4 korai figyelmeztető jel, hogy a kapcsolat nem lesz hosszú életű

Sok múlik a türelmen is, de bizonyos kellemetlen érzések felett nem érdemes szemet hunynod.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Több tapasztalat is bizonyítja, hogy nem elég szerelmesnek lenni ahhoz, hogy a kapcsolat hosszú távon is biztosan működjön. Persze létezik a szenvedély elsöprő ereje, de ha nem reális alapokra építed az érzelmeidet, az a későbbiekben sok problémát okozhat. Az illékony és irracionális szerelem hajlamossá tehet arra, hogy olyan elvárásokat támassz a férfival szemben, melyeket nem tud teljesíteni.

Sokan szeretnek bele olyan partnerbe, aki nem megfelelő számukra, mert szemet hunynak a korai figyelmeztető jelek felett, melyek megelőlegezik a csalódást. Ezért nem árt az első időszakban is nyitott szemmel járnod, hogy észrevedd, érdemes-e elkötelezned magad a férfi mellett.

Csak fizikai vonzalom

Bár főleg a nők körében elterjedt nézet, hogy a szexet és a szerelmet nem lehet elválasztani egymástól, a szenvedélyes ágyjelenetek megtévesztőek lehetnek. Előfordulhat, hogy néhány éjszaka alapján ítéled úgy, hogy megtaláltad életed párját, pedig lehet, hogy a hálószobán kívül az égvilágon semmilyen közös témátok nincs.

Ha kínosan érzed magad a beszélgetések közben, nem egyezik az ízlésetek, csak megfelelési kényszerből vesztek részt a másik által ajánlott programokon, vagy valamelyikőtök nem tartja fontosnak, hogy az ágyon kívül is találkozzatok, akkor megfontolandó, hogy szerelemnek nevezd-e a viszonyt. Persze, sok időnek kell eltelnie, míg ellenőrzöd a kétségeidet, néha előfordul, hogy megváltozik a helyzet.

Csúsztatások, füllentések

Amennyiben még nem ismered jól a másik embert, nehéz tetten érni, ha elferdít bizonyos tényeket, ám érdemes komolyan venned az apró önellentmondásokat is. Ha ugyanis már az elején megkerülhetőnek érzékeli a valóságot, az később komoly problémákat okozhat.

Lehet, hogy csak az imponálás iránti vágy vezérli, amikor kiszínez történeteket vagy felnagyítja az érdemeit, ám mindez intő lehet számodra, hogy ennyire tetszőlegesen gyúrhatónak látja a valóságot. Ha gyakran következetlen, önellentmondó, tompít vagy felerősít dolgokat, vagy folyton változik a véleménye egy emberről, de akár egy filmről is, könnyen elbizonytalaníthat a kapcsolat jövőjét illetően.

Zavart, figyelmetlen

Nem érdemes elnézned neki, ha már az elején úgy tűnik, nem rád figyel, amikor együtt vagytok. Egyéb ingerek könnyen elterelik a figyelmét, érdekesebb a hirtelen felbukkanó ismerős, a mobiltelefonja vagy épp a pincérlány. Ha gyakran elkalandozik, sokat késik a randikról, és megkérdez olyan dolgokat, melyeket már legalább háromszor elmondtál, akkor felesleges arra várnod, hogy megváltozik. Mindez vagy annak a jele, hogy nem vagy számára fontos, vagy viselkedészavaros, de bármelyik eset is álljon fenn, feltehetően nem olyan kellemes hónapok múlva rájönni, hogy csak az idődet vesztegetted. Ugyanakkor a zavartságot és a zavarban levést fontos megkülönböztetned, mert az utóbbi - például a kínos ruhaigazgatás vagy az, ha a pasi néha bénának tűnik - épp annak lehet a jele, hogy komoly érzelmeket váltottál ki belőle.

Csak a saját szükségletei foglalkoztatják

Gyakran az egyik legkevésbé tetten érhető jel, ha a férfit egyetlen dolog érdekli, saját maga. Ettől még nagyon elbűvölő képet festhet eléd, hiszen folyton a sikereivel és képességeivel dicsekszik, de mindig azt csináljátok, amihez neki van kedve. Tőled viszont nem sok mindent kérdez, nem kíváncsi sem a véleményedre, sem az igényeidre.

Jól szeretsz? - Út a kötődési sebek gyógyítása felé

A Femina Klub áprilisi vendége Dr. Lukács Liza krízistanácsadó szakpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között  arról beszélget, hogy képesek vagyunk meghaladni a már korábbról hozott rossz hiedelmeinket, és kiépíteni egy biztonságos kötődési mintát?  Illetve vajon az, aki sérül a kapcsolataiban, csak a kapcsolatain keresztül képes meggyógyulni?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. április 24. 18 óra

Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Nem veszi észre, ha zavaróan viselkedik, vagy kellemetlenül érzed magad. Persze, a férfiak nehezen olvasnak a jelekben, de aki valóban akar tőled valamit, az legalább erőfeszítést tesz, hogy megértsen, és fontos számára, hogy hogy érzed magad a társaságában.

Te milyen intő jelekre figyeltél már fel?

Cikkünk megírásában Dr. Sol Gordon Honnan tudhatod, hogy megtaláltad a nagy őt? című könyve segített.

OLVASD EL EZT IS!

buvol
  • párkapcsolati probléma
  • családállítás

Innen tudhatod, hogy csak hiteget a pasi

ferfi no nezes lead
  • párkapcsolat
  • párkapcsolati probléma

4 női elvárás, ami rettegést kelt a férfiban

Ezt is szeretjük