3+2 komoly érv az önkielégítés mellett
Ezért kényeztesd magad gyakrabban
Íme, az okok, miért érdemes néha egyedül is huncutkodni.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Azt, hogy a maszturbáció értékes és egészséges része lehet a szexuális életnek, a pasik már ősidők óta sejtik, egyharmaduk pedig pirulás nélkül be is vallja, hogy rendszeresen, heti egy-két alkalommal hódol a magányos szenvedélynek.

A tapasztalat viszont azt mutatja, hogy a nők jóval szégyenlősebbek ezen a téren: a társadalom persze korábban sokat tett azért, hogy a maszturbációs bűntudat kialakuljon, de még ma is sokan tagadják vagy hagyják ki az életükből ezt a fajta kényeztetést csupán a szégyenérzet miatt.

Pedig az önkielégítés nemcsak a gyönyör miatt hasznos, de az egészségedért is tehetsz vele. Íme, a pozitív hatások.

Oldja a stresszt

A gyönyört közvetlenül megelőző pillanatokban a szervezetben nagy mennyiségű oxitocin termelődik, amelynek hatására megnő az endorfinok, vagyis a boldogsághormonok szintje az agyban, melyek a jó hangulatért is felelős vegyületek. Nemcsak a felgyülemlett feszültségtől szabadít meg egy kiadós maszturbáló program, de nyugtató hatással is bír, és segít az álmatlanság leküzdésében.

Az endorfin mellesleg a szervezet saját fájdalomcsillapítójaként működik, és nagyjából olyan hatást vált ki, mint a morfium, így már rögtön három pirulát is kiválthatsz vele: az antidepresszánst, a nyugtatót és a fájdalomcsillapítót.

Megelőzi az inkontinenciát

Azért is hasznos a rendszeres maszturbáció, mert így akkor is karbantartod az intim izmokat, ha éppen nem élsz párkapcsolatban, vagyis nem folyamatos a szexuális életed.

Márpedig az izmoknak nemcsak a látható testtájakon van fokozott jelentőségük, de az egészséged szempontjából sem mindegy, milyen intim izomzattal rendelkezel. Maszturbálás közben dolgoznak a medencefenék izmai, heti három-négy alkalommal történő önkényeztetéssel pedig jelentősen csökkentheted a későbbi vizelettartási problémák felbukkanásának kockázatát.

Szabályozza a ciklust

Ha a fenti érvek nem lettek volna elég meggyőzőek, még egy előny a nők számára, hogy a gyakori maszturbáció ahhoz is segítséget nyújthat, hogy szabályozd a menstruációs ciklusodat. A rendszertelen menzesz problémáját ugyanis nemcsak fogamzásgátlóval lehet hatékonyan orvosolni, de az orgazmus is gyógyszer lehet. Azoknál a nőknél, akik legalább heti egy alkalommal csúcsra jutottak, szabályosabb és problémamentesebb ciklust figyeltek meg, ráadásul a dolog nem igényel partnert, így az önkielégítésre is érvényes.

Megelőzi a rákot

Ami pedig a férfiakat illeti, ők sem kivételek az áldásos hatás alól. Még korábban, 2003-ban látott napvilágot az az ausztrál tanulmány, amelyben kimutatták, hogy a maszturbációnak rákmegelőző hatása lehet.

A kutatás szerint azoknál a férfiaknál, akik heti öt alkalommal ejakulálnak önkielégítéssel, csökkenhet a prosztatarák kialakulásának kockázata. A rákot okozó vegyi anyagok ugyanis felhalmozódhatnak az urogenitális rendszerben, ha nem ürítik őket. A közösülés során viszont nem fejti ki ugyanezt a védőhatást a magömlés, mivel a szexuális úton terjedő fertőzések miatt éppen hogy megnő a rák rizikója.

Erősíti az immunrendszert

Még egy egészségügyi érv az önkielégítés mellett, ami a férfiaknak kedvez: az ejakulációnak köszönhetően ugyanis fokozódik a szervezetben a kortizol hormon termelődése, amelynek számos létfontosságú feladata van a szervezetben stresszhelyzet idején. Ez a hormon a stressz túlélésének a kulcsa, szabályozza a vérnyomást és az inzulinszintet, és az immunfunkciókért is felelős. Vagyis minél több orgazmust él meg egy pasi, annál valószínűbb, hogy elkerülik a vírusos nyavalyák.

Ezt is szeretjük