Az igazi New York-i sajttorta receptje eperszósszal

A tavasz gyümölcse nem is találhatna magának jobb helyet, mint az amerikai sajttorta tetejét.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az igazi New York-i sajttortát sütni is kell, ez nem a sütésmentes változat, de a gazdag íze, hidd el, megéri a fáradságot. Ha végigfutod a receptet, rá fogsz jönni, hogy nem is olyan bonyolult, csak rá kell számolni azt az időt, amíg kihűl a torta és az eperszósz.

Csodaszép tavaszi torta az eper és a krémsajt tökéletes párosításából!

New York-i sajttorta

Hozzávalók a tésztaalaphoz:

  • 140 g zabpelyhes keksz apróra zúzva
  • 80 g olvasztott vaj, plusz egy kevés a forma kikenéséhez
  • 1 evőkanál barna cukor

Hozzávalók a krémhez:

  • 500 g Philadelphia krémsajt vagy mascarpone
  • 150 g cukor
  • 3 evőkanál liszt
  • 1 rúd vanília vagy 1,5 teáskanál vaníliaaroma
  • 1 citrom reszelt héja
  • 3 tojás
  • 2 dl tejföl

Hozzávalók az eperszószhoz:

  • 500 g eper
  • 1-2 evőkanál cukor

Elkészítési idő:

70 perc + két-három óra hűtés.

Elkészítése:

Melegítsd elő a sütőt 170°C-ra. A kekszet törd össze, vagy bízd a munkát a késes robotgépedre. Keverd össze az olvasztott vajjal és a cukorral. Egy 20 centi átmérőjű tortaformába töltsd bele - az a legjobb, ha a torta oldala levehető, így egyszerűen kiveheted majd a kész tortát a formából. A kekszes masszát nyomkodd le a tortaforma aljára.

A magyarok kedvenc húsvéti süteményei: képek és receptek!

Nézegess képeket!

Elolvasom

A krémsajtot robotgépben keverd kissé lágyabbra, apránként add hozzá a cukrot, majd mehetnek bele a tojások, a vanília és a citromhéj, utána a liszt és végül a tejföl. Keverd az egészet alaposan össze, de felverned nem kell.

Ha kész, öntsd a krémet a kekszes alapra, egyengesd el, és tedd be a tortát a sütőbe körülbelül 50 percre. Ha megsült, hagyd kihűlni, és tedd be a hűtőbe pár órára. A tortaformát csak tálalás előtt vedd le, hogy biztosan szépen megmaradjon a forma.

Miközben sül a torta, az eperszószhoz tedd fel az összeaprított epret egy kis lábasba a tűzre egy-két evőkanál cukorral. Kicsit főzd össze, amíg az eper ereszt egy kis levet, de nem fő szét teljesen. Tedd félre hűlni, és tálaláskor kanalazd a tortára!

Ezt is szeretjük