Hogy néznek ki az aszexuálisok? Képeken mutatta meg egy fotós, mennyire buta kérdés ez
Azért készítette el ezeket a képeket a fotós, mert fontos dolgot szeretne megértetni az emberekkel az aszexualitásról.

aszexualitas cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Laia Abril fotóművész mindig is érzékeny témákat dolgozott fel képeivel, melyekkel fontos üzeneteket közvetített az emberekről a világ felé. Legújabb projektjével is felkeltette az internet figyelmét, ugyanis aszexuálisokról készített felvételeket, és szexualitásukról, életükről, érzéseikről is megszólaltatta őket.

Az ötlet onnan jött, hogy rengeteg olyan férfival és nővel beszélt az élete során, akiknek fogalma sem volt, mit is jelent ez a fogalom. Majd pedig, amikor elmagyarázta nekik, az első kérdésük az volt: „És hogy néznek ki az aszexuálisok?” Hogy megmutassa, milyen értelmetlen is ez a kérdés, és megváltoztassa a társadalom hozzáállását, rácsodálkozását, lefotózta őket.

Az aszexuálisok is olyanok, mint bárki más

Az aszexuálisok nem éreznek szexuális vonzalmat a másik iránt, vagy csak nagyon ritkán, szerelmet, kötődést viszont megélhetnek. Laia Abril tapasztalatai szerint az emberek azt hiszik, már ránézésre látszik rajtuk, hogy mások, mint a legtöbben, pedig egy egyáltalán nem így van, és ezt mutatta meg a képein. Alanyaival az interneten keresztül vette fel a kapcsolatot, és többek között Olaszországban, Angliában, Franciaországban, valamint Amerikában találkozott velük, és ott fotózta le őket. A felvételek mellett pedig arról is kérdezte őket, hogy mennyivel másabb így az életük.

Ezt is szeretjük