3 millióért feleség a netről
Így működik a házasságbiznisz
A házasság köré sok üzletág épül, melyek köre egyre bővül. Feleséget lehet rendelni katalógusból is.

beauty and style
Top olvasott cikkek

A házasságközvetítés nem új keletű műfaj, és akinek nem kenyere a hosszas ismerkedés, az kedvére válogathat az internetes irodák kínálatában.

De a szerelem megtalálásának vágya mellett olykor más remélt előnyök megszerzése is hajtja a házasulni akarókat.

Nők, rendelésre

Az, hogy valaki feleséget rendelhet csak úgy, nem hangzik valami biztatóan a nőkre nézve. Van, amikor valóban prostitúcióról van szó, míg máskor házasságközvetítésről, de nem mindig könnyű elválasztani a kettőt.

A klasszikus felállás szerint nyugati férfiaknak ajánlanak főként keleti nőket - illetve szerencsésebb esetben ők magukat. Az európaiak között az ukrán és az orosz hölgyek vezetnek, de Kolumbia, Brazília, Kína, Thaiföld és a Fülöp-szigetek is toplistás. A férfiak elsősorban a fejlettebb régiókból érkeznek, Észak-Amerikából, Nyugat-Európából, Dél-Koreából, Japánból, Tajvanról vagy Ausztráliából.

A feleségközvetítők gyakran nemzetközi társkereső oldalakon hirdetik magukat, és többféle kommunikációs lehetőséget kínálnak az ismerkedőknek, az e-mailen keresztül a webkamerás és mobilos érintkezésig. Sokan vállalják a fordítást is, illetve a személyes találkozás megszervezését.

Mindennek összköltsége általában 12 ezer és 40 ezer dollár, azaz 3 és 10 millió forint között mozog. Bár a közvetítők nem mindig az érdekházasságokra specializálódnak, nincs könnyű dolga annak, aki szűrni akar. Probléma lehet még, hogy sokszor félrevezető kép él a társkeresőkben a másik nemzet szülöttével kapcsolatban.

Miért éppen a keletiek?

A keleti nők sokszor a jobb élet reményében keresnek magasabb életszínvonalon élő férfit, míg a férfiak gyakran a tradicionális feleségszerepet vállaló nőre vágynak, de vonzó lehet számukra az egzotikus szépség, a fiatalság, illetve esetenként a hölgy szüzességének ígérete is.

Az orosz nők emellett speciális helyzetben vannak, mert ők adják Oroszország munkaerejének 52%-át, miközben fizetésük alacsonyabb a férfiakénál. Ugyanakkor a házasság fontos része az orosz kultúrának, 22 évesen már vénlánynak számíthat valaki. Ám több mint négymillióval több a nő az országban, mint a férfi, így kevesebb a házassági lehetőségük.

Az ázsiai nőket gyakran elsősorban gazdasági szempontok vezérlik, illetve a menekülés vágya, de a külföldi férfit keresők nemritkán képzettebbek társaiknál.

Állampolgárság

Bevettnek mondható szokás már nemcsak az USA-ban, hogy valaki az állampolgárságért köt házasságot. Magyarországon sem ismeretlen a jelenség, hogy a Közel-Keletről vagy Afrikából érkező férfi magyar nőnek tesz házassági ajánlatot, és bizonyos összeget ajánl az üzletért cserébe. Az ajánlatok általában szájról szájra terjednek, ritkábban társkereső oldalakon tűnnek fel, és elsősorban a nehezebb sorban élők kapják fel a fejüket a könnyűnek tűnő pénzkeresési lehetőségre, melyben a nő több százezer, de akár több millió forintot tehet zsebre az aláírásáért cserébe.

Első hallásra akár jó üzletnek is tűnhet az akció, amivel mindkét fél jól jár, hiszen általában kilátásba helyezik a néhány hónap utáni válást. Ám hatalmas kockázattal jár az ismeretlennel kötött házasság, melyben helyzettől függően a hatóságok rendszeres ellenőrzésére és az évekig tartó együttélésre is lehet számítani, az erőszakról nem is beszélve.

Te házasodnál pénzért?

Ezt is szeretjük