18

Csak felnőtteknek!

Az általad letölteni kívánt tartalom a hatályos jogszabályok szerint a kiskorúakra káros hatással lehet. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz ne férjen hozzá kiskorú, használj szűrőprogramot!

A férfiak tényleg folyton kaphatók a szexre?

Megkérdeztük a szakértőt

Miért viszonyulnak a pasik másképp a szexhez, és miért nincs szükségük előjátékra? Utánajártunk!

Amikor a férfiakat és a szexet egy lapon említik, fel sem merülhetnek fejfájásból adódó kibúvók, illetve stresszes munkára hivatkozó nyafogások. Ők azok, akik a nap bármely szakaszában, akár pirkadatkor, álomittas kábulatban is képesek ráhangolódni egy kis hancúrozásra, ha feltámad bennük az éhes vágyakozás.

Legalábbis útjára indult egy feltételezés, miszerint a pasi legmélyebb bugyraiban csak úgy fortyog a kémia, mely testét-lelkét az édes izgalom ködfelhőjében dédelgeti.

Azt azonban nem lehet figyelmen kívül hagyni, hogy a férfiak hormonálisan, fizikailag, érzelmileg és pszichikailag is különbözően vannak összegyúrva. Így meglehet, az efféle általánosított megállapítások idealizált képet festenek csupán, melyek nem minden esetben nyernek bizonyságot.

Tényleg folyton csak arra gondolnak?

Egyes kutatások szerint a férfiak naponta 30 másodpercenként gondolnak a szexre. Mindez erős túlzás, viszont nem lehet tagadni, hogy a pasik sokkal inkább vevők a szexuális ingerekre, melyek teljesen más láncreakciót indítanak be a képzeletükben, mint a női kobakokban. Vagyis amikor az erősebbik nem látóterébe besétál egy formás testű istennő, képes pillanattöredékek alatt lefuttatni az agyában egy vetkőzős, fülledt jelenetet, míg a hölgyek gondolataiban egy delejes tekintetű, sármos férfiú láttán leginkább egy bensőséges, összebújós fantáziakép cikázik át elsőre.

A férfiak hajlamosabbak arra, hogy olyasvalakihez is vonzódjanak testileg, akit az ágyon kívül esetleg a pokolba kívánnának, így nem csoda, ha gyakrabban önti el az agyukat a fantáziálgatás.

A hölgyek ellenben emocionálisabban viszonyulnak a nemi érintkezéshez, mely számukra egyfajta bizalmi állapotot jelent még akkor is, ha csak egy pásztoróráról van szó. A különbség abban rejlik, hogy a férfiúi önértékelést elsősorban a teljesítmény táplálja, így számára a szex mindig jót jelent.

Ám a nők önértékelése az emberi kapcsolatokból fakad, ezért a fizikai vágyódásuk elsőleges mozgatórugója a szimpátia ébredezése. Ez nem azt jelenti, hogy a pasiknak nem fontos az intimitás, a biztonság és a szeretet, viszont a testiséget könnyebben elválasztják a lelki folyamatoktól, vagyis általánosságban véve jobban különbséget tudnak tenni szex és szeretkezés között, mint a szebbik nem képviselői.

Előjáték nélkül is áll a sátor

A férfiak legfőbb erogén zónája valójában a fejükben található. Ide futnak be a külső ingerek, melyek feldolgozása alapján utasítást ad az agy a mirigyeknek, hogy hormonokat termeljenek.

15 izgató tipp, amivel feltüzelheted a pasit

Nézegess képeket!

Elolvasom

A pénisz erekcióját a központi idegrendszer, azon belül is az autonóm idegrendszer irányítja, mely a szervezet olyan automatikus válaszaiért is felelős, mint a pulzus vagy az emésztés.

A legfontosabb férfihormon, a tesztoszteron szerepet játszik ugyan a nemi vágy fokozásában, a merevedési zavarok esetén mégis kevesebb mint 5%-ban mutatható ki a hiánya. Vagyis az agy sokkal inkább uralja az irányítást. Nyugalmi állapotában ugyanis a hímvessző vérellátását a szimpatikus idegrendszer szabályozza, mely stressz vagy negatív gondolatok hatására fokozott működésbe léphet. Ha tehát a partnered titkon a teljesítményén aggódik, könnyen lelohadhat. Normális esetben azonban a péniszkényeztetés csupán gyönyörkorbácsoló az idegek játékában, hiszen az erekció nélküle is létrejöhet vizuális és egyéb érzetek alapján, esetleg buja gondolatok ráhatásával.

Bárhol, bármikor és bárkivel?

A pasik sem érzelemmentes szexgépek, akik bármikor engedelmeskednének az idegrendszerük és a hormonok utasításának. A tesztoszteronszintjük viszont kapcsolatban áll azzal, milyen gyakran kívánják az ágytornát, illetve milyen a vérmérsékletük. A tartós kapcsolatban élők tesztoszteronja általában csökken, ami különösen a kisgyermekes apukák körében figyelhető meg.

Egyes pasiknál azonban genetikailag kódolt a magasabb szintű férfihormon-termelődés, bár az érték náluk is folyton ingadozik. Az átlagosnál nagyobb nemi hormonszinttel rendelkezők ingerkeresők hírében állnak, vagyis gyakrabban űznek extrém sportokat, és fogékonyabbak a szokatlan élményekre.

Ebből még nem feltétlenül következik, hogy a változatosságot a partnercserében látják, de könnyebben rávehetők izgalmas légyottokra szokatlan napszakokban és helyszíneken.

Ebben a cikkben nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését. Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport
Ezt is szeretjük