18

Csak felnőtteknek!

Az általad letölteni kívánt tartalom a hatályos jogszabályok szerint a kiskorúakra káros hatással lehet. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz ne férjen hozzá kiskorú, használj szűrőprogramot!

4 intő jel, hogy a pasi sosem fogja megkérni a kezed

Bár a szerelem fontos, a jövő szempontjából az sem lényegtelen, hogy számíthatsz-e gyűrűre.

Bár a szerelemben nem az az ideális helyzet, ha kiszemeltedben rögtön leendő férjedet keresed, bizonyos helyzetekben nem árt tisztán látni. Lehet ugyanis akármennyire helyes a pasi, valószínűleg te is másképp állsz hozzá, ha biztosra veheted, hogy soha nem fogja megkérni a kezedet.

Mindez nem jelenti azt, hogy azonnal szakítanod kell, de nem árt tisztában lenned vele, ha inkább csak rövid távra érdemes tervezned aktuális partnereddel. Tudd meg, milyen jelek utalnak arra, hogy a pasi nem akar gyűrűt húzni az ujjadra!

Hideg veled

A közös jövő szempontjából nem éppen örvendetes, ha minden egyes alkalommal, amikor romantikusan szerelmet vallasz a párodnak, ő hideg fejjel arra int, hogy ne legyél ennyire érzelgős. Amennyiben a szenvedély nagy ívben elkerüli, és a legmeghittebb mondat, amit valaha mondott, annyi, hogy tetszel neki, nem érdemes hosszú távú jövőt alapozni rá.

Ha eddig el is kerülte a figyelmedet, hogy mennyire hidegvérű a szerelmed, jobb, ha a rózsaszín szemüveg mögül kipillantva megpróbálod racionálisabban szemlélni a dolgokat. Minél hamarabb belátod ugyanis, hogy ő soha nem akar gyűrűt húzni az ujjadra, annál nagyobb esélyed van arra, hogy rád találjon az igazi nagy szerelem, ahol nemcsak téged fűtenek az érzelmek, de a pasi is rajong, olyannyira, hogy az elköteleződés is belefér a terveibe.

Mással képzel el

Valószínűleg kevés helyzet mérhető ahhoz egy nő életében, mint amikor meghallja a férfi szájából azokat a szavakat, melyek a közös jövő tervezgetésére utalnak. Ez ugyanis mindenképpen jót jelent, szemben azzal, ha a pasi arról képzelődik, milyen szerencsés lesz majd az az ember, aki egyszer elvesz feleségül.

A furcsa mondat ugyanis arra utal, hogy nem tervezi, hogy ő legyen az a szerencsés illető, és, ha jelenleg kényelmes és kellemes is számára ez a kapcsolat, a közös jövőt inkább kihagyná. Amikor a férfi beszél ugyan a elkövetkezendő szép napjaidról, de a történetből ő valahogy mindig kimarad, valószínűleg nem véletlen: lehet, hogy benne még nem tudatosult, de előfordulhat, hogy nem melletted szeretne megöregedni.

Kihagy a múltjából

Nemcsak a közös jövő hiánya lehet intő jel, de az sem éppen örvendetes tény, ha a férfi a múltját nem hajlandó megosztani veled, sőt, a jelenébe sem enged be teljesen. Persze lehet, hogy mesélt a nagy szerelméről, és azt is elárulta, hány nővel volt előtted, ha rendszeresen ápolja velük a kapcsolatot, amit következetesen nem köt az orrodra, az nem éppen jó jel.

Ha ugyanis te vagy az, akit majd feleségül akar venni, akkor nem őrizget titkokat, és ahelyett, hogy otthon marasztalna, bemutat annak a nőnek, aki régen fontos volt számára, amennyiben jóban maradtak, és szívesen meginvitál a barátai közé.

Ha ugyanis csak magának tartogat, az nem feltétlenül arra utal, hogy nem akar senkivel sem osztozni rajtad, sokkal inkább arra, hogy téged nem akar beemelni az életébe.

Kerüli a témát

Ha a dolgot az idő sem oldhatja meg, és a pasi sosem lesz kész az eljegyzésre, valószínűleg még csak említésszinten is kerüli a témát. Pedig a komoly kapcsolatokban rendszerint egy-két éven belül felmerül a gyűrű, mint beszédtéma, ha nem is feltétlenül komoly tervek formájában.

Azonban az, aki nem akar eljegyezni, könnyen lehet, hogy a legjobb védekezés a támadás elvét követi, és amikor csak véletlenül szóba hozod a jegygyűrűt, meglehetősen durván reagál, és kijelenti, hogy a leánykérés és a házasság nem neki való.

Hasonló helyzetben sajnos jobb, ha hiszel a pasinak, és elfogadod, hogy, ha nem elégszel meg a párkapcsolattal hosszútávon, valaki más után kell nézned.

Kiút a gyermekkori traumákból - Hogyan építhetjük újra életünket?

A Femina Klub februári vendége Kovács András Péter humorista, író lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy szenvedélybeteg szülők gyerekeiként hogyan lehet talpra állni felnőttként. Milyen sérüléseket szereznek ezek a gyerekek, hogyan próbálnak meg túlélni? Mi történik egy olyan családban, ahol az egyik vagy mindkét szülő szenvedélybeteg? Van-e kiút, felnőttként milyen lépéseket tehetünk a múltbeli sebek gyógyítása érdekében?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. február 26. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Persze az, hogy a pasi nem akar elköteleződni, nem jelenti azt, hogy nem szívesen lenne együtt veled akár évtizedeken keresztül, de arra a biztonságra, amit egy házasság adhat, nem számíthatsz tőle.

Ebben a cikkben nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését. Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport
Ezt is szeretjük