5 ok, amiért az anyukád hallani sem akar a párodról
Így változtasd meg a véleményét!
Gondold át, hogy anyukád ítélete alaptalan vád, vagy figyelmeztető jel!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az anyáknak néha túlzottan romantikus elképzeléseik vannak a lányuk számára ideális partnerről, akinek tulajdonságai sokszor a 19. századi udvarlók jellemzőire hasonlítanak. Minden randira visz egy csokor virágot, kivárja azt a néhány hetet az első csókkal, a véleménye sok dologban meglepő egyezést mutat az édesanyádéval, és nem volt előtted túl sok nő az életében.

Jóllehet, a legtöbb anya tisztában van ezeknek az elvárásoknak a túlzásaival, azért titkon mégis azt reméli, hogy végre egy ilyen típusú férfi kopogtat be hozzád.

Ennek fényében pedig még a számodra minden szempontból megfelelő partner is rosszabb színben tűnhet fel, mint amilyen valójában. Abból, hogy anyukád egy kicsit magasabbra állítja a lécet, mint ahol annak lennie kell, aztán könnyen születnek az előítéletek is.

A másik oldalról viszont az anyai elképzeléseknek olyan részei is vannak, melyek a tieiddel vágnak egybe, és teljesen reális elvárásokat támasztanak a férfival szemben. Ilyenkor az anyai intés olyasmire figyelmeztethet, amit magadtól azért nem vennél észre, mert a látásodat a rózsaszín szemellenző elhomályosítja. A tulajdonságok, melyekre felhívja a figyelmed, később még nagyobb problémákba sodorhatnak - hiszen ne feledd, anyukád főleg a személyes találkozásokból és a te elbeszéléseidből tájékozódik arról, hogy milyen a párod.

Ezért lehet, hogy érdemes komolyan venned a meglátásait, majd lépéseket tennetek azért, hogy változzon a véleménye.
Íme, a leggyakoribb okok, melyek arról győzik meg az anyukádat, hogy nem a pasid a megfelelő ember számodra.

Kihasznál

Ez a vád akkor hangozhat el, ha anyukádnak úgy tűnik, a kapcsolatotok valamelyik területére nem a kölcsönösség jellemző. A párod olyasmit vár el, amit nem viszonoz, vagy te vagy az, aki többet fordít a kapcsolatra, legyen szó pénzügyi vagy érzelmi dolgokról. Például, ha egy háztartásban éltek, és nem veszi ki a részét a közös feladatokból. Ha neki van rád szüksége, akkor rá kell érned, és ott kell lenned mellette, de, amikor te szorulsz a támogatására, akkor vagy ott van, vagy nincs. Ha mindez nemcsak vád, akkor jobb, ha beszélsz a pároddal, és kideríted, hajlandó-e változtatni. Ha anyukád véleménye alaptalan, akkor mesélj neki arról, hogy mi mindenben számíthatsz a párodra!

Függő

Bármilyen addikcióról legyen szó, ha nem alaptalan az észrevétel, akkor figyelmeztető jel, ami érzelmi instabilitásról árulkodik, és viselkedészavarokat eredményez. A legismertebb tényezőkön kívül, mint az alkohol vagy a játékszenvedély, függőséggé alakulhat bármilyen túlzásba vitt tevékenység, ami kiszolgáltatott helyzetet eredményez. Elvonási tünetek jelentkeznek, és a függő szenvedélye műveléséért olyan áldozatokat hoz, melyekkel akár magának, akár a közeli hozzátartozóinak is árthat. Nem szerencsés az sem, ha tőled függ a férfi, mert ez az egyensúlytalanság tönkreteheti a kapcsolatot. Ha párod hajlandó lépéseket tenni azért, hogy ez változzon, akkor módosulhat a róla kialakult kép is.

Nem tartja a szavát

Ha kisebb dolgokban nem tartja be, amit ígért, abból arra is lehet következtetni, hogy fontosabb kérdéseket is túl könnyedén vesz. Ezt sugallhatják egészen apróságok is: ha párod megígér valamit a szüleidnek, lehet szó bármilyen lényegtelennek tűnő dologról, mint egy e-mail vagy telefon, és utána elfeledkezik róla. Még rosszabb, ha nagyotmondás vezeti, amikor azért tesz ígéretet, hogy ezzel szimpatikus legyen, és nem számol azzal, hogy nem tudja majd megvalósítani. Ilyenkor érdemes odafigyelnie arra, hogy ne ígérgessen felelőtlenül, és, ha említi, hogy megtesz valamit, ne feledkezzen el róla.

Labilis

Az érzelmi vagy egzisztenciális bizonytalanság is rossz benyomást kelthet. Például, ha párodnak gyakran vannak hirtelen kedélyváltozásai vagy dührohamai, esetleg tartós lehangoltság lesz úrrá rajta. Ebben az esetben érdemes pszichológushoz fordulni. Egzisztenciális bizonytalanságnak tűnhet, ha párodnak nincs állandó munkahelye. Ha alkalmi vagy időszakos munkákból él, előfordulhat, hogy akkor is nehezen győzöd meg az anyukádat arról, hogy kellően stabil és felelősségteljes emberről van szó, ha egyébként párodnak nincsenek anyagi gondjai. Ilyenkor az lehet a megfelelő stratégia, ha anyukád belátja, hogy nemcsak az állandó munkahelyek jelentenek felelősségteljes munkát.

A legfontosabb illemszabályok: a mindennapi és hivatalos protokoll alapjai

A Femina Klub novemberi vendége Görög Ibolya protokoll-tanácsadó lesz, akivel az est során többek között az alapvető illemszabályokról, valamint a mindennapi és az üzleti viselkedés helyes formáiról beszélget Szily Nóra, az estek háziasszonya.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2021. november 15. 18 óra
Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Elvi különbségek

Az egyet nem értés főleg akkor okozhat gondot, ha anyukád ragaszkodik ahhoz, hogy az ő akarata érvényesüljön. Ha valamilyen általános témában nem egyezik a véleményük, ez nem esik olyan súllyal a latba, mint az, ha a pároddal közös életedet érintő kérdésről van szó.

Nem könnyű feladat ezen változtatni, mert nem biztos, hogy anyukádnak igaza van. Mégis érdemes arra törekednetek, hogy kompromisszum szülessen, illetve arra, hogy mindkét fél legalább részben elfogadja a másik álláspontját!

Ezt is szeretjük