- Csak engem akar, a gyerekemet nem
Hogyan győzzem meg?
Ahhoz, hogy esélyed legyen egy boldogabb folytatásra, először méltó módon le kell zárnod a múltat.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ahhoz, hogy esélyt kapj egy esetleges folytatásra és a boldogságra, első lépésben a gyermeked apjával való kapcsolatodat kell lezárnod - méghozzá úgy, hogy elismered mindazt, amit a volt párodtól kaptál, valamint vállalod a felelősség rád eső részét.

Nagy segítségedre lehet ebben a családfelállítás, amit Féderer Ágnes szakértő egy hasonló helyzetben lévő olvasónknak is javasol.

Kedves Ágnes!

15 éves voltam, mikor megismerkedtem a férjemmel, hat év múlva összeházasodtunk. Nagyon szerettem volna gyereket, aki 25 éves koromban meg is született. Visszagondolva elég sok mindenben nem értettünk egyet a férjemmel, és nem is úgy foglalkozott velem, később velünk, mint ahogy kellett volna - még arra sem volt ideje, hogy velünk nyaraljon. Házasságunk vége felé már nem éreztem semmit iránta, sőt, kifejezetten idegesített, aztán a 30. születésnapom előtt el is költözött. Már megbántam az egészet, de nagyon! Utólag úgy látom, minden egyes együtt töltött percért kár volt!

2009 januárjában találkoztam valakivel, aki számomra a nagy ő. A gondolkodásunk is hasonló, egyvalamit kivéve - ez azonban sajnos nagyon komoly dolog!

Nekem nem lehet több gyerekem, mert szülés közben komplikációk léptek fel, majdnem meghaltam. Sokáig tartott ezt elfogadni, illetve nem is sikerült teljesen.

Visszatérve a nagy ő-re: neki nincs gyereke, és nem tudja elfogadni, hogy nekem van, méghozzá mástól - azt szeretné, ha nem én nevelném, sőt, nem is látnám!

Azt sem tudja megemészteni, hogy valaha férjnél voltam, szerinte ugyanis várnom kellett volna rá, éreznem kellett volna, hogy nem a férjem az igazi. Problémát jelent számára az is, hogy nem lehet közös gyerekünk - azt mondja, mióta megismert engem, azóta szeretne családot.

Nem tudom, mit tehetnék, hogy hármasban élhessünk együtt, és ne keressen valakit, aki tud szülni neki. Hiszen attól még nem biztos, hogy boldog lenne, ha engem valóban annyira szeret, mint ahogy mondta!

Nefelejcs

Kedves Nefelejcs!

Lehet, hogy meglepődsz majd, de én úgy érzem a leveledet olvasva, hogy a második történet ugyanaz, mint az első, csak zöldben. Az igazi kérdés tehát: miért gyűlölöd az első férjedet ilyen szenvedélyesen?

Mi az, amit elvett tőled? Mi az, amit benne látsz, van-e olyan családi történet a háttérben, amibe ez az egész, ami kettőtök között történt, belepasszol, azaz újra megélhető esetleg vele egy korábbi sors? A gyűlölet ugyanis érzelmeket feltételez, és köt. Erősebben, mint az a kötél, amivel egy óceánjáró van a parthoz rögzítve.

Nem kétlem, hogy vége van annak a kapcsolatnak. Azt sem vitatom, hogy megbántott, és nem felelt meg mindenben az elvárásaidnak, hibázott, tehát adott okokat a csalódottságodra. De 15 év hosszú idő, és nem lehet így, ilyen keserű mondatokkal egyszerűen megtagadni ezt a másfél évtizedet. Te választottad ki őt, hat éve ismerted már, mire összekötötted vele az életedet, és még négy év eltelt, mire gyereket szültél neki. Szóval lett volna lehetőséged bőven, hogy időben meggondold magad, és elmenekülj.

A kijelentésed, miszerint „Már megbántam az egészet, de nagyon!”, különösen veszélyes. Megbántad, hogy van egy gyereked?
Ha más nem, hát ez azért egy olyan mozzanata, pillanata volt a házasságodnak, ami jó, amiért megérte, amiért köszönettel tartozol.

A volt férjedet mindig is szeretned kell a gyerekedben. Mert, ha őt - a volt férjedet - megtagadod, akkor a gyerekedre sem tudsz tiszta anyai érzésekkel ránézni. Innen jön aztán a következő gubanc. Ha nem lenne ez a gyerek, akkor nem lett volna a komplikáció, így a másik pasinak szülhettél volna, és mennyivel boldogabb lennél most? Jól értem?

Nos, én azt mondom, ideje lezárnod a házasságodat. Méghozzá úgy, hogy elismered, amit a férjedtől kaptál, valamint vállalod a felelősség rád eső részét. Ezzel rendezhetnéd a kapcsolatodat a gyerekeddel is, és esélyt kapnál egy esetleges folyatásra, működő párkapcsolatra, boldogságra.

A családfelállítás nagyon sokat tud tenni ilyen esetekben. Mert persze ne zárjuk ki azt se, amit az elején már említettem, hogy egy családi dinamika, minta, történet húzódik meg a háttérben, ami kényszerítő erővel hat rád.

Ritkán ajánlom ilyen határozottan ezt a módszert valaki figyelmébe, neked viszont kifejezetten javaslom. Keress meg, ha elszánnád magad rá - www.rendszerakademia.hu.

Féderer Ágnes

OLVASD EL EZT IS!

kiabrandult lany
  • boldogság
  • családállítás

Kik azok a helycsinálók?

csikos par fuggony
  • párkapcsolati probléma
  • családállítás

A szex hatalma

Ezt is szeretjük