18

Csak felnőtteknek!

Az általad letölteni kívánt tartalom a hatályos jogszabályok szerint a kiskorúakra káros hatással lehet. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz ne férjen hozzá kiskorú, használj szűrőprogramot!

3 intő jel, hogy a pasi megunta a kapcsolatot - Az illetékes tollából

Úgy érzed, párod talán már csak félgőzzel lelkesedik, vagy annyira sem? Figyeld az árulkodó jeleket!

Fekete felhők, itt az ősz, varjú kárál, szögesdróton. Hull az elsárgult levél, nyárvég, drágább a dinnye, oszlik a málnaszag. Ébredés van, elalvásba nyúlik. Minden punnyad. Baj van a végeken is, előretolt párkapcsolati megfigyelőink kénszagot jelentenek, ördögöt láttak a szerelem tanyáján, ebből ki nem sülhet semmi jó. Ennyi volt, anya, csak nem vettétek észre. Vagy mi.

Mit csinál ilyenkor a pasas? Korsó sörök elfogyasztását fontolja meg, és hallgat, akár a Lee van Cleef a westernfilmekben. Belül valami perceg ugyan, de azt a senkiházi szívspiont műanyag fojtóhurokkal végzi ki. Itten az exitus - de mégis, mivel lehet ezt elkerülni? Mire ügyeljen a lány, hogy ebbe a szobába, ahol már csak lusta összepillantások és nehéz sóhajok laknak, be ne lépjen a párocska kettecskén?

Apróságok

A kezdet mindig pici, apró pormacska, észre sem veszi az ember. A megszokás a nagyszobába szökik, hálót sző, és vicsorog a közepén. Nem lesz több virág. Ha eddig lehajtotta a manus, mostantól a vécédeszka merőlegesben marad. Apróságok ezek, csakhogy aggasztó kis semmik: simán megbújnak a hétköznapok közé repedt, hajszálnyi résekben, a motoszkájuk alig hallik szinte.

Ügyelni rájuk éppen ezért bajos. Az ember a döngésre meg a fene nagy reccsekre figyel fel, nem a pisszenésekre. Mit lehet tenni? Le kell rázni a gondbogáncsokat, mint ahogy azt a kutya teszi, ha harapja a bolha. Igen egyszerű, mégis nehéz: tessék ellenkezőleg menni. Ezúttal muszáj a bolondságba szaladni az együtt maradáshoz. Olvasson tán Lázár Ervint, aki nem érti, hogy mire célzunk ehelyütt - fenéken kell csapni tele tenyérrel azt a hülye boldogságot, a fene egye meg, hátha attól magához tér. Ha meg nem, akkor nincs menekvés: menekvés van.

Kevesebb szex - több pornó

Lassan meredekbe váltunk, döcögős a terep, ráz az UAZ, kapaszkodni tessék: ehelyütt már nem érdeklődik irántad, összebújás nélkül a fal felé fordul, hortyog, szinte levet ereszt. Lehetséges, hogy eleinte fel sem tűnik neki a renyheség - ezt a folyamatot nevezzük a belepocakosodásnak abba a kényelmes, de kopott karosszékbe, amit úgy hívunk, hogy punnyadt párkapcsolat.

Ilyenkor köszön nagyon nagy csókolomot a kibererotika is egyébként. Ez, kérem: jel. Amikor a kedvencek menüpontban sokasodni kezd az online pornó, általában felkapja a fejét a fickó, ha van sütnivalója, egy pici legalább - ha nem, akkor a balhét szimplán ráveri a netre. És miért csinálja ezt? Mert híja van neki, üressége, esszük azt a hímtagú szívét. Nem tud megbékülni, hogy vannak egyéb nők is, kiket még nem. Hogy vannak csajok, maga alá gyűretlenül, gyámoltalan. Azokkal törődni kell, hát nem?

Szakítás után

Ha menthetetlenül elmúlt a szerelem, és a kapcsolatnak vége szakad, akkor is van megoldás. Bár a különválás nem könnyű, a kezdeti fájdalmas időszak után minden esetben van esély az újabb szerelemre. Kánya Kata párkeresési szakértőnk elárulja, hogyan lehet túlélni a szakítást.

Különmurik

Együtt már nem jó: a másik mindig menni akar. De te nem. Mocsáros a sötét, nyirkosak a falak, közöttük Tanita Tikaram korai slágerei visszhangzanak körbe. A te barátaid, az én barátaim. És akkor azt veszitek észre, hogy széjjel vagytok szakadva. A buliföldjét péntek este az egyik jobbra, a másik balra szántja fel. Lehet ez ésszerű alternatíva, nem kell a közös ízlés, illetve nem árt, ha van, de Istenem. Mégis: a szirénák, ha hang nélkül is, be lettek kapcsolva, drága feleim, felvillant a kék fény, és nincs az a kapcsoló, mellyel lecsaphatnánk végre. A tűréshiány az, ami itt fájó: hogy nincsen együttség. Hogy az enyém és tiéd világa jött el. Az pedig már régen rossz.

Intimitás hosszú távon - Hogyan tartsuk életben a szenvedélyt párkapcsolatunkban?

A Femina Klub októberi vendége Dr. Hevesi Kriszta szexuálpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy mennyire vagyunk őszinték önmagunkhoz és partnerünkhöz. Milyen tabuk vannak a párkapcsolatokban? Mit lehet tenni, ha felmerül a bensőséges szexuális együttlétek hiánya és hogyan tehetünk a párkapcsolatok ellaposodása ellen? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. október 17. 18 óra

Helyszín: GOBUDA MALL - Vidám Színpad

Promóció

Mit tegyen a lány, ha a fentebb lelhető jelekkel szembesül? Menjen elé a dolgoknak? Érdemes egyáltalán megoldási-kulcsok keresésébe fogni? Ez nyilván személyfüggő, de, mint mondtuk, mindezek jelek csupán, nem lejátszott meccsek. Talán itt az ideje feltenni a kérdést, illetve kettő méter távolból a kapcsolatra, mint valami ismeretlen bogárra, melyről nem tudni még, vajon melyik vége harap, rátekinteni: kell ez? És mi a helyzet velem? A nagy kérdések ideje jött el most, szaktársaim.

Ebben a cikkben nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését. Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport
Ezt is szeretjük