18

Csak felnőtteknek!

Az általad letölteni kívánt tartalom a hatályos jogszabályok szerint a kiskorúakra káros hatással lehet. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz ne férjen hozzá kiskorú, használj szűrőprogramot!

A jó szex 4 áldásos egészségügyi hatása

Így hosszabbítja meg az életet

Az érzéki együttlét nemcsak kellemes, de a hasznos is. Ha tenni akarsz az egészséges életmódért, irány az ágy.

Talán nem mondunk újat, ha eláruljuk, hogy a szex jó hatással van az egészségre és a kedélyállapotra is. De tisztában vagy azzal, mi mindent tesz a meghitt együttlét a hosszú életért?

Íme, a kutatók szorgalmas munkájának köszönhetően immár tudományosan is alátámasztott tények.

Nyugtató helyett

Bár van, akinél a szex teljesítményszorongást okoz, összességében mégis csökkenti a stresszt. Egy 2010-ben, a PLoS ONE című tudományos folyóiratban megjelent tanulmány szerint a szexuálisan aktív patkányok kevésbé mutatkoztak idegesnek a feszült helyzetekben, mint kevésbé szerencsés, szextől eltiltott társaik.

A szex megvédte a patkányok agyát a stresszhormonok káros hatásaitól is. Az emberek sem maradtak ki azonban a vizsgálatból, a kutatók a résztvevő 24 férfit és 22 nőt arra kérték, vezessenek naplót a szexuális életükről, majd matematikai példákat kellett megoldaniuk, illetve nagyobb csoport előtt beszélniük. A gyakoribb szexről beszámoló embereknek alacsonyabb volt a vérnyomása a stresszfeladatok megoldása közben.

Mint egy fizetésemelés

Talán nem okoz nagyobb meglepetést a hír, hogy a szex boldoggá tesz. De tudtad, hogy mennyire? Amikor 2004-ben a The American Economic Review című magazin kilencszáz amerikai nőt kérdezett arról, hogy érzik magukat az egyes napi tevékenységeik közben, a szex vitte a prímet a boldogságlistán.

A 15 legforróbb férfi szexfantázia

Nézegess képeket!

Elolvasom

Nem sokkal később 16 ezer amerikai boldogságfaktorait mérték. Ebből a kutatásból az derült ki, hogy a rendszeres szex által elért boldogságszint nagyjából megfelel annak, amit egy 50 ezer dolláros fizetésemelés okoz. Ez nem vonatkozik arra, amikor valaki megcsalja a párját, és a férfiak esetében nem érvényes a fizetett szexre sem.

Immunturbó

A rendszeres szex a szervezet védekezőképességét is aktiválja. Az Eastern Psychological Association Convention 1999-es, egyetemistákkal folytatott kutatása során több, az immunműködést segítő antitestek találtak azoknak a szervezetében, akik hetente egyszer vagy kétszer szexeltek, mint azoknál, akik kevesebbet. Viszont azoknál, akik hetente háromszor vagy még többször is sort kerítettek az együttlétre, alacsonyabb szinten volt ugyanez az anyag - úgy tűnik, a mértékletes középút itt is aranyat ér.

Íme, a legizgalmasabb szexhelyszínek a férfi szerint

Nézegess képeket!

Elolvasom

Fájdalomcsillapító

A Rutgers Egyetem kutatói azt találták, hogy az orgazmus, de már az izgalmi állapot is csökkenti a fájdalomérzetet a nők esetében. Orgazmusközeli állapotban a nők fájdalomküszöbe 74,6%-kal nőtt.

A kutatók abban bíznak, hogy sikerül beazonosítaniuk azt a kémiai anyagot vagy agyi reakciót, ami ezért a fájdalomcsillapításért felelős, hogy áldásos hatását más helyzetekben is alkalmazni tudják. 

Ebben a cikkben nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését. Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport
Ezt is szeretjük