Ettől a 3 szótól lesz boldog a házasság: ti milyen gyakran mondjátok?

Nem is hinnéd, milyen sok múlik rajta, kimondjátok-e egyáltalán.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A templomból kijővén még minden pár teli van reményekkel és tenni akarással, hogy házasságuk jól sikerüljön, boldog legyen. Erről nem szabad elfeledkezni évekkel az esküvő után sem, ezen ma, a házasság világnapján különösen érdemes elgondolkodni.

A házasság ugyanis nem lesz magától boldog, még ha sokszor azt is gondolod, bezzeg másoknak semmi gondjuk a házasságukkal, bezzeg másoknak nem kell nap mint nap erőfeszítéseket tenniük. Bizony, hogy kell, nincs kapcsolat, amiért ne kellene dolgozni.

Mi kell a jó házassághoz?

Ha annyi pénze lenne az embernek, ahányszor ezt a kérdést a világon már feltették, gazdagnak mondhatná magát. A választ szinte emberemlékezet óta keresik, ám az a helyzet, hogy a jó házasság nem egyetlen dolog meglétén vagy nemlétén múlik. A recept összetett.

Fontos, hogy a pár megtanulja már az elején kezelni a konfliktusokat, képes legyen kompromisszumkötésre, tisztelje és szeresse egymást, illetve, ahogy azt az esküben is mondták, összetartson jóban-rosszban.

Mindemellett a hétköznapok rohanásában nem szabad elfeledkezni három nagyon fontos szóról, amit egy, kettő, sőt, tíz vagy akár ötven év után sem szabad elfelejteni.

Melyik ez a három szó?

Három rendkívül egyszerű, mindenki szókincsében szereplő szóról van szó, ami varázslatos módon szebbé, boldogabbá teheti a mindennapokat a házaspár életében.

Köszönöm

Sokan esnek abba a hibába, hogy mindazt, amit kapnak, akár érzelmi, akár fizikai értelemben, nem köszönik meg. Sokszor még a hála maga sem tudatosul, hisz a jót gyakran csak akkor kezdi az ember értékelni, ha elveszti.

Gondold végig, mi mindent köszönhetsz párodnak, ahogy neki is végig kell gondolnia, mi mindent köszönhet neked. Fejezzétek ki a hálátokat egymásért, és mondjátok: köszönöm. Ugyanígy egy pohár vizet is köszönjetek meg, hiszen sokkal szívesebben tesztek majd bármit egymásért, ha ezt a szót halljátok utána.

Bocsánat

Mind emberek vagyunk, hibázunk. Így ti is, és a házasság évei alatt lehet is rá bőven példa, hogy egyikőtök vagy másikótok valamit nem jól csinál, vagy olyat tesztek, amivel megbántjátok egymást. Nem szabad úgy gondolkodni, a másik majd megbocsát, majd elsimulnak a dolgok - így a megbántott félnek mindig tüske lesz a szívében. Semmibe nem kerül azt mondani, bocsánat. Próbáljátok meg, és könnyebb lesz az életetek, különösképp, ha a megbocsátásról se feledkeztek el.

Szeretlek

Sok pár vét abban, hogy nem fejezik ki az érzelmeiket egymás irányában. A szerelem, illetve szeretet szavakban történő kifejezése pedig nagyon fontos. Természetesen ezt a szót elcsépelni, lépten-nyomon kimondani nem szabad. Meg kell hagyni azokra a pillanatokra, amikor valóban kikívánkozik, hiszen így őrizhetitek meg az értékét. Teljesen kiiktatni a szótáratokból azonban nagyon nagy hiba. Ne féljetek tőle, mondjátok egymásnak ti is, hidd el, nagyon jó érzés lesz hallani és kimondani is.

Szókimondó beszélgetések Szily Nórával és vendégeivel.

Új videósorozatunkban Szily Nóra és beszélgetőpartnerei döntik le a tabukat. A 'Szókimondó' őszintén és egyenesen dolgoz fel olyan fontos témákat, amikről sokszor nem beszélünk nyíltan. Tabuk helyett mi a szókimondó beszélgetésekben hiszünk. Sorozatunkban kendőzetlen őszinteséggel beszél Pásztor Anna a szerelem múlandóságáról, Mérő Vera a bántalmazásról, Oroszlán Szonja pedig a fordulatos karrierváltásáról vall, de más fontos témákat is körbejárunk. Tanács Eszter a gyermektelen nők helyzetéről, Bajzáth Sándor a veszedelmes függőségekről, Singer Magdolna a gyászfeldolgozásról, míg Dr. Beke Dóra az elcsúszott szépségtrendekről beszél. 

Tartsatok velünk! 

Promóció

Ezt is szeretjük