Meseszép, friss virágcsokrok, amelyek a te otthonodat is feldobják

Odakint már tombol a tavasz, vidd hát be az otthonodba is a jó időt meseszép virágcsokrokkal.

Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Nincs is jobb annál, mint amikor színpompás virágcsokrok illata tölti be a lakás miden zugát. Ha a nap nem is süt, ezek garantálják otthonodban a tavasz érzését, így érdemes kisebb-nagyobb kompozíciókat elhelyezni a lakás fontosabb részein.

A kompozíció a kevesebb néha több elvét képviseli
A tulipán akkor a legszebb, ha csokorba kötöd

Nem muszáj ezreket költened arra, hogy a virágos összeállítsa a neked tetsző csokrot. Menj ki a virágpiacra, és töredékáron szerezd be a szükséges kellékeket. Nagyon egyszerűen összerendezheted te magad is a szálakat szép formában, azonban ha nincs ötleted, kis útmutatónk segítségségedre lesz a szebbnél szebb virágcsodák elkészítésében.

Sok szép virág kis helyen is elfér

Nem csak a tavasz hírnökeiből - tulipán, jácint, nárcisz - készíthetsz meseszép csokrokat. A náluk kevésbé ismert, azonban ugyanúgy pompázó széles levelű gyöngyike, a fürtös gyöngyike és a boglárka kompozíciója bármelyik otthon díszévé válhat.

Egy dróttekercset darabolj fel, és négyzetrácsos felületet alkotva tekerd őket össze. Az egész akkora legyen, ami egy mutatós, hosszú szárú, talpas üvegpohár tetején megáll. Tehát se kisebb, se nagyobb ne legyen. A három virágfajtából egy-egy kis kupacnyit köss össze kékes-lilás szalaggal, majd úgy állítsd őket a vázává kinevezett pohárba, hogy ne kerüljön két azonos mini csokor egymás mellé.

Tulipánkavalkád

A vázában álló tulipán már önmagában is csodásan fest, ha azonban többtucatnyit telepítesz egy csokorba, néhány nárcisszal megtűzdelve, akkor még mutatósabb végeredményt kapsz. Egy fonott kosarat vonj be kívülről vesszővel egész magasan, mert ez tartja a tulipánokat. A legegyszerűbb, ha utóbbit picit beáztatod, mert így könnyebben hajlítható. A kosár aljába állíts néhány kisebb poharat - például egy kisméretű borosat vagy pálinkásat -, és töltsd meg őket vízzel.

Három-négy szál tulipánt, illetve egy-két szál nárciszt fogj össze egy kis darab cérnával, majd állítsd őket a poharakba. Soha ne kösd a nárciszt a tulipánnal egybe, mert a nárcisz mérgező a többi virágra nézve. Ha hajladoznak, akkor a vesszőtekervényt húzd feljebb, hogy megtartsa a kompozíciót, majd az egészet helyezd otthonod központjába, hogy mindenki a csodájára járhasson.

Vidéki báj

Nem minden virágcsokor áll kizárólag vázából és virágból. Kis kreativitással a legkülönbözőbb tárgyakat használhatod fel arra, hogy összekomponáld virágszálaidat, többek között egy nagy kosár is remekül megfelel erre a szerepre. Ennek a csokornak az elkészítése igazán egyszerű, semmiféle kézügyességet nem igényel.

Kislánykorodban nagymamád konyhájában valószínűleg sokszor találkoztál az öblös virágos kosárral - biztosan kölcsönadja neked az övét ahhoz, hogy dekorációt készíthess belőle. Vásárolj néhány cserepes ibolyát, és ültesd bele őket cserepestül a kosárba.

Az ibolya bármilyen környezetben megállja a helyét
Az ezerszínű kankalin jó kedvre derít

Egy rózsaszín vagy lila széles selyemszalaggal tekerd körbe a kosár fülét, és a végeire köss óriási masnikat. A vidékies báj bármilyen berendezésű otthonban remekül mutat.

Szivárvány a lakásban

Tavaszi virágként elsőnek valószínűleg neked is a tulipán és a nárcisz ugrik be, pedig a kankalin is ekkor virágzik. Ráadásul tucatnyi színárnyalatával az egyik legpompásabb növény, amely bármelyik otthon különleges éke lehet.

Csokorba állításához nem szükséges semmi más, csak négy-öt árnyalat belőle, valamint egy porcelánkancsó. Minél színesebben rendezd el a friss virágot egy halvány, vízzel teli kancsóban, majd állítsd az asztal közepére. Tetszésed szerint egy-egy szál másfajta virágot is a csokorba szúrhatsz, sőt, akár hobbiboltban kapható öntapadós katicákkal is díszítheted a szirmokat.

Ezt is szeretjük