A 4 legbutább párkapcsolati tanács a rózsaszín filmekből
Íme, néhány forgatókönyves sztereotípia, amely a valóságban nem működik.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A szerelem mindent legyőz, és ha valami nem stimmel, állj tovább - a hollywoodi forgatókönyvek gyakran félrevezető sztereotípiákat sugallnak a párkapcsolatokról, és hamis képet ültetnek el a szerelemről a nézők fejében.

Mivel sokszor problémamentesnek állítják be az emberi kapcsolatokat, és néhány elnagyolt vonallal vázolják a karaktereket, a kapcsolatnak csak néhány alapkövetelménynek kell megfelelni, hogy sikeres legyen.

Ám ez a valóságban ritkán adódik így. Íme, a leghasználhatatlanabb filmes tanácsok.

Ha elmúlik a szerelem, ideje véget vetni a kapcsolatnak

Sok hollywoodi film azt sugallja, hogy lángoló szenvedély nélkül nemcsak nem igazi a kapcsolat, de talán még teljes életet sem él, aki nem az érzelmek hullámvasútján utazik nap mint nap. Így megéri otthagynia a párját egy új, többet ígérő szerelem miatt. Ezek szerint az izgalom a párkapcsolat első számú mozgatója.

Bár a film happy enddel zárul, és ott ér véget, hogy a kapcsolatból kilépő főhős megtalálta a párját, akivel boldogan él, amíg meg nem hal, ha tovább tartana a történet, valószínűleg ők sem tudnák elkerülni az ismétlődő dinamikát, mely továbbhajtja a főhőst, ha az újabb kapcsolata is unalmassá válik.

Ha stabil kapcsolatban élsz, nem kell változnod

Aki szeret, mindenestül elfogad, és ha már megtaláltad őt, akkor élhettek, mint hal a vízben.

Az előzőhöz hasonlóan ez a kép is azt sugallja, hogy a kapcsolat fenntartásáért, illetve azért, hogy jól működjenek a dolgok, semmit sem kell tenned - hiszen a szerelem úgyis működésben tartja őket. Ha pedig sorozatosan kudarcot vallanak a kapcsolataid, nem benned van a hiba, hanem valószínűleg a másikban.

Persze, mindenkinek vannak hiányosságai, de aki nem tanul a hibáiból, még ha lenne rá lehetősége, akkor sem, és makacsul őrizget olyan rossz szokásokat, melyeken változtathatna, az nem egészen követendő példa.

Csapot-papot hagyj az új kapcsolatért

A valóságban ennek az ellenkezője sem állja meg a helyét: az, hogy adj fel mindent - beleértve magadat is - az új kapcsolatért. A kedvedért megválok mindentől, ami fontos számomra hozzáállás korántsem ugyanaz, mint amikor a főhős bizonyos próbatételeken és személyiségfejlődésen keresztül érik meg a párkapcsolatra. Más dolog, ha valaki elhagyja a rossz szokásait, és megint más, ha teljes egészében kicseréli az addigi életét azért, mert imponálni akar egy másik embernek - nem beszélve arról, hogy a valóságban kevesen akarnak egy bábbal élni.

A személyiségzavart összetévesztheted a vonzerővel

A filmekben a legérdekesebb férfihősök gyakran hideg és megközelíthetetlen emberek, fő vonzerejük pedig a titokzatosságukban rejlik. Bár távolról vagánynak tűnő figurák, szinte kizárólag a zárkózottságuk miatt izgalmasak. Semmit nem tudunk róluk, mégis szinte természetes, hogy velük szemben alulmarad a kedves, segítőkész szomszéd fiú.

Ugyanakkor még egy probléma adódik ezzel a típussal. Míg a filmekben előfordulhat, hogy egy karakterről, aki nyersen viselkedik, bunkó a nőkkel, esetleg önző és manipulatív, kiderül, hogy valójában ennek épp az ellenkezője, csak a körülmények kényszerítették ilyesféle viselkedésre. A valóságban azonban ritkán fordul elő, hogy valaki hirtelen pálforduláson menjen keresztül.

Ezt is szeretjük