Pofonegyszerű, látványos húsvéti dekorációk
Kifejezetten kétbalkezeseknek
Nem a kézügyességedről vagy híres? Így dísztsd fel a lakást!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Szívesen megtöltenéd saját készítésű díszekkel és színes tojásokkal a lakást húsvétra, de nincs időd hosszasan a dekorációval bíbelődni?

Összegyűjtöttünk néhány olyan, igazán könnyen és gyorsan elkészíthető díszt, mely ráadásul különösebb anyagi ráfordítást sem igényel. Akkor is nekifoghatsz az elkészítésüknek, ha egyébként nem a kézügyességedről vagy híres.

Ötletes és olcsó: virágos vödröcskék

Amire szükséged lesz:

 • fém- vagy bádogvödröcskék
 • húsvéti öntapadós ablakdísz vagy matrica
 • tavaszi virágok

Ezt a jópofa és mutatós dekorációt pillanatok alatt elkészítheted, ráadásul szinte fillérekből. A fémvödröcskéket virágüzletben szerezheted be. Ma már mindenféle színben lehet kapni, így a festéssel sem kell bajlódnod. A bevásárlókörutat egy hobbiüzletben vagy papírboltban folytasd, ahol szerezz be néhány mutatós matricát, melyekkel a vödröket díszíted majd.

Ha a minimál stílust kedveled, akkor üresen is hagyhatod a vödrök elejét, hiszen a csodálatos tavaszi virágokkal telepakolva önmagukban is nagyon szép látványt nyújtanak. A virágokat a kertből, a virágboltból vagy egy kirándulás alkalmával is beszerezheted: egy csokor margaréta, gerbera, tulipán vagy nárcisz egyaránt gyönyörűen mutat majd. Ha elkészültél, a kompozíciót az ablakba is kiteheted. A dekoráció további előnye, hogy vágott virágok helyett el is ültetheted a növényeket, így azok sokkal tovább pompáznak majd.

Az örök klasszikus, egy kis ötlettel fűszerezve: tojásfa

Amire szükséged lesz:

 • tojások tojástartóval
 • színes szalagok
 • színes szövet- vagy tojásfesték
 • ragasztó, olló, lyukasztó
 • színes papír, fehér papír

A húsvét egyik elmaradhatatlan - és pofonegyszerűen elkészíthető - kelléke a tojásfa. A kifújt és megfestett tojások szalaggal való fellógatása igazán egyszerű megoldás. A barkán lógó színes tojások azonban szinte életre kelnek, ha a díszítésbe viszel némi kreativitást is. A barkán lógó díszek dekorálása minimális erőfeszítést igényel, ám az eredmény minden bizonnyal zajos sikert arat majd. Miután beleállítottad a barkát egy mutatós vázába, és kifújtad, majd megfestetted a tojásokat, nincs más dolgod, mint kivágni a tojástartók mélyedéseit.

Az így kapott apró tartót lyukaszd ki hat ponton, majd a lyukakba fűzd be a hat - 20-30 centisre vágott - szalagot. Egy fehér papírból vágj ki pici köröket, majd egy fekete filccel rajzolj egy pöttyöt a közepükre - ez lesz majd a tojások szeme.

Virágok húsvéti vödörben
Ötletes tojásfa
Tojásfészek
Színes tojások szalagfészekben

Miután ezt felragasztottad, a színes papírból vágd ki a figurák orrát is, és azokat is ragaszd fel. Természetesen itt is kedvedre variálhatod a színeket és a szalagokat, és néhány tollpihéből hajat is varázsolhatsz az édes kis madárkáknak. Ha végeztél, már csak annyi dolgod maradt, hogy beleültesd a díszeket a korábban kivágott tartóba, és a szalagok segítségével fellógasd az ágakra.

Tipp:
Ha nincs kedved hozzá, a tojásfestéssel sem kell bajlódnod. Elég, ha a szalagokkal harmonizáló szövetet ragasztasz a tojások aljára. A kis tartókban himbálózó figurák így is kedves díszei lesznek a lakásnak.

Húsvéti hangulat pillanatok alatt: tojásfészek

Amire szükséged lesz:

 • festett és kifújt tojások
 • színes rafia
 • egy kis natúr vagy színes kosár.

Talán az összes dekoráció közül a legegyszerűbb, mégis nagyon látványos. A hozzávalókat bármelyik hobbiboltban beszerezheted. A színes vagy natúr kosárkát egyszerűen tömd tele a színes rafiával, majd abban ízlésesen helyezd el a színes-mintás tojásokat.

Ezek lehetnek festett, műanyag vagy csokitojások is. Ha van hozzá kedved, a tojásfészek díszítésébe is belevihetsz némi kreativitást: a kosárka és a festék mellé vásárolj néhány szép, színes szalagot, mellyel átkötheted a tojásokat, tovább fokozva az ünnepi hangulatot.

Ezt is szeretjük