Biztos pasiriasztó!
3 helyzet, amikor ne vallj szerelmet a pasinak
Olthatatlan vágyat érzel, hogy kimondd a bűvös szót? Vigyázz, a rosszul időzített vallomás rosszul sülhet el.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A szerelem olyan érzés, amit nehéz titokban tartani. Ha megérint, legszívesebben elkiabálnánk az egész világnak, különös tekintettel arra az illetőre, aki iránt fellángolt. Bár a szerelmi vallomás az egyik legszebb dolog, amivel megajándékozhatsz valakit, nem érdemes meggondolatlanul kiejtened azt a bizonyos szót a szádon, hiszen lehet, hogy a rosszul időzített szeretlekkel épp az ellenkezőjét éred el annak, ami szándékodban áll.

Akadnak helyzetek, amikor a hallgatással többet érhetsz el, mint a szavakkal: tudd meg, mikor küzdd le magadban a vallomás vágyát, hogy végül inkább a pasi legyen az, aki kimondja, hogy szeret!

Az első randin

Ha az első randevú alkalmával úgy is érzed, hogy titeket egymásnak teremtett az ég, akkor se add mindezt a pasi tudtára. Van úgy, hogy meglátni és megszeretni egyetlen pillanat műve, de azért nem árt, ha a hivatalos kinyilatkoztatással még vársz egy kicsit, hiszen partnerednek lehet, hogy szüksége van időre.

Ha rögtön kimondod, hogy szereted, az felér a gyerek-házasság témával, tehát bombabiztos pasiriasztó, melyet kár lenne idejekorán bevetned. Még a nagyon kedvellek is sok lehet.

A titokzatosság sokkal vonzóbb a pasik szemében, mint az elhamarkodott őszinteség: valamiért ők általában nem igénylik azt a bizonyosságot, hogy már az első találkozó alkalmával kimondjátok, ez akkor most kapcsolat, vagy sem. Szeretnek időt hagyni az érzelmeknek, ami persze nem jelenti azt, hogy a vágyuk is lassan bontakozik ki: lehet, hogy partnered már az első alkalommal megpróbál elcsábítani, azonban a nagy vallomás még fel sem merül benne.

Ha nem akarod elriasztani, és szeretnéd, hogy második randi is legyen, a legjobb, ha érzelmeidet és ösztöneidet is pórázon tartod. A két legütősebb lapodat tartogasd inkább későbbre, amikor már biztos lehetsz benne, hogy a pasi menthetetlenül beléd bolondult.

Már jártok, de ő még nem mondta ki

Míg a szex esetében többnyire igaz a szabály, miszerint a harmadik találkozó alkalmával szabad utat engedhetsz vágyaidnak, a szerelmi vallomással más a helyzet. Nincs meghatározott időpontja annak, amikor már bátran szavakba foglalhatod érzelmeidet, inkább a férfi elsőbbsége érvényes. Ahogy az ismerkedésnél is az a legjobb, ha csak bátorítod a pasit egy csábos mosollyal, de a kezdeményezés jogát meghagyod neki, a szeretlek is jobb, ha a férfi száját hagyja el először.

Nem arról van szó, hogy minden pasi gyáva, és rögtön menekülőre fogná, ha egy nő szerelmet vallana neki, de, ha ő még nem áll készen arra, hogy kinyilvánítsa érzelmeit, úgy érezheti, hogy szavaidért cserébe muszáj neki is vallomást tennie. A kényszer pedig sosem maradásra készteti a pasit, sokkal inkább arra, hogy újra az elvárásmentes facér életet válassza.

Természetesen kivétel ez alól, ha partnered bizonytalan, és azért nem mondta ki eddig, hogy szeret, mert attól fél, te nem így érzel, és nem akar kiszolgáltatottá válni. Amennyiben úgy érzed, ez a helyzet, akkor sem érdemes rögtön szavakkal dobálóznod: először bátorítsd gesztusaiddal, nehogy váratlan vallomásodtól meggondolja magát.

Ha szeretnéd tudni, milyen biztos jelek utalhatnak akár a szavakon túl is arra, hogy a férfi odáig van érted, olvasd el cikkünket! »

Utólag, ha nem lett az egészből semmi

Régebben alakult közöttetek valami, de csak barátok maradtatok, ám most újra nyomul a pasi? Netán hosszú ideig került, de ismét felbukkant, és nem érted, mit is akar tőled, ha egyszer nem kellettél neki?

Hasonló helyzetben lehet, hogy kísértést érzel arra, hogy elmondd neki, amit egykor éreztél iránta, mindenesetre nagy hiba lenne. Ha ezúttal valóban alakulóban van valami, a vallomással akkor is elriaszthatod, ha már rég nem érzel úgy iránta. Arról nem is beszélve, hogy amíg nem árulod el a titkodat, addig te vagy a nyeregben: ha ő menekült a feledés homályába, de most felbukkant, és kezdeményez, egészen addig irányíthatod az eseményeket, amíg titokzatos maradsz.

Amennyiben nem tudja pontosan, érdekel-e még, vagy mennyire haragszol rá, valószínűleg mindent próbál megtenni annak érdekében, hogy jó benyomást tegyen rád, míg, ha felfeded érzelmeidet, többé nem jelent kihívást számára, hogy lenyűgözzön. Sőt, ha annak idején éppen azért gondolta meg magát, mert túl gyors volt neki a te tempód, vallomásoddal újra ezt juttathatod eszébe, és könnyen lehet, hogy ezúttal sem örül majd neki. A legjobb taktika tehát, ha szavak nélküli, ám egyértelmű jeleket adsz a pasinak, így elérheted, hogy ő legyen az első, aki vallomást tesz.

Ezt is szeretjük