4 női tulajdonság, ami elengedhetetlen a hosszú párkapcsolathoz

A férfi szerint

Bizonyos női tulajdonságok legyőzik a férfi elköteleződés-fóbiáját.

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Bár sok férfi többször is meggondolja, hogy elkötelezze-e magát, mégis van néhány olyan női tulajdonság, mely megkönnyíti a döntését. Olyan nőt keres, aki hozzáad az életéhez, aki mellett önmaga lehet, mert elfogadja olyannak, amilyen, és aki mellett igénye támad arra, hogy a legjobbat hozza ki magából.

Ezek a vágyak ugyan nem tűnnek teljesíthetetlen elvárásoknak, mégis sok kapcsolat megy tönkre azért, mert ellaposodik, vagy a kölcsönös függőség megszokásává válik.

Így kiveszik belőle minden izgalom és felvillanyozó erő, és ha a felek együtt is maradnak, mindez gyakran unalmas stagnálásnak tűnik számukra, melyből egymás piszkálásával keresnek kiutat. Ám elkerülheted mindezt, ha bizonyos jó tulajdonságokra koncentrálsz. Nézd meg, melyek szerepelnek az első helyeken a férfiak elköteleződés-listáján.

Zsémbességmentes

A férfi legnagyobb réme a zsémbeskedés, és valóban sok nő belesétál a sárkányság csapdájába, amikor úgy érzi, dirigálhat a párjának, és így keresztülviheti az akaratát. Vagy épp azt hiszi, mindent jobban tud a másiknál. Ez a túlzott irányítási vágyból fakad, melynek a bizonytalanság az oka. Persze, nehéz mindig átélni a másik helyzetét, de valószínűleg téged is idegesítene, ha így viselkedne veled a párod. Ha szeretnéd, hogy valamit megtegyen a kedvedért, sokkal hatásosabb, ha megkéred rá, mint ha azt feltételezed, úgysem teszi meg.

Önállóság

Egy másik veszély, mely a nőket fenyegeti a stabil kapcsolatban, az, hogy hajlamosak feladni önmagukat. Gyakran épp az vezet szakításhoz, hogy a férfi úgy érzi, a nő túlzottan is függ tőle.

Fontos, hogy mindketten támaszkodhassatok a másikra, de ezt nem jelenti azt, hogy feltétlenül és automatikusan a párod életét kellene élned, és alárendelve a sajátodat. Ahogyan tőle sem várhatod el, hogy azért, mert szorosabbra fűztétek a szálakat, megtagadja élete más területeit, legyen szó a hobbiról vagy a barátokról. Annál is inkább, mert a férfi fojtogatónak érzi, ha nincs saját mozgástere, és minden felelősség őt terheli azért is, hogy a párja elfoglalja magát.

Valószínűleg te is jobban érzed magad, ha hagyod, hogy a férfi mindig egy kicsit rád csodálkozzon, és örüljön neked, mert hiányoztál neki. Az önállóság nagyon vonzó tulajdonság - ez teszi lehetővé, hogy a férfi küzdjön a figyelmedért. Persze, az nem árt, ha érzi, hogy kitüntetett helye van az életedben, de ne veszítsd el miatta az identitásodat.

Spontaneitás

A meglepetés a legbiztosabb ellenszere annak, hogy a kapcsolat ellaposodjon. De a spontaneitás nem csak azért szerepel előkelő helyen a férfi kívánságlistáján, mert gyönyörködteti a változatosság. Azt mondják, ez az intimitás mércéje, és meg is teremtheti azt. Ha képes vagy mellette tökéletesen feloldódni, szabadon engedni a kreativitásodat, valamint kockáztatni, az közelebb hoz egymáshoz titeket. A hétköznapi életben, a beszélgetésekben és az ágyban is fontos, hogy spontán módon reagálj, és ha kísérletező kedvűek vagytok, sok újdonságot fedezhettek fel egymásban, melyek egyébként nem kerülnének napvilágra. Így ébren tarthatod az ő érdeklődését, de a sajátodat is.

Kalandvágy

Némi jó értelemben vett kalandvággyal, mely új élményekre és felfedezésekre inspirál, bizonyíthatod a bátorságodat és sokoldalúságodat, ami miatt nemcsak a férfi néz fel rád, de te is büszke lehetsz magadra. A férfiaknak ösztönzésre, függetlenségre és támogatásra van szükségük egy kapcsolatban.

Intimitás hosszú távon - Hogyan tartsuk életben a szenvedélyt párkapcsolatunkban?

A Femina Klub októberi vendége Dr. Hevesi Kriszta szexuálpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy mennyire vagyunk őszinték önmagunkhoz és partnerünkhöz. Milyen tabuk vannak a párkapcsolatokban? Mit lehet tenni, ha felmerül a bensőséges szexuális együttlétek hiánya és hogyan tehetünk a párkapcsolatok ellaposodása ellen? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. október 17. 18 óra

Helyszín: GOBUDA MALL - Vidám Színpad

Promóció

Természetesen nagy jelentőséggel bír a szemükben a gondoskodás és a klasszikus női értékek is, de a mellett a nő mellett maradnak szívesen, aki nem zárkózik be, hanem nyitott az új élményekre, melyeket az élet tartogat, és amelyeket megoszthat velük.

Ezt is szeretjük