18

Csak felnőtteknek!

Az általad letölteni kívánt tartalom a hatályos jogszabályok szerint a kiskorúakra káros hatással lehet. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz ne férjen hozzá kiskorú, használj szűrőprogramot!

3 dolog, ami házasság helyett szakításhoz vezet

Az összeköltözés után

Az összepolcolás az első lépcsőfok lehet a közös jövő felé, de a párkapcsolat végét is jelentheti.

Az összeköltözés maga a leányálom. A közös fedél alatt annyit lehetsz pároddal, amennyit csak szeretnél, és végre nem kell többet randiznotok a már unalomig kiismert éttermekben és parkokban. Elég csak elruccanni a legközelebbi videotékába, így még a mozijegy árát is megspórolhatjátok, és film közben is nyugodtan odabújhatsz párodhoz.

Ráadásul nem is kell órákat töltened a tükör előtt, mire megtalálod azt a ruhát, amiben tökéletesen mutat az alakod, mert míg egy héten csupán párszor találkoztatok, muszáj volt a lehető legjobb formádat nyújtani. Szóval, ha összepolcoltok, kényelmesen, otthonosan élheted tovább a mindennapjaidat, csak éppen vele együtt. Csakhogy a valóságban minden leányálomnak van árnyoldala.

Oda a függetlenség

Ha összeköltöztök, az nem jelenti azt, hogy immár jogod van párod minden egyes percéről tudni. A közös fedél alatt a legtöbb nő beleesik abba a hibába, hogy arra számít, hogy ezzel a lépéssel elkövetkezik az ezentúl mindig mindenhová együtt ideje.

Pedig a pasinak akár nagyobb szüksége is lehet az intim szférára, mint eddig, hiszen a nagy döntést megelőzően a találkozások olyan különleges alkalmak voltak, amikor minden figyelmét, gyengédségét és szenvedélyét neked szentelte, hiszen az este elmúltával újra ő rendelkezett az idejével.

A közös lakásban azonban a párkapcsolat többé nem a különleges alkalmakat jelenti, hanem a mindennapokat, így, ha még nem áll készen a nagy lépésre, ezt sok pasi hirtelen rabságként éli meg.

Úgyhogy, ha sikerült egy ellenállhatatlan nőcsábászt megszelídítened, könnyen lehet, hogy éppen ezen a ponton kell elkezdened aggódni, mert amikor rájön, hogy ez a dolog közöttetek kezd menthetetlenül komolyra fordulni, egyik pillanatról a másikra lobbanhat fel benne a vágy minden kerek és feszes cici iránt.

A szokások harca

Attól a naptól kezdve, hogy minden este közös ágyban alszotok, és reggelente ugyanazt a fürdőszobát használjátok, számos problémával találkozhatsz. Ha már kialakítottad az életed, és megszoktad a lezser összevisszaságot, ahol tudod, hogy a fotelba halmozott ruhahalom melyik kráterében kell keresned azt a felsőt, amit éppen fel szeretnél venni, míg párod göngyölegbe párosítja a zoknikat, az legalább olyan bosszantó lehet, mint a fordítottja. Hasonló a helyzet a mosdókagylóban felejtett szőrszálakkal és a tornyosuló mosatlannal.

Ráadásul az edényekkel van még az a furcsaság is, hogy két ember nem kétszer annyit használ, mint egy, hanem olykor mintha maguktól kezdenének egyre nagyobb halomba gyűlni a koszos tányérok, és ugyebár a mosogatás, az női munka. Ha azonban ugyanolyan elfoglalt vagy, mint párod, és nem vagy hajlandó egyik napról a másikra lelkes háziasszonnyá vedleni, akkor feltétlenül tisztáznotok kell a helyzetet.

Ha a közös élet romantikus gondolatától bódultan belevágtok a dologba, és nem beszélitek meg jó előre a mindkettőtökre vonatkozó szabályokat, hirtelen úgy érezhetitek, hogy valaki lánctalpakkal dönget át a kényelmesen kialakított mindennapokon, és ebből inkább egyikőtök se kérne.

Enyém, tiéd, miénk?

Az együttéléskor nincsenek többé intim percek és terek. Ha nem vagytok abban a szerencsés helyzetben, hogy egy hatalmas lakásba költözhettek be, ahol külön szobátok is lehet, még a telefonbeszélgetéseket is egymás előtt kell intézni. Még nehezebb a helyzet akkor, ha te költözöl oda kedvesedhez, aki valójában át se gondolta a következményeket, és ilyen körülmények között kell teret szorítanod magadnak a polcokon, a fiókokban és a fürdőszobában, arról nem is beszélve, hogy az a nehéz feladat is rád vár, hogy otthont varázsolj egy legénylakásból, ami eleinte nem biztos, hogy tulajdonosának maradéktalanul tetszik majd.

Ha az összeköltözésre nem egészen érett pasi életében hirtelen mindenütt ott van egy nő az arckrémekkel, a karkötőkkel és a nélkülözhetetlen díszpárnákkal, az legalább olyan zavaró, mint neked, amikor az epilálás közepén besétál a fürdőszobába borotválkozni. Ha partnereddel komolyan tervezitek a jövőt, akkor természetesen mindkettőtöknek el kell fogadni a másikat olyannak, amilyen, sörhassal és mackónadrággal együtt, de ebbe nem feltétlenül fér bele a közös szőrtelenítés.

Ellenkező esetben azonban egyik pillanatról a másikra érezheted, hogy levegőre van szükséged, mert nem tudsz tovább egy szobában meglenni egy pasival, aki mellett egy perc magányod sem lehet intim, nőies teendőid elvégzésére.

A jól működő közös jövőhöz egyéni határokra van szükség, amit a másiknak tiszteletben kell tartania. Ha ugyanis az összeköltözéssel egyúttal mindent közössé próbálsz tenni, egy idő után azt veheted észre, hogy nincs az életednek olyan területe, amit ne partneredtől tennél függővé. Ha pedig a személyiségedet áldozod a kapcsolatért, eljöhet az a pont, amikor lázadni kezdesz ellene, és egyik pillanatról a másikra akarod levetni ezt a bilincset.

Ebben a cikkben nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését. Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport
Ezt is szeretjük