabizniszben utazik. Ha felmész a netre, rengeteg olyan felméréssel találhatod szemben magad, mely egy bizonyos dolgot és a szexet teszi mérlegre, majd önmagát hozza ki győztesként.

Egy francia-amerikai, szépségápolással foglalkozó cég felmérésében a kozmetika, egy alvásminőséget javító központ felmérése szerint az alvás, egy édességgyártással foglalkozó vállalat felmérése szerint pedig a csokoládé győz a szeretkezéssel szemben. Rajtad áll tehát, hogy készpénznek veszed-e az Atkins-felmérés eredményét.

Ezt is szeretjük