Az esküvőszervező mindig tudja, boldog lesz-e a házasság - Viselkedésükből látja a pár jövőjét

A pár viselkedése egyértelműen elárulja egy esküvőszervező számára a kapcsolat jövőjét.

Boldog házasság az esküvőszervező szerint
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Egy kapcsolatban a felek viselkedése sok mindent elárul a viszonyukról, az érzelmeikről, sőt, előre sejtetheti azt is, hogy mennyire lesz hosszú távú a szerelmük. És akármilyen furcsán hangzik is, nemcsak a pszichológusok vagy a párterapeuták képesek megjósolni a pár jövőjét.

Az esküvőszervezők az egész életüket szerelmesekkel töltik, így tudnak róluk egyet s mást. Látják a legrosszabb és a legjobb pillanataikat, sok nézeteltérést és konfliktust néznek végig, vagy segítenek megoldani, sőt, gyakran a nagy nap után is tartják velük valamilyen formában a kapcsolatot. Mindezeknek köszönhetően az évek tapasztalatai alapján már meg tudják állapítani, hogy boldog és tartós lesz-e a házasság, vagy sem. Elárulták, melyek azok a jelek, amelyek arra utalnak, hogy a felek sokáig együtt maradnak majd.

Erős kompromisszumkészség

A pár kompromisszumkészsége nemcsak az esküvő szervezése során fontos, hanem később a házasságban is. Ha már a nagy nap előkészületei alatt sem képesek úgy dönteni és választani, hogy az mindegyiküknek jó legyen, nem engednek semmiből, hanem ragaszkodnak a saját akaratukhoz, az a kapcsolatra nézve is vészjósló lehet. A dekor színe és a torta íze ugyanis még igazából mindegy, ám később a nagyobb vitákat így lehetetlen rendezni. 

Lori Stephenson esküvőszervező szerint a tervezésben és az együttélésben egyaránt fontos a másik szemszögéből is figyelni a dolgokat, megérteni és tiszteletben tartani az ő véleményét, és találni egy olyan megoldást, ami mindenkinek megfelel. Szerinte ugyanis ez a boldog kapcsolat egyik legfontosabb kulcsa.

Az esküvő vagy a házasság a fontos?

Tracie Domino esküvőszervező szerint azok a párok sokkal tovább maradnak együtt, akik a házasságra jobban koncentrálnak, mint az esküvőre. Elmondta, hogy néhányan minden apróságon kiborulnak és összevesznek, mintha csakis a lagzi számítana, nem pedig az, ami utána következik. Ez nem igazán jó jel. Tapasztalatai alapján a boldog párok nem akadnak ki, vagy vitatkoznak össze, ha valami nem úgy alakul, ahogyan azt elképzelték, mert egyszerűen örülnek, hogy összeköthetik az életüket, és tudják, az esküvőnél sokkal fontosabb a párjuk, a szerelem és a jövőbeli közös élet.

A cikk az ajánló után folytatódik

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Reális elvárások

Loris Stevenson hangsúlyozta, mind a házasságban, mind az esküvőszervezésben fontos a realitás talaján maradni, nem pedig irreális elvárásokkal vágni bele a dologba, mert ezek az esküvőt és a kapcsolatot is tönkretehetik. Azok a párok, akik például tudják, mi fér bele a költségeikbe az esküvőn, és meg is elégednek azzal, általában az együttélésről sem ringatnak hiú ábrándokat. Tisztában vannak vele, hogy néha lesznek hullámvölgyek, és természetes dologként kezelik a vitákat is. Így nem csalódnak hatalmasat, ha ezek tényleg bekövetkeznek, hanem mindent megtesznek, hogy megoldják a nehézségeket. 

Közös szervezés

Liz Coopersmith szerint vészjósló jel lehet, ha az esküvőt szinte csak az egyik fél szervezi, míg a másik mindenre csak bólogat azért, mert nem akar vele foglalkozni, vagy, mert egyszerűen nem érdekli. Utóbbi ugyanis arra utal, hogy nem csapatként működnek együtt, pedig ez a jó kapcsolatokhoz nélkülözhetetlen. Az esküvőszervező elmondta, ha azt látja, hogy a vőlegény és a menyasszony mindent megbeszél, mindegyiküknek van véleménye a legapróbb részletekről is, az egyértelműen a hosszan tartó, boldog házasság előjele.

Nem mindegy, hogy vitáznak

Talán nincs olyan esküvő, amelynek előkészületei során ne lett volna legalább egy nagyobb nézeteltérés a férfi és a nő között. Ezek kezelése pedig Summer McLane szerint megjósolhatja, hogy örökké tart-e majd a kapcsolat, vagy gyorsan vége szakad. Ha a felek őszinték, nyitottak, és nem ugranak egymásnak minden apró probléma esetén, hanem meghallgatják a másikat, érveket keresnek, és egymás sértegetése nélkül meg tudják beszélni a nehézséget, akkor az esküvőszervező szerint a későbbiekben sem szakítják majd őket szét a konfliktusok.

Összefogással teljesülhetett a nagybeteg nő álma

A fiatal, nagybeteg nő azt hitte, soha nem teljesülhet már élete egyik legnagyobb vágya, az, hogy férjhez mehessen élete szerelméhez. Végül egy fotós segített megvalósítani az álmukat.

A 22 éves, rákbeteg nő vágya az volt, hogy férjhez mehessen: csodás összefogással megvalósult az álma

Nézegess képeket!

Elolvasom

Képek: Getty Images.

Ezt is szeretjük