Barátság vagy érdekkapcsolat? - 4 jel, ami alapján eldöntheted!
A szoros barátság majdnem olyan fontos lehet, mint a szerelmed, éppen ezért nem mindegy, kiben bízol meg.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Érdekkapcsolatnak azt nevezzük, amikor valaki ahelyett, hogy a kölcsönös szeretet miatt keresné egy ember társaságát, csak a saját javát akarja azzal, amit tőle megszerez. Lehet ez szakmai előrelépés, pénz vagy csupán érzelmi támasz, azonban annyi bizonyos, hogy az illető ezekért cserébe nem nyújt semmit.

Amikor pedig minden megszerezhetőt kiaknázott, gondolkodás nélkül hagyja maga mögött a kapcsolatot, te pedig, aki netán barátodnak hitted, nagy űrt és csalódást érezhetsz. Ha szeretnéd elkerülni ezt a helyzetet, tudd meg, hogyan derítheted ki könnyen, hogy valaki igaz barátod, illetve jó eséllyel csak érdekből keres!

Figyeld meg, mikor hív

A telefon nem csak a párkeresés során lehet árulkodó. Ha valaki szemtől szemben meg is tudja magát játszani, amikor nem vagytok együtt, minden bizonnyal a színészkedést is maga mögött hagyja, és nem feltétlenül azzal törődik, hogy tökéletes legyen az alakítása.

Éppen ezért, ha egy ismerősöd valójában csak a saját hasznát keresi a kapcsolatotokban, valószínűleg kizárólag akkor fog felhívni, amikor szüksége van rád, és nem fárasztja magát, hogy különösebb ok nélkül érdeklődjön a hogyléted felől. Ha viszont igaz barátodnak tekintheted, egész mások lehetnek a telefonálási szokásai.

Minden bizonnyal nem csak akkor jut eszébe felhívni, ha éppen nagy lelki bánata van, netán segítened kell neki lefordítani egy szakmai anyagot. Ha tudja, hogy épp nehéz napjaid vannak, garantáltan sűrűbben érdeklődik felőled, és nem is feltétlenül csak akkor hív, ha konkrét mondandója vagy inkább kérése van.

Mikor kedves?

Ha valakit a barátodnak tudhatsz, az az egyik legalapvetőbb dolog, hogy mindig kedves veled, ha pedig véletlenül megbánt, akkor azt felismeri, és megtalálja a módját, hogy jóvátegye. Amennyiben azonban valakinek csak hasznos ismeretséget jelentesz, előfordulhat, hogy a fényesebbik modorát akkor veszi elő, amikor éppen előnye származik belőled.

Amikor viszont te támaszkodnál rá valamiben, vagy egyszerűen csak nincs miért, megeshet, hogy cseppet sem kedves veled, sőt, kifejezetten nyers oldaláról ismerheted meg. A hektikus hangulat akár klasszikus kétszínűségbe is torkollhat.

Ha azt tapasztalod, hogy egy ismerősödnek mézes-mázos modora van, amikor veled beszél, de a hátad mögött nem éppen kedves dolgokat mond rólad, annyi bizonyos, hogy nem éppen gerinces ember, de könnyen lehet az is, hogy csak a kapcsolatotok előnyeiből próbál profitálni.

Kapsz is, vagy csak adsz?

Az érdekkapcsolat egyik legvilágosabb árulkodó jele lehet, ha azon kapod magad, hogy többnyire csak te törődsz valakivel, ő pedig nemhogy azt nem tudja, hogy mikor van a szülinapod, de arról is lemaradt, hogy a múlt héten elhagyott a pasid.

Ha akkor jó vagy neki, amikor ki akarja önteni a lelkét, netán megszimatolja, hogy hasznos szakmai ismeretségeid vannak, és megkéri, hogy mutasd be pár embernek, de ő soha nem hív el téged sehová, kétségtelen, hogy csak a saját hasznára tartja veled a kapcsolatot, akár kollégáról, vagy barátnőről van szó.

Együtt a bánat és a feldolgozás útján a februári Femina Klubban!

Szily Nóra vendége ezúttal Singer Magdolna gyásztanácsadó lesz, akivel azokra a nehéz kérdésekre keresik a válaszokat, melyek a gyászolót és a távozót egyaránt segítik abban, hogy békére leljenek. Hogyan birkózhat meg az itt maradó a hiányérzettel, a bűntudattal és a fájdalommal? Fel lehet-e készülni szeretteink halálára? Meddig tart a gyász? Többek között ezekre is választ kapunk majd.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, kattints ide a vásárlásért!

Időpont: 2022. február 21. 18 óra
Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Amennyiben azonban az ismerősöd mindent megtesz azért, hogy végre párra lelj, netán a lakásodat segít kifesteni, amikor nincs pénzed festőt hívni, fölösleges arra gondolnod, hogy csak érdekből keres - még ha esetleg a szívességedet is kéri, hogy ajánld be a munkahelyeden.

Így segíthet a családállítás!

A családállítás nemcsak a szerelmi problémáidra jelenthet megoldást, de bármilyen jellegű ismétlődő kapcsolati konfliktus esetén érdemes kipróbálni, akkor is, ha a barátságaid alakulnak rendszerint rosszul.

Kimerít a találkozás

A barátság alapvetően a családihoz hasonló kötelék, amelynek megőrzése természetesen igényel munkát, de ideális esetben nem szabadna, hogy a találkozások után úgy érezd, mintha nyolc órát álltál volna a gyártósor mellett.

Amennyiben mégis ez a helyzet, annak oka az lehet, hogy az illető, akit a barátodnak hiszel, mindig újabb követelményeket állít eléd, ami lehet csak annyi, hogy meghallgasd a legújabb sztoriját, de akár komolyabb szívesség is.

Talán azért nem veszed észre, hogy tulajdonképpen feladatról feladatra ugráltat, mert a kisugárzása elbűvölő, vagy talán eszedbe sem jut, hogy a szívességek tulajdonképpen sosem kerülnek viszonzásra. Persze mindenki keveredhet olyan helyzetbe, hogy a másik közreműködésére van szüksége, de ha valaki igaz barát, akkor nem terheli le a másikat a kelleténél jobban.

Ezt is szeretjük