Ennyire érdekli a magyarokat a szex
Íme, a kutatási eredmények
Arra voltak kíváncsiak, mennyire számít tabunak a szex, mennyire tudatos.

beauty and style
Top olvasott cikkek

A kutatás adatai azt mutatják, hogy az emberek világszerte egyre nyitottabban beszélnek a szexualitással kapcsolatos témákról. Ez a nézet Dél-Amerikában a legerősebb - 85% -, amit szorosan követ Észak-Amerika és Afrika - 84-84% -, valamint az ausztrálázsiai térség - 83%. Európa és Ázsia kicsit konzervatívabban közelíti meg a témát 78, illetve 74%-kal.

Amennyiben szexről szeretnénk csevegni, akkor Kolumbiában van a legkönnyebb dolgunk, ugyanis itt az emberek 90%-a egyetért azzal, hogy a társadalom már sokkal nyitottabb e témára.

Japánban azonban nem aratnánk nagy sikert a szexuális élet boncolgatásával, ugyanis itt erre jóval kisebb a hajlandóság, és sokkal konzervatívabb szemlélet él - 49%. Mi, magyarok túlmutatunk az európai átlagon, ugyanis a hazai válaszadók 82%-a véli úgy, hogy nyíltabban beszélünk a szexről.

Tudatosság

Ha azt vesszük, hogy mennyire tudatosan éljük meg és élvezzük ki szexuális életünket, a válaszadók 74%-a nyilatkozott erről pozitívan. Ebben a kérdésben a dél-amerikaiak és afrikaiak tűnnek a leginkább magabiztosnak, 82 és 81%-kal. A tudatosság foka Európa-szerte - 74% -, Ausztrálázsiában és Ázsiában - 76% -, valamint Észak-Amerikában - 78% - ennél alacsonyabb, míg Ázsiában mindössze a válaszadók 69%-a érzi magát magabiztosnak a szexualitás terén.

A hazai válaszadók 89%-a állítja, hogy szexualitásuk teljes tudatában vannak. Mexikó is hasonló véleményen van - 86% -, a legkisebb magabiztossággal azonban a dél-koreaiak rendelkeznek, akiknél minden második ember, 48% tudja, hogyan élhet boldog és teljes szexuális életet. Őket Japán követi, mindössze 57%-kal.

Védekezés

Az ausztrálázsiai térségben a válaszadók 10%-a, az európaiak 12%-a, míg az afrikaiak 15%-a állítja, hogy minden esetben védekezik, Észak-Amerikában csupán 9%.

Magyarország esetében különösen érdekes összefüggés született e témában, ugyanis annak ellenére, hogy a válaszadók 94%-a azt állítja, hogy tudja, miképp védekezzen a nemi úton terjedő betegségek ellen, csupán 8%-uk alkalmazza is ezt a tudást minden együttlét során. A védekezés elmulasztásának fő okaként a válaszadók legnagyobb arányban - 20% - a fogamzásgátló eszköz hiányát jelölték meg.

Magyarországon a válaszadók 83%-a szintén a nemi felvilágosításban látja a megoldást arra, hogy az emberek felelősségteljesebben éljék nemi életüket. Ez a százalék alacsonyabb, mint Görögország - 90% -, Románia és Indonézia - 89-89% - esetén, de jóval magasabb Hongkongnál - 64% - vagy Szingapúrnál - 65% -, ahol az emberek a legkevésbé hisznek a felvilágosításban rejlő lehetőségekben.

Ezt is szeretjük