4 ok, amiért egy balkezes pasi a legjobb választás: nem is gondolnád, hogy miért

Számíthat, melyik a férfi domináns keze.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Bár a balkezességet a középkorban sátáni tulajdonságnak tartották, pár évtizede pedig még jobbkezességre próbálták átnevelni a gyerekeket balkezességről, ma már teljesen elfogadott, ha valakinek a bal keze a domináns.

Mi több, nemcsak hogy elfogadott, de még előny is lehet, legalábbis tudományos érvek szerint. Hogy miért kitűnő a választásod, ha balkezes férfi mellett kötsz ki? Íme, négy ok.

Jók a szexben

Egy nemrégiben végzett felmérés, a Global Sex Survey eredményei szerint, amely 10 ezer ember részvételével készült 2014-ben, a balkezes válaszadók 86%-a mondta, hogy felettébb elégedett a szexuális életével, szemben a jobbkezesek mindössze 15%-ával.

A balkezesek nemcsak emiatt, de azért is jók lehetnek a szexben, mert - mint az az American Journal of Psychology című lapban is megjelent - kreatív, innovatív gondolkodók, és e tulajdonságukat valószínűleg az ágyban is jól kamatoztatják.

Okosak

Nemcsak a hálószobában tudnak valamit a balkezesek: a Mensa, vagyis a kiemelkedően magas IQ-val rendelkezőket egybe gyűjtő intézet tagjainak 20%-a balkezes. Az elmélet, amivel ezt sokan magyarázzák, hogy a balkezeseknek gyakrabban kell használniuk mindkét agyféltekéjüket. Egyébként Charles Darwin és Einstein is balkezes volt, és ki ne szeretne egy okos pasit?

Többfelé képesek figyelni

A férfiakról gyakran mondják, hogy csak egyfelé képesek koncentrálni, de ez a balkezesekre nem igaz, állapította meg az Illinois Research Consortium.

Valószínűleg a balkezesek azért jók abban, hogy egy időben több dolgot is csináljanak vagy figyeljenek, mert agyukat nap mint nap trenírozzák azzal, hogy gyorsan kell gondolkodniuk. Az, hogy egy férfi többfelé is képes figyelni, ritka erény, és hasznos is tud lenni számos helyzetben - még egy érv a balkezesek mellett.

Szókimondó beszélgetések Szily Nórával és vendégeivel.

Új videósorozatunkban Szily Nóra és beszélgetőpartnerei döntik le a tabukat. A 'Szókimondó' őszintén és egyenesen dolgoz fel olyan fontos témákat, amikről sokszor nem beszélünk nyíltan. Tabuk helyett mi a szókimondó beszélgetésekben hiszünk. Sorozatunkban kendőzetlen őszinteséggel beszél Pásztor Anna a szerelem múlandóságáról, Mérő Vera a bántalmazásról, Oroszlán Szonja pedig a fordulatos karrierváltásáról vall, de más fontos témákat is körbejárunk. Tanács Eszter a gyermektelen nők helyzetéről, Bajzáth Sándor a veszedelmes függőségekről, Singer Magdolna a gyászfeldolgozásról, míg Dr. Beke Dóra az elcsúszott szépségtrendekről beszél. 

Tartsatok velünk! 

Promóció

Jobbkezes férfi is lehet álompasi

Mielőtt úgy határoznál, hogy mostantól minden jobbkezes férfinak nemet mondasz, aki randira hív, gondold át a dolgot. Bár a balkezes férfiakkal kapcsolatos jó tulajdonságok valóban kecsegtetően hangoznak, azt, hogy egy férfiból milyen pár és milyen apa válik, távolról sem az fogja meghatározni, hogy melyik keze domináns, így aztán inkább érdekességképpen, semmint kritériumként raktározd el a fenti információkat a fejedben.

Ezt is szeretjük