Szemet gyönyörködtető húsvéti ajtódíszek

Így készítsd el saját kezűleg

Öltöztesd húsvéti díszbe a bejáratodat is extra ajtódíszekkel! Gondold újra az egyszerű koszorúkat!

Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha az otthonodban már mindent előkészítettél a húsvéti nyúl és a locsolók fogadására, akkor itt az ideje, hogy a bejárati ajtódat is ünnepi díszbe öltöztesd. A különböző koszorúk hihetetlenül feldobják a bejárat egyszínű komorságát.

A megtévesztő csokitojásoknak mindenki a csodájára jár majd

Készítsd el szebbnél szebb díszeinket, melyek között a sokáig bíbelődőstől az egészen egyszerűig mindent megtalálsz. Hidd el, ha nem is túl jó a kézügyességed, akkor is csodás dekorációkat készíthetsz!

Barkakoszorú

A barka a legstrapabíróbb tavaszi növény, mely még azt is jól viseli, ha nem öntözöd, így tökéletes koszorú-hozzávaló válhat belőle. Nem lesz másra szükséged, csak néhány ágra belőle, egy hungarocell koszorúalapra, valamint egy beizzított ragasztópisztolyra.

A beszerzett barkaágat törd kisebb darabokra úgy, hogy a végei néhány centisek legyenek. Kezdd el ezeket a végeket egymás mellé beszúrogatni viszonylag szorosan, ne maradjon túl nagy hézag a pihe-puha barkák között. Ha úgy érzed, hogy némelyik - főleg a koszorú alján - nem elég stabil, akkor vesd be a ragasztópisztolyt. Picit kend meg a barkavirág alját, majd szúrd vissza a helyére. A kész koszorút egy szaténszalag segítségével kösd fel az ajtódra, majd zsebeld be érte a szomszédok irigykedő pillantásait.

Csokoládécsoda

Ha már úgyis rászánod az időt a bonyolult tojásfestési motívumokra, akkor próbálkozz valami egészen egyedivel, a piros tojás amúgy is a múlté. A csokoládétojásra hajazó díszítés elkészítése nem igényel különösebb kézügyességet, valamint fantáziát sem. Képzeld magad elé a kedvenc édességedet - akár süteményt is -, majd annak mintájára fesd le a tojásokat.

Egy vesszőből font koszorúalapot vonj be zöld levelekkel, és egy ragasztópisztoly segítségével a kifújt, kidíszített tojásokat is rögzítsd rá. Akármilyen húsvéti dekorációt - lehetőleg ne legyen nehéz - lógass le a közepéről egy szaténszalag segítségével, majd ugyanezzel akaszd fel a bejárati ajtódra. Tetszésed szerint tavaszi virágokkal is dekorálhatod, ezeket tűzd a vesszőfonat kacskaringós szerkezetébe. Hidd el, ezt a díszt még Willy Wonka is megirigyelné.

Virágözön

Húsvétkor nemcsak a tojásdekorációkkal zsonglőrködhetsz, de bevetheted a csodaszép tavaszi virágokat is. Ehhez nem lesz másra szükséged, csak rengeteg virágra - akár műt is használhatsz -, zöld levelekre és pár egyéb díszre, mint a pillangó és a tojások.

Barka nélkül nincs ünnep
 A tavaszi virágok kiváló koszorúdekorációk

Egy koszorúalapot - a legideálisabb, ha vesszőfonatot választasz - vonj be zöld levelekkel. Ezt a legkönnyebben úgy tudod megoldani, ha a koszorú szerkezetébe szúrod bele a zöldet, de, ha nem marad meg, akkor próbálkozhatsz a jól bevált ragasztópisztollyal is. Miután a leveleket rögzítetted, tetszésed szerinti virágokkal díszítsd ki a koszorút. Annak, hogy milyen mintában tűzöd rá őket, csak a képzeleted szab határt. Színes szatén- vagy selyemszalaggal köss egy-két hímes tojást a közepére, majd akaszd fel a kész dekorációt a bejáratodra.

Ha még inkább tavaszi köntösbe öltöztetnéd az amúgy is vidám és játékos koszorút, csíptethető pillangókkal vagy akár kismadár díszítőelemekkel is feldobhatod. Ezeket hobbiboltokban, illetve virágüzletekben is megtalálod széles választékban.

Ezt is szeretjük