4 női elvárás, ami rettegést kelt a férfiban

Elárulják, mi bajuk vele

Az elvárások gyakran hasznosak és termékenyek - de néha nem árt felülvizsgálni őket.

beauty and style
Top olvasott cikkek

A férfiakkal szembeni elvárások a kapcsolat előtt és közben is megjelenhetnek. Mindkettőnek vannak természetes és mániás megnyilvánulásai, és sok férfi attól fél, hogy a nőből az idők során az utóbbi tör elő. Nincs azzal semmi baj, ha egy nő tudja, milyen férfira vágyik. Probléma akkor van, ha a nő nem veszi észre, hogy lehetetlen dolgot kér a párjától, aminek nem annyira a férfihoz, sokkal inkább a saját lelki gondjaihoz van köze.

Mivel a kapcsolat közben megjelenő elvárások olykor racionálisabbak, mint a kapcsolat előttiek, a legtöbb férfi igyekszik megfelelni nekik attól való félelmében, hogy ha nem így tesz, a nő elhagyja.

Ám később visszaüt, ha valamelyik fél a saját igényei ellen cselekszik. Noha az egészséges női igényszint fontos és építő hatású - sok férfit kirángatott már a depresszióból vagy a lustaság és önsajnálat gödréből -, a kényszeres elvárások előbb a kapcsolatot ölik meg, majd a férfit, de végül a nőt is. Íme, a leggyakoribb elvárások, melyek félelemmel töltik el a férfit.

Komoly kapcsolat

A nő előbb-utóbb a komoly kapcsolatról kezd beszélni. Természetes, hogy két ember kapcsolata idővel megváltozik, és ha mindketten egy irányba akarnak haladni, jó, ha ezt közösen teszik. A probléma akkor kezdődik, amikor a férfi még nem áll készen, hogy abba az irányba mozduljon, amelybe a nő szeretné.

Ilyenkor sok nő hajlamos megsértődni, sőt, akár el is hagyja a párját, mert úgy érzi, csak vesztegeti az idejét. A férfi számára az a nyomasztó mindebben, hogy amikor a nő belekezd a komoly kapcsolat kiépítésébe, csodálatosan végtelen, lehetőségekkel teli énjét zárja börtönbe. Épp azt veszíti el, amelyet a férfi megszeretett benne.

Bár valószínűleg egy pont után te is szeretnéd már tudni, hogy hányadán álltok, de az első néhány hónapban próbáld megállni, hogy nyomást gyakorolj a férfira, élvezd az együttléteket, és hagyd, hogy a dolgok a maguk útján haladjanak.

Közös program

A közös élmények iránti vágy természetes, mindenki szeret együtt lenni azzal az emberrel, akit kedvel. Ezért itt sem könnyű megkülönböztetni az egészséges vágyat a mániától.

Az utóbbi esetben a nő csak egyféleképpen, az általa elvárt ütemben képzeli el a kapcsolat komolyra fordulását, és ez elveheti a férfi kedvét. Amikor megpróbálja a saját ütemtervéhez igazítani a férfit, és nem érti meg, ha az más elfoglaltsága miatt nem ér rá, vagy éppen nem akar minden percet együtt tölteni.

A közösprogram-mániának a hátterében az is állhat, hogy valaki nem képes egyedül lenni, és a programokkal épp a kapcsolat legfontosabb összetevőjéről, önmagáról tereli el a figyelmét. Ha a nőnek egyébként rettentően sok dolga van, egyik barátnőtől a másikig szalad, és veszettül pörög, annak az állhat a hátterében, hogy valójában nem képes egyedül maradni. Ez pedig könnyen átfordulhat abba, hogy előbb-utóbb a másokon levezetett programmániáját a párján igyekszik kiélni.

Ha te is azok közé tartozol, akik hamar elkezdenek unatkozni egyedül, érdemes tudatosan időt szánnod arra, hogy kettesben maraj magaddal, akkor is, ha már rohannál a barátaidhoz. Minden héten kétszer szánj legalább egy órát arra, hogy naplót írsz vagy meditálsz, a lényeg, hogy ne terelje el semmi a figyelmed magadról.

Összeköltözés

Persze, ennek is van egészséges és kényszeres formája. Akkor válik kényszeressé, ha a nő mindent feláldoz az összeköltözésért, és mindent ennek a projektnek rendel alá. Akkor is erőlteti, ha a férfi a tudtára adta, hogy egyelőre nem tervezi az együttlakást.

Cucc-otthagyósdi

A sunyi beköltözősök egyik fajtája az, aki sosem mondja, hogy mit szeretne, épp csak a kapcsolat második hetében otthagy egy hajgumit. A következő héten egy CD-t, majd egy pólót és egy fogkefét. A férfi pedig három hónap múlva azt veszi észre, hogy a ruháit a fotelben kell tartania, mert a szekrényben már nem férnek el. Ha szívesen összeköltöznél a pároddal, nyugodtan megemlítheted neki, de itt se gyakorolj rá nyomást. Ha jelenleg még nem kész rá, nem kizárt, hogy néhány hét múlva már az lesz.

Házasságmánia

Ha egy nő nem mindenáron akar férjhez menni, ha nem feleségként is boldogan éli az életét, és pont úgy élvezi az esküvőt és az utána következő éveket, mint a lánykérés előttieket, akkor egészségesen viszonyul a házassághoz. Gyakran azonban nem erről van szó. A házasság a kapcsolat folytatásának a feltétele lesz, és pusztán a birtoklásvágy fejeződik ki benne, melyet gyakran összekevernek a szeretettel.

Szókimondó beszélgetések Szily Nórával és vendégeivel.

Új videósorozatunkban Szily Nóra és beszélgetőpartnerei döntik le a tabukat. A 'Szókimondó' őszintén és egyenesen dolgoz fel olyan fontos témákat, amikről sokszor nem beszélünk nyíltan. Tabuk helyett mi a szókimondó beszélgetésekben hiszünk. Sorozatunkban kendőzetlen őszinteséggel beszél Pásztor Anna a szerelem múlandóságáról, Mérő Vera a bántalmazásról, Oroszlán Szonja pedig a fordulatos karrierváltásáról vall, de más fontos témákat is körbejárunk. Tanács Eszter a gyermektelen nők helyzetéről, Bajzáth Sándor a veszedelmes függőségekről, Singer Magdolna a gyászfeldolgozásról, míg Dr. Beke Dóra az elcsúszott szépségtrendekről beszél. 

Tartsatok velünk! 

Promóció

Ezért megy olyan sok kapcsolat pont a házasság után tönkre. Megfigyelhető, hogy sok csinos, tüzes nő az igen kimondása után elhagyja magát, esetleg megkomorodik, és semmi olyanról nem akar hallani, ami nem része az általa elképzelt közös jövőnek. Ha valakit a magadénak érzel, talán már egyáltalán nem támogatod az életének olyan fontos kérdéseiben, melyekben azelőtt igen.

Ha magadra ismertél, érdemes elgondlkodnod arról, hogy mi mindent jelent számodra a házasság, miért szeretnéd és szerinted mit változtatna a kapcsolatotokon.

Te hogyan kezeled az elvárásaidat a kapcsolatban?

Cikkünk megírásában A. J. Christian A nőkkel csak a baj van van? című könyve segített.

Ez a könyv a Férfinak térkép, a Nőnek tükör. A Nő tettei mögött megbúvó érzéseket és gondolatokat tárja eléd, őszintén, egyenesen, olykor nyers brutalitással. Nem véletlenül, hiszen a megértés kedvéért néha meg kell rázni az embert. S nem azért, mert buta lenne. Ó, nem! Az ember nem ostoba, csak hajlamos arra, hogy bölcsőtől a sírig meneküljön a felelősség elől.

Kiadja az Édesvíz Kiadó
Ára: 3490 Ft
A könyvet itt rendelheted meg
Ezt is szeretjük