Mi az az Adonisz-index? Mindenki ismeri, és nem is tud róla
Nagyon egyszerűen kiszámolható, mi az, amit a nő kívánatosnak talál, ha a tudományt nézzük.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Hallottál már az Adonisz-indexről? Adonisz Aphrodité kedvese volt a görög mitológia szerint, róla kapta a jól csengő nevet az oiptimális testarányokra vonatkozó irányadó.

Az Adonisz-index a férfiak számára szolgáltat példát arra, hogyan kellene kinézniük ahhoz, hogy megnyerőek legyenek a női szem számára, és attraktívabbak férfitársaiknál. Aki ennek megfelel, annak dereka karcsú, válla pedig széles, éppen egy bizonyos arány szerint.

Az Adonisz-index arányai

Az Adonisz-index kiszámoláshoz a derék és a váll méreteit kell figyelembe venni, a derékét kell a válléhoz viszonyítani. A váll körméretét a váll legszélesebb pontjára, a kulcscsont és a mellbimbó között körülbelül a felezővonalra helyezve a mérőszalagot kell megmérni, a derékét pedig köldökmagasságban.

A jó arány, ha a két körméret 1:1,618-hoz egymáshoz viszonyítva, vagyis a derékhoz képest a vállszélesség valamivel több, mint másfélszeres.

Ők kellenek a nőknek?

Akik az Adonisz-indexnek megfelelnek, állítólag mágnesként vonzzák a női tekinteteket, méghozzá valamiféle ősi berögződésnél fogva, amely a nőket a legerősebb, legjobb fizikumú hímnemű egyén megtalálására ösztönzi.

Az Adonisz-indexnek éppen ezért rengeteg férfi próbál tudatosan is megfelelni, olyanok, akiket nagymértékben foglalkoztat fizikumuk. Edzőterembe járnak, diétáznak, sokat dolgoznak a kívánt eredmény eléréséért, testépítők körében az Adonisz-index mindennaposan emlegetett fogalom. Az arányok meglétét azonban a legtöbb férfi anélkül is etalonnak tekinti, hogy ismerné az Adonisz-indexet, ez részben a média hatása lehet, részben talán szintén ősi berögződés.

Az Adonisz-komplexus

Sajnos sokan át is esnek a ló túloldalára, és még akkor sem elégednek meg testképükkel, amikor már megfelelnének az Adonisz-index arányainak.

Megszállottan igyekeznek egyre és egyre izmosabbá válni, némelyek még különféle szerekhez is nyúlnak a szerintük kívánatos eredmény elérése érdekében. Ez az Adonisz-komplexus, egyfajta testképzavar.

Valójában nem kellene túlzásokba esniük, ugyanis a nők számára bár tény, hogy vonzó, aki a fenti arányoknak megfelel, egyáltalán nem kitétel, hogy valaki izomkolosszus legyen, sőt. Kicsit olyan ez, mint a nők számára ideálisnak vélt magazinszépség, amely a férfiak részéről viszont nem kritérium. Korábbi cikkünkben is megbizonyosodhatsz róla képeken, mennyire döbbenetes a véleménykülönbség a férfiak és a nők szerint arról, hogyan is néz ki egy jó pasi.

Ezt is szeretjük