5 egyértelmű jel, hogy tartós lesz a kapcsolat

Vedd észre, ha komolyan gondolja!

Néhány összetevő elengedhetetlen a hosszú távú boldogsághoz.

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Azok, akiknek nagyszerű a kapcsolatuk, újra és újra arról számolnak be, hogy a kettejük közti vonzalomnak öt összetevője van. A jó hír az, hogy az emberek összejönnek és ráébrednek, hogy megvan mind az öt összetevő, amelyek a kölcsönös vonzást működtetik.

A rossz hír az, hogy mind az öt összetevőre szükség van, bár nem kell egyikből sem sok. Az alábbi jelekből tudhatod, hogy nálatok megvan-e mind az öt, szükséges összetevő, mely nem csak a hosszú távú, de a jól működő kapcsolat feltétele is.

Fesztelen vagy

Amikor kettesben vagytok, fesztelennek érzed magad. Oldott a hangulat, és nem kell erőlködnötök, hogy beszédtémát találjatok. Nem szorongsz, hogy hibát követsz el. Jól érzed magad a bőrödben és a partnered társaságában, mert könnyen egymásra hangolódtok. Az együttlét nem olyan, mint tojáshéjon lépkedni. Nem baj, ha nem tökéletes, de természetes legyen. Persze azt is bele kell venni az értékelésbe, hogy a kapcsolat elején minden nagyon romantikus színben tűnik fel. De mindent összevéve, ha a könnyű ráhangolódás hiányzik, illetve nincs rá remény, akkor nem valószínű, hogy tartós lehet a kapcsolat.

Jól szórakoztok

A szórakozás az egyik alapvető összetevője a kapcsolati kémiának. A szórakozás adja azt a kötőanyagot, amely együtt tartja az atomi részecskéket. A szórakozás persze mindenkinek mást jelent. De azon tudod lemérni, hogy megvan-e köztetek, hogy amikor kettesben vagytok, és nincsenek ott mások, sem kellékek, mint egy buli vagy egy klub, akkor is jól szórakoztok együtt és megtaláljátok a módját, hogy vidámak legyetek. Persze ez nem feltétlenül azt jelenti, hogy állandó móka és kacagás az életetek, hiszen a legtöbb embernek nem az. De arra az esélyre van szükség, hogy a vidámságnak és a játékosságnak legyen helye a kapcsolatban.

Biztonságban érzed magad

Lehet, hogy megdöbbentően hangzik, de manapság sok ember érzi bizonytalannak magát a kapcsolatában - vagyis kényelmetlenül, megfélemlítve, esetleg elutasítva. Persze, feltehetően neked sem fogja az állandó biztonság érzését nyújtani valaki, hiszen összetűzésekre is szükség van. De fontos tudnod, hogy nem fog szándékosan megbántani, nem fog szokásszerűen hazudni és nem hiteti el veled, hogy kevés vagy. Persze az sem mindegy, hogy te mit tartasz fontosnak ahhoz, hogy biztonságban érezd magad, és ezeknek megfelel-e az illető. Van, akinek arra van szüksége, hogy ne kutakodjanak a holmijában, míg másnak az kell, hogy megvédjék őt az esetleges támadótól.

Teszteld a kapcsolatod!
Kíváncsi vagy, milyen a kapcsolatotok valójában? Töltsd ki tesztünket, és ha tetszett a kapott elemzés, nézd meg a többi Szex és szerelem tesztet is, melyekből nemcsak a párkapcsolatodról, de magadról is sokat megtudhatsz.

Tisztelitek egymást

Ha olyasvalakivel vagy együtt, akit szexinek, elragadónak, érdekesnek találsz, akkor a tisztelet jelentéktelennek tűnik. Ennél a pontnál keverheted magadat bajba, mert a tisztelet igenis elengedhetetlen. Mert ha a férfi valami miatt nem tisztel - például azért, mert más az értékrendszeretek -, esetleg bizonyos tulajdonságaid idegesítik, akkor lehet ugyan, hogy elbűvölőnek talál, de előfordulhat, hogy később az élete peremterületére szorít.

Ott lehetsz nagyon aranyos, de nem okozhatnak kárt azok a tulajdonságaid, melyeket ő nem tisztel benned. Ilyenkor háttérbe szoríthat vagy kritizálhat. Ám a tisztelet jele, ha elfogad olyannak, amilyen vagy, a hibáiddal és a ki nem használt lehetőségeiddel együtt.

Fizikai egymásra hangoltság

Amikor két ember szeretkezik, nem kell, hogy az a legnagyobb élménye legyen egész addigi életüknek. De azt igenis érezheted, hogy köztetek működik-e a szexuális ráhangolódás, a vonzalom és az érdeklődés.

Intimitás hosszú távon - Hogyan tartsuk életben a szenvedélyt párkapcsolatunkban?

A Femina Klub októberi vendége Dr. Hevesi Kriszta szexuálpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy mennyire vagyunk őszinték önmagunkhoz és partnerünkhöz. Milyen tabuk vannak a párkapcsolatokban? Mit lehet tenni, ha felmerül a bensőséges szexuális együttlétek hiánya és hogyan tehetünk a párkapcsolatok ellaposodása ellen? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. október 17. 18 óra

Helyszín: GOBUDA MALL - Vidám Színpad

Promóció

A csók jó érzés és természetes, szeretitek megérinteni egymást. Annyi szeretetet és gyengédséget kapsz és adsz, amennyi jólesik.

Cikkünk Mira Kirshenbaum: Amikor a hűségesek hűtlenkednek című könyve alapján készült.

Ezt is szeretjük