A 3 legérzékibb illat buja éjszakákhoz
A szexuális vágy felkorbácsolása és az illóolajok
Az érzéki illatok jól alkalmazhatók egy játékos, érzéki masszázshoz.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az érzéki élvezetek hangulatának megteremtése határozottan az aromaterápia legfényűzőbb, legkellemesebb feladata. Egy jó érzéki illat megtalálja a középutat a relaxáció és a stimuláció között, vagyis nem álmosít el, de nem is pörget fel túlzottan. Ha pároddal közösen szeretnéd élvezni az érzéki illatok hatását, fontos, hogy mindketten kellemesnek találjátok azokat, különben elronthatják az együttlétet.

Saját magad is elkészítheted az érzéki illatot a finom étel, a jó bor, a kellemes zene élvezetének fokozására, és lehet a kedveseddel eltöltött szenvedélyes este előjátéka is.

Az illóolajok sokkal inkább élő, dinamikus anyagok, mintsem élettelen összetevők, hiszen az aromás növények aktív életerejét rejtik. Kísérletek bizonyították, hogy a növényeket az emberekéhez hasonló aura veszi körül. Az ember és a növények is a természet gyermekei, hasonló életerő mozgat minket.

Az illóolajok sajátos, összetett hatóanyagait nem lehet szintetikus úton előállítani és élettelen kémiai anyagokkal pótolni. Ezért van, hogy - szemben a szintetikus úton előállított parfümökkel – az illóolajok hatással vannak az érzelmeinkre és a hangulatunkra.

Őseinknek sokkal kifinomultabb szaglásuk volt, mint nekünk, körülbelül olyan, mint a kutyáknak, és kiszagolták még a veszélyt is. Bár a civilizációs fejlődés során sokat romlott szaglószervünk érzékenysége, még így is elég határozottan érzékeljük a különböző illatokat. Megérezzük embertársaink szagát, amely különböző érzéseket kelt bennünk, mint a félelem vagy a szexuális vágy.

Nem meglepő, hogy az illóolajokkal befolyásolni lehet ezeket az érzelmeket és vágyakat. Az illatok nemcsak az elmédet, hanem a testedet is vonzzák, ezért fontos, hogy olyan illóolajat válassz, melyeket kellemesnek találsz, ellenkező esetben a fizikai hatásuk is csökken.

Attól függően, hogy mire van szükséged, választhatsz olyan illatot, mely megnyugtat vagy olyat, ami serkent, illetve egyensúlyba hoz. Minden egyes illóolaj egy adott testrésszel, érzelemmel vagy szellemi területtel áll szoros kapcsolatban.

Nagyon sok érzéki illóolaj létezik, de a legkifinomultabb talán a tiszta rózsaolaj, a szantálfa, a jázmin, az ilang-ilang és a zsálya. A legjobb afrodiziákumok a kardamom, a fekete bors, a neroli, a gyömbér, a rózsafa és a boróka. Saját érzéki illatod összetétele nagyban függ az egyéni ízlésedtől, ezért jó, ha legalább a kedvenc olajaid egyike szerepel benne.

Így készítsd el!

Bázisolajnak használj 100 ml - két teáskanál - édesmandula- vagy jojobaolajat, ebbe keverd majd a kiválasztott illatokat. Először töltsd a bázisolaj felét egy 100 ml-es üvegbe. Ezután csöppentsd bele a kiválasztott illóolajokat, és rázd föl jól az üveget. Ezután töltsd bele a maradék bázisolajat, és újból rázd össze. Jól teszed, ha néhány napig pihenteted, hogy összeérjenek az illatok.

Szerelmes álmok

Ennek a keveréknek az alapja a rózsa szeretetet közvetítő energiája. Feloldja a gátlásokat és mélyen ellazít, serkenti a kreativitást, valamint közelebb visz az eufóriához.

 • 10 csepp rózsaolaj
 • 8 csepp jázmin
 • 6 csepp citrom
 • 2 csepp tubarózsa
 • 3 csepp zsálya

Szenvedélyes ölelés

Ez a kombináció elsősorban az érzelmi feszültségeket oldja. A kreativitást fokozó neroli és a stimuláló citrom élettel telít és tisztítja a tudatot, a bódító hatású nárcisz érzékivé varázsol.

 • 15 csepp neroli
 • 10 csepp citrom
 • 6 csepp rózsafa
 • 2 csepp jonquille nárcisz

Varázslatos pillanatok

Ha ezt az afrodiziákumot használod, mámorító pillanatoknak leszel részese. A narancs lélekemelő hatását kombinálhatod a szantál erotikus kisugárzásával, mely a tantrikus rituálék első számú kelléke.

 • 12 csepp rózsaolaj
 • 8 csepp szantálfa
 • 5 csepp mandarin vagy narancs

Az sem baj, ha nem tudsz beszerezni minden összetevőt, a lényeg, hogy a számodra legkellemesebb illatok szerepeljenek benne.

Ha már gyakorlatot szereztél az illatkeverésben, rá fogsz érezni, hogy mi az, ami a leginkább beválik, és mi az, amit nem kell erőltetned. Kísérletezz bátran!

Ezt is szeretjük