Gyors és aranyos dekoráció: pompomcsibékkel várd a húsvétot! - Így készítsd

Gyerekekkel is jó móka a színes kis csibék megalkotása.

pompom csibe jav
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Húsvétkor nem szükségszerű tojással díszíteni a lakást, főleg, ha nem szeretsz vele vacakolni. A hímes  tojás festése macerás, nem mindenkinek van hozzá türelme vagy ideje, de egy-két jó ötlettel bárki behozhatja a húsvét szellemét az otthonába.

Nagyon egyszerűen készíthetsz például színes kis pompomcsibéket, melyek hihetetlenül vidámmá varázsolják az otthonod.

Mire lesz szükséged?

Végy elő egy keményebb kartonlapot, egy ollót, folyékony ragasztót és színes pamutfonalat - ez lehet sárga, ha hagyományos pompomcsibéket szeretnél, vagy akár többféle színű.

A kartonlapból vágj ki 2 darab 10 centi átmérőjű kört, és azoknak a belsejébe vágj egy-egy, körülbelül 4 centiméter átmérőjűt - könnyen megrajzolhatod egy nagyobb és egy kisebb pohár segítségével. Így kapni fogsz két kartonkarikát, ahogy a képen is látod. Ezeket tedd egymásra, fogd össze, és kezdd el vastagon körbetekerni a pamuttal - minél vastagabban tekered be, annál bolyhosabb csibéid lesznek.

popom-keszitese

Hogyan tovább?

Ha már elég vastagon körbetekerted, a karika külső peremén vágd körbe a pamutot, így az majd szétnyílik. A két kartonkarika között húzz körbe egy azonos színű pamutszálat, és kösd meg jó szorosan. Köss rá csomót, hogy ne jöjjön szét. Szedd le a kartonokat, és máris van egy pompomod.

Már egy pompomból is csinálhatsz csibéket - így egyben lesz a fejük és a testük -, mindössze szemet és lábat kell rájuk ragasztanod. Ezeket kivághatod színes papírból, színes posztóból vagy egyéb textilből is, de vághatsz nekik szárnyacskákat, esetleg taréjt.

Az is megoldható, hogy a pompomcsibéknek külön teste és feje is legyen, ehhez azonban a 10 centi átmérőjű kartonkarikák mellé vágj ki a kartonból szintén 2 darab kisebb átmérőjű kört, ebből készül majd a csibe feje - ha kisebb karikára tekered a pamutot, a pompom, vagyis a csibe feje kisebb lesz.

pompom csibe jav

Ezután ugyanolyan módon járj el, mint az előbb leírtaknál, majd amikor szétvágtad a kartonra tekert pamutot, és megkötötted középen, a két karton között, kösd össze azt a két pamutszálat, amelyekkel rögzítetted a feltekert pamutot - ez stabilan egyben tartja a csibe fejét és a testét. Ezután pedig díszítsd kedved szerint!

Ezt is szeretjük