Puha és omlós medvehagymás pogácsa

Számos ételt ízesíthetsz a tavaszi csodanövénnyel, használd bátran!

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Tavasszal végre itt a medvehagyma szezonja, ami az utóbbi években töretlen népszerűségnek örvend - nem véletlenül. Isteni finom, és rendkívül sokoldalúan felhasználható: készíthetsz belőle levest, ízesíthetsz vele bármilyen főételt, továbbá tészták, saláták, szószok kitűnő alapanyaga.

Medvehagymás pogácsa

Hozzávalók 4 személyre

  • 50 dkg liszt
  • 20 dkg margarin vagy zsír
  • 2,5 dkg friss élesztő
  • 1,5 dl tej
  • 1 csipet cukor
  • 3 evőkanál tejföl
  • 1,5 csokor medvehagyma
  • 1 tojás
Recept idők

Elkészítés:

Az élesztőt keverd el langyos, cukros tejben, majd futtasd fel benne az élesztőt. A liszthez add hozzá a szobahőmérsékletű margarint, majd keverd bele a sót és az alaposan megmosott, apróra vágott hagymaleveleket. Tedd hozzá a tojássárgáját, az élesztős tejet és körülbelül két evőkanál tejfölt. A lényeg, hogy egy könnyen gyúrható tésztát kapjál. Jól dolgozd össze, és 30-40 percig hagyd kelni.

Ezután borítsd egy lisztezett deszkára, és nyújtsd ki ujjnyi vastagra. Szaggass belőle nyers pogácsákat, a tetejüket pedig vagdosd be keresztben. Kend meg tejfölös tojásfehérjével, és helyezd őket egy sütőpapírral bélelt tepsibe. Hagyd még 15 percet pihenni, végül előmelegített sütőben körülbelül 15 perc alatt süsd aranybarnára.

Ezt is szeretjük