Így készítsd el a tökéletes tojáslikőrt
Keresve sem találhatnál jobb vendégvárót, egy kupica házi készítésű tojáslikőrt. Próbáld ki ízletes receptünket!
Bár a tojáslikőrt készen is megveheted, sokkal finomabb, ha te magad kevered be a kontyalávalót.
Elkészítése nem nehéz, csak keverd össze a hozzávalókat, és hűtsd le a végeredményt.
Egyre figyelj, mielőtt a tojásokat szétválasztanád, alaposan mosd meg a héjukat, hogy a szalmonellafertőzéstől megkíméld a vendégeket és a családot is.
Tojáslikőr
Hozzávalók:
- 40 dkg cukor
- 5 dl tej
- 5 tojássárgája
- 3,5 dl vodka
- 2 evőkanál vanília aroma
- 1 evőkanál rum
A tojásokat kívülről alaposan mosd meg, majd válaszd őket ketté.
A tojássárgáját a vanília aromával és a cukorral keverd habosra. A tejet forrald fel lassú tűzön, nehogy odakapjon, majd hűtsd le teljesen.
Keverd össze a tejet a tojássárgás masszával, majd add hozzá a vodkát és a rumot. Hűtsd le teljesen, hogy mire a locsolók megérkeznek, legyen mivel megkínálni őket.
OLVASD EL EZT IS!
- alkohol
- ünnep
Az 5 legfinomabb húsvéti pálinka
- ünnep
- sonka