4 szabály, amit tarts be, ha sms-t írsz a férfinak
A telefon mindig kéznél van, ezért nagy a kísértés, hogy elhamarkodottan használd. Néhány dologra azonban nem árt figyelned.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az sms gyors, kézenfekvő és könnyű kapcsolattartási forma, épp ezért inkább funkcionális eszköz. Árnyalt mondanivaló kifejezésére kevéssé alkalmas, és rengeteg félreértési lehetőséget tartogat.

Ezért nem árt, ha meggondolod, mikor, kinek és mit írsz, különösen, ha a kiszemelt férfiról vagy a párodról van szó.

Néhány egészen kivételes esetet leszámítva örökös tabunak számít a telefon, ha már néhány pohár alkohol lecsúszott, és ha fontos lépésre szántad el magad, azt se sms-ben oszd meg. Nem ez a világmegváltó témák részletekbe menő megbeszélésének legjobb fóruma. Ha jelentősebb dologról kell beszélnetek, vagy fontos a figyelem, semmiképp ne az sms-t válaszd, ahogy természetesen a szakításra sem ez a legalkalmasabb módszer. Íme, néhány szabály, amit tarts észben.

Ne azért írj, mert unatkozol

A telefon különösen nagy kísértést jelent, amikor unatkozol. Ha már régóta együtt vagytok, persze megengedhetsz magadnak egy helyzetjelentést, ám ha még alig ismered a férfit, érdemes a karnyújtásnyinál messzebbre tenned a készüléket, mert ilyenkor könnyen félrevihet a fantáziád. A férfi látatlanban sokkal izgalmasabbá válhat, mint amennyire az megalapozott, így fehér lovas herceggé válhat az, akiről kevés az információd.

Ő keressen először!

Bár minden randihelyzet más, és alig van olyan szabály, melyet ne kezelhetnél rugalmasan, néhány találkozó után mindig érdemes megvárnod, hogy ő keressen először, hiszen ez is hozzájárul ahhoz, hogy kialakuljanak a kapcsolat keretei. Ha mindig te jelentkezel először, akkor a férfi nem érez késztetést, hogy erőfeszítést tegyen, és megspórolod neki azt az időt, melyet azzal tölt, hogy kitalálja, mikor jelentkezik és mivel. Ez nem a legjobb marketing neked.

Ne írj indulatból!

A kapcsolat minden fázisára érvényes, hogy ne hallgass a hevesen feltörő érzelmekre, különösen, ha dühös vagy. Nem muszáj mindent azonnal, az érzelmek hevében megosztanod, akkor sem, ha ellenállhatatlan késztetést érzel. Gondold át előbb, főleg, mert amit egyik pillanatban őszinteségnek gondolsz, az a másik pillanatban már őrültségnek tűnhet - ami pedig tényleg fontos, azt nem felejted el, legfeljebb összeszedettebben fogalmazod meg. A számonkérő sms-ekkel a saját bizonytalanságodat sugallod neki, és később már nem teheted semmissé azt, amit elküldtél.

Ne akarj jópofa lenni

A feszültséget gyakran lehet humorral kezelni, és egy helyzetjelentéshez is megfelelő eszköz lehet, ám spórolj vele, mert sokszor félrevezető. Megértésében ugyanis szerepet játszik a fizikai jelenlét és a nonverbális gesztusok, így egy viccesnek szánt sms rosszul is elsülhet.

Egy játékosan ironikus kijelentés szarkasztikusnak tűnhet, a jópofaság pedig erőltetettnek vagy egyenesen támadásnak. Ne felejtsd el, hogy a félreérthető szavak a másik oldalon messzire vezető gondolatmenetet indíthatnak útjára, és a férfi tetszőlegesen értelmezi azt, amit írtál. 

Ezt is szeretjük