4 jelentéktelennek tűnő női hiba, amelytől menekül a férfi: te is elköveted őket?

Olykor hibázik az ember, még ha nem is sejtené, hogy fog.

Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Bár nincs olyan iskola, ahol a tökéletes viselkedést megtanítanák a párkapcsolatban élő nőknek, akad néhány betartandó alapszabály, figyelembe veendő praktika, amire a siker érdekében érdemes odafigyelned.

Értesz a gondolatolvasáshoz? Csak ne szerénykedj, hiszen biztosan megpróbálkozol vele. Amikor ugyanis ki akarod találni, vajon a pasid mire vágyik, mi a véleménye, mit enne, hová menne, mit akar tőled - anélkül persze, hogy erről megkérdeznéd őt -, mentalistának hiszed magad.

A gondolatolvasás hátulütői

Az a baj az ilyen jóhiszemű próbálkozásokkal, hogy a legtöbb esetben félreértésekbe torkollanak, azaz ha netán rosszul fejtesz meg valamit, bizony hibásan reagálsz rá. Ugyanígy járhatsz, ha fejben folytatsz le egy beszélgetést életed párjával. Ilyenkor a leghétköznapibb helyzetekből is hatalmas perpatvar keveredik. Nézzünk egy példát: azt szeretnéd, hogy levigye a szemetet, de nem kéred meg rá, mert látod, hogy épp meccset néz - pedig lehet, hogy a szünetben leszaladna a zsákkal, ám te úgy döntesz, hogy lusta, önző, és biztosan nemet mondana rá, így dúlva-fúlva lemész magad a kukához, és amikor visszatértél, rárivallsz: már megint nem vitted le a szemetet!

Egy szó, mint száz, ha szót akarsz érteni a férfiakkal, kommunikálj egyértelműen. Ők általában meg sem próbálkoznak a másik fél elemezgetésével, így azt teszik, amit jónak látnak. Hibapont tehát a párodtól elvárni, hogy tudja, te mire vágysz. Mondd ki, amit szeretnél, kérdezd meg arról, amire kíváncsi vagy, a fontos mondandódat pedig akkorra időzítsd, amikor oda tud figyelni rá. A férfiak bizony messzire futnak el azoktól a nőktől, akik folyton csak számon kérnek rajtuk olyasmiket, amikről nekik fogalmuk sincs.

Sablon

A hibapontjaidat növelheti az is, ha a párodat folyamatosan át szeretnéd formálni. Lehet emögött persze családállítással tetten érhető tudattalan szempont is, például az, ha az édesapádhoz hasonlítod, valójában azonban mindegy, mi motivál. Vagy kell neked épp ez a pasi, vagy nem, ilyen egyszerű a kérdés. Minden további elvárásodnak szinte biztosan szívesen megfelel, legalábbis eleinte. Aztán már egyre inkább nő majd benne a bizonytalanság és indulat, és sajnos ilyenkor szokott felbukkanni egy olyan - másik - nő, akinek nem kell megfelelnie. Így szerez bizonyítékot arra a férfi, hogy a hiba nem az ő készülékében van.

Hiszel magadban?

Az egyik legnagyobb kérdés párkapcsolatban élés esetén, hiszel-e magadban. Mert ha erre képes vagy, nem figyeled majd árgus szemekkel a párodat sem.

Amennyiben ki tudod fejezni, hogy szereted őt, a féltékenykedést pedig meghagyod másoknak, a siker hosszabb távra garantált. Sajnos még soha, egyetlenegy szerelmi történetben sem vezetett jóra a másik megkérdőjelezése. Aki pedig nincs a helyén egy kapcsolatban, előbb vagy utóbb, de megtalálja a menekülési útvonalat. Már csak ezért is érdemes mindent a magad szempontjából szemlélned - a többit pedig a párodra bízni.

Az agresszor és a mártír

A férfiak többsége az önálló, szabad akaratú, kellemes, vidám, szerető, elfogadó nőkre bukik. Így jól gondold meg, hogy érdemes-e drámai hangon a "jó, csak menjél el, nem érdekes, hogy én mit szerettem volna ma este" tirádát rázúdítanod a párodra, amikor sörözni indul a haverjaival. Így fordítja le majd ugyanis: ez a nő már megint azt akarja, hogy rosszul érezzem magam. Ugyanígy zsákutcába kormányozod magad, ha folyton áldozatokat hozol érte, ilyenkor ugyanis a férfiak rettegve mérlegelik, mi lehet majd az ára mindennek. Aki pedig úgy érzi, már túl sokkal tartozik, inkább kifarol a kapcsolatból. Hidd el, akkor jársz jól, ha tudod, hogy mit szeretnél, és ezt megfelelően képviseled is.

Szenvedélyeink fogságában - Az addikció és a kontrollvesztés pszichológiája

A Femina Klub júniusi vendége Dr. Zacher Gábor toxikológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között a kultúránkban hangsúlyosan jelen lévő függőségek kérdéseiről beszélget.

Zacher Gábor szerint, ha saját magunk elé tükröt tartunk, akkor 4-5 függőséget mindenki fel tudna sorolni. Igaz ez?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. június 5. 18 óra

Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Ezt is szeretjük