A boldog házasság 3 összetevője: egyik sem hiányozhat
Nincs szó bonyolult dolgokról, ahogyan kőbe vésett szabályokról sem, de ezek valóban fontosak.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ismersz olyan párokat, akik nem akarnak összeházasodni, mondván, a házasság után rendszerint minden tönkremegy? Vagy tudsz olyan párról, akiknek a kapcsolata valóban a házasság után romlott meg?

Bizonyára igen. Előbbiek ballépésként gondolhatnak a házasságra, amit jobb elkerülni, utóbbiak pedig talán az esküvőre mint rossz döntésre emlékezhetnek vissza. Pedig valójában nem maga az esküvő az, ami miatt a párkapcsolatok varázsütésre széthullanak. A számla sokkal inkább a férj és a feleség nevére írható.

Azt ugyanis senki ne várja, hogy a kertben, amelyet senki sem gondoz, ragyogó színekben pompázó virágok nyíljanak. Kevésbé költőien fogalmazva - egy hosszú távú párkapcsolatban, legyen az házasság vagy akár csak együttélés, folyamatosan dolgozni kell azért, hogy a férj és a feleség elégedett és boldog legyen.

Az alábbi három dologról sokan megfeledkeznek, pedig alapvető fontosságúak lennének.

Beszélgetni

A mindennapok sodrásában sok pár elfelejt beszélgetni. Nem olyasmikről, amik a napi rutin részei, vagyis ki mikor ér haza, melyik inget kell kivasalni, mi legyen a vacsora.

Érzelmekről kell beszélni, gondolatokról, tervekről, és ami a legfontosabb, a problémákról és azok megoldásáról. Nincs az a szőnyeg ugyanis, amiben, ha már túl sok minden van alá söpörve, ne botolna meg az ember.

Adni magunkra

El kell felejteni azt az elvet, hogy a párom kócosan is szeret. Nyilvánvalóan van benne igazság, de ez nem jelenti azt, hogy az ember, ha párban van, nyugodt szívvel válhat igénytelenné.

Noha az esküvővel a férj vagy feleség már hivatalosan is a párjához tartozik, vagyis a meghódítást ki lehet pipálni, nem szabad megfeledkezni arról, mit jelent a szőrtelenítés, a borotválkozás, a smink, a dezodor, a parfüm, a manikűr, a pedikűr és a fésű fogalma, hogy merre van a fodrász, és hol árulnak csinos új holmikat. Napról napra adni kell a külsőre, akarni kell tetszeni a másiknak, fenn kell tartani az érdeklődését ilyen értelemben is. A felsoroltak zöme nem kerül sok pénzbe, rossz kifogás!

Szerelemébresztő női praktikák

Vesd be az alábbiakat, hogy párod és közted újra fellobbanjon a tűz.

Programokat csinálni

Végezetül, hogy hogyan kell az egyformaságból változatosságot csinálni. Persze a munkanapok nagyon hasonlítanak egymásra, ha akarja az ember, ha nem, reggeltől késő délutánig dolgozni, hazarohanni, összedobni a lakást, vacsorát tenni az asztalra, foglalkozni a gyerekekkel, és szinte már ott is van az idő, hogy le kell feküdni aludni.

De ott vannak a hétvégék, és akár egy-egy hétköznapi este is, amikor igenis időt kell arra fordítani, hogy a pár kizökkenjen a hétköznapok mókuskerekéből. Egy egyszerű Duna-parti sétától egy éttermi vacsorán át egy hétvégi utazásig bármi szóba jöhet.

A lényeg, hogy a pár csináljon magának programokat. A gyerekeket néha rá lehet bízni a nagyszülőkre, testvérekre, közeli barátokra, esetleg bébiszitterre, ha van megbízható, és anyagilag is megoldható.

Aki erre a fenti három dologra odafigyel, az már tett azért, hogy a házassága boldog legyen, ám ha valamelyik is el van hanyagolva, akkor sajnos előbb-utóbb gondok lehetnek.

Ezt is szeretjük