18

Csak felnőtteknek!

Az általad letölteni kívánt tartalom a hatályos jogszabályok szerint a kiskorúakra káros hatással lehet. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz ne férjen hozzá kiskorú, használj szűrőprogramot!

Az állatok közel 40 millió éve kényeztetik magukat - Még a cethalak is csinálják

Átfogó kutatást végeztek az állatok maszturbációs szokásairól.

GettyImages-521454466

A londoni University College kutatói arra keresték a választ, vajon miért és mióta kényeztetik magukat az állatok.

A kutatók rekonstruálták a főemlősök önkielégítési szokásainak evolúciós eredetét, és arra az eredményre jutottak, hogy ez az ősi tulajdonság egészen a majmokig, illetve a majmok őséig vezethető vissza.

Az állatok közel 40 millió éve kényeztetik magukat

A majmok több mint 80 fajánál megfigyelték, hogy könnyítenek magukon szexuális értelemben, sőt gyakran olyan egyéb eszközöket is bevetnek, mint például botok és egyéb növények részeit. Még a kézzel nem rendelkező cethalak is feltalálják magukat: különböző tengerben található tárgyakhoz - mint például hajótesthez - dörzsölik a testüket.

GettyImages-1163498728
Fotó: Vizerskaya / Getty Images Hungary

Az önkielégítés az állatok széles körében előforduló jelenség, a rágcsálóktól a hüllőkig szinte minden faj csinálja, de a főemlősöknél - különösen a fogságban tartott egyedeknél - a leggyakoribb.

Korábban a tudósok azt feltételezték, hogy a főemlősök maszturbálása sokszor a fogság okozta stressz által kiváltott válaszreakció vagy egész egyszerűen a magas libidó mellékterméke. Martina Brindle, a londoni University College antropológusa szerint ezek az elméletek azonban nem adtak biztos magyarázatot arra, miért kényeztetik magukat a vadon élő főemlősök is, illetve azok, akiknek van partnerük a légyottra. Ha állatok további meglepő szokásairól is olvasnál, kattints ide

A cikk az ajánló után folytatódik

Légy szabad! - Merj szembemenni az árral!

A Femina Klub áprilisi vendége Lakatos Márk stylist, médiaszemélyiség lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az önmagunk elfogadására való törekvésről beszélget. Hogyan szembesüljünk saját korlátainkkal? Hogyan lehet feldolgozni az életünkben felmerülő elakadásokat? Miért káros, ha mindig arra fókuszálunk, hogy mindenki szeressen bennünket? Hogyan békéljünk meg saját tökéletlenségünkkel? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. április 22. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

A londoni antropológus vezette kutatásban több száz publikáció, kérdőívek, továbbá szakértők - állatkerti gondozók, etológusok - megfigyelései alapján elkészítették a főemlősők maszturbációs szokásainak elemzését. A felmérés szerint a fogságban tartott főemlősök között a maszturbálás aránya 80 százalék volt mindkét nemnél. A vadon élő állatoknál a nőstények 35, a hímek 73 százaléka nyúlt magához. Az így kapott adatokat összevetették a kihalt fajokkal is, majd arra jutottak, hogy a főemlősök közül az összes majom és emberszabású majom őse végzett önkielégítést, azaz a maszturbáció körülbelül 40 millió éve létező jelenség.

GettyImages-835238826
Fotó: seng chye teo / Getty Images Hungary

A tanulmány kutatói megállapították, hogy ez a szokás a szaporodás sikerességét is elősegítheti. Bár elsőre azt hiheti az ember, a maszturbáció a szaporodástól vesz el energiát, időt és koncentrációt, pedig ez az ősi hajlam a reprodukciót is támogathatja. Az önkielégítés a hímeknél különösen előnyös, hiszen segít eltávolítani párzás előtt a rossz minőségű spermiumokat. Egy másik elmélet szerint a maszturbálás hatékonyan távolítja el a kórokozókat az állatok nemi szervéből.

Cuki ölelkező állatokért kattints tovább!

Összegyűjtöttünk néhány igazán imádni való képet az állatvilágból, amelyen ölelkező állatok láthatók. Nézd meg te is az aranyos gyűjteményt!

Ezek a cuki állatok nagyon szeretnek ölelkezni: imádni való fotókat gyűjtöttünk

Nézegess képeket!

Elolvasom

(Képek forrása: Getty Images Hungary)

Ebben a cikkben nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését. Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport
Ezt is szeretjük