18

Csak felnőtteknek!

Az általad letölteni kívánt tartalom a hatályos jogszabályok szerint a kiskorúakra káros hatással lehet. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz ne férjen hozzá kiskorú, használj szűrőprogramot!

A pasid miatt nincs orgazmusod? (18+)

Így juttasson a csúcsra!

Nem kielégítő a szex, és lehet, hogy a párod miatt? Tudd meg, mit tegyél, ha problémák adódnak!

Ha néhány együttlét nem pont annyira forróra sikerül, mint ahogy azt elképzelted, az még teljesen természetesnek tekinthető. Ezek a bakik a kapcsolat elején beleférnek, hiszen ekkor két idegen test próbálja felfedezni egymást, megtalálni a legérzékenyebb pontokat, illetve kialakítani a megfelelő, közös ritmust.

Azonban néha előfordul, hogy hiába az idő és a megismerés, hosszútávon is elmarad a vágyott beteljesülés. Tudd meg, hasonló helyzetben mi az, ami a pasid számlájára írható, és hogyan orvosolhatjátok közösen a bajt, hogy eljuss a csúcsra!

Nem működik a fizika

Ha a pasiddal hónapok óta végzitek az ágybéli tornagyakorlatokat, és hiába koncentrálsz már szinte visszafojtott lélegzettel, a legnagyobb sikered egy szolid, épp beazonosítható orgazmus volt, akkor már te is sejtheted, hogy itt valami nem stimmel. Különösen abban az esetben, ha a magányos próbálkozásaid rendre sikerrel végződnek.

Ha rossz a technika

A párban elmaradt gyönyör leggyakoribb oka, hogy a férfi elegendő útmutatás, netán tapasztalat híján helytelen technikával próbálkozik. Hasonló helyzetben nem csoda, ha a várva várt végső gyönyör elmarad, hiszen segítség nélkül csak kevesek éreznek rá rögtön arra, hogy mi az, ami igazán jó a nőnek. Amennyiben ezt a problémát önállóan igyekszel megoldani, azért, hogy a témát érintő kínos beszélgetésre ne kerüljön sor, és finoman még rá is játszol az élvezetre, mindenképpen rossz úton jársz, hiszen csak megerősíted a pasidban, hogy minden úgy jó, ahogy van. Jobban teszed, ha inkább beavatod szexi titkaidba.

Persze nem kell ezt hidegzuhanyként egyszerre megtenned, de néha, egy-egy fogásnál, ha érzed, hogy kicsit erősebben vagy máshol lenne jó, mondd el neki! Ha nem várod tőle, hogy a sötétben tapogatózzon, hanem megosztod vele, amit saját tapasztalatból tudsz a testedről, az orgazmusod sem fog elmaradni!

Ha a pasid nem ad elég időt

A férfiaknak általában kevesebb idő szükséges az orgazmushoz, amit nem mindenki kezel olyan lovagiasan, hogy először a nő örömére figyel - ez pedig akár a végső gyönyöröd rovására is mehet. Ha a probléma oka, hogy a kölcsönös odafigyelés aránya némileg eltolódott a pasid javára, rafinált praktikákkal a magad javára billentheted a mérleget. Amennyiben ismered a ritmusát és az orgazmust jelző reakciót, egy kis pihenő beiktatásával vagy esetleg hosszabb előjátékkal nagyobb eséllyel juthatsz el a csúcsra.

Az is megoldást jelenthet, ha átveszed a kezdeményező szerepet, és a szerénységet félretéve az aktus közben is segítesz magadnak egy kis csiklóizgatással. Ha pedig a finom praktikák nem használnak, lehetsz határozottabb is: add a pasid tudtára, hogy kevesled az időt és a törődést, amit rád fordít, és kérd meg, hogy jobban figyeljen.

Ugyanakkor tény, hogy az időszűke nemcsak abból adódhat, hogy a férfi önző módon magát helyezi előtérbe, de a korai magömlés orvosi eset is lehet, amiről ő közvetlenül nem tehet. A legtöbb férfi hasonló, kínos problémával nem szívesen fordul magától orvoshoz. Amennyiben világos számodra, hogy a helyzet nem a szándékon, hanem valami egészségügyi eredetű problémán múlik, amin sem a hosszúra nyújtott előjáték, sem egy péniszgyűrű nem segít, próbáld finoman ösztönözni arra, hogy keressetek fel közösen egy szakembert!

Amikor a lélek a ludas

Az orgazmus azonban nem mindig a fizikai teljesítményen múlik csupán: van úgy, hogy sokkal bonyolultabb a kérdés. Bár a leggyakoribb lelki eredetű orgazmusproblémák hátterében általában a kellemetlen gyerekkori élmények vagy rossz múltbéli tapasztalatok állnak, az is elképzelhető, a párod ébreszt benned görcsöket.

Ha úgy érzed, többet várna el tőled, mint amennyit te képes lennél adni, netán tökéletesnek szeretne látni, és cseppet sem elnéző az apró hibáiddal szemben, ezek a túlzott elvárások feszültséget kelthetnek benned.

Ugyanakkor a végső gyönyör útjába állhat egy korábbi hűtlenség vagy egy komolyabb mosolyszünet is, amikor a felszabadult élvezethez szükséges bizalom szenved csorbát.

Hasonló helyzetben elengedhetetlen, hogy azt a bizonyos beszélgetést, amit halogatni szeretnél, megejtsd, de nem biztos, hogy segítség nélkül is megoldást tudtok találni. A lelki eredetű szexuális problémákra a párterápia jelenthet orvosságot, de mindehhez elengedhetetlen alapfeltétel, hogy kedvesed megértő legyen, és közösen próbáljatok a dolog végére járni.

Intimitás hosszú távon - Hogyan tartsuk életben a szenvedélyt párkapcsolatunkban?

A Femina Klub októberi vendége Dr. Hevesi Kriszta szexuálpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy mennyire vagyunk őszinték önmagunkhoz és partnerünkhöz. Milyen tabuk vannak a párkapcsolatokban? Mit lehet tenni, ha felmerül a bensőséges szexuális együttlétek hiánya és hogyan tehetünk a párkapcsolatok ellaposodása ellen? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. október 17. 18 óra

Helyszín: GOBUDA MALL - Vidám Színpad

Promóció

Ha azonban a problémádat inkább megtartod magadnak, mert túl kényesnek érzed a témát, biztosan nem születik megoldás sem a fizikai, sem a lelki eredetű gondokra. Ha a férfi nem csinál valamit jól, nem árt, ha tisztában van vele, hogy változtatnia kellene, különben a hosszú távú nemi kielégületlenség akár a kapcsolatotokra nézve is veszélyt jelenthet.

Ebben a cikkben nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését. Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport
Ezt is szeretjük