Illik pénzt adni a locsolóknak? Íme, a válasz
Szerintünk
A piros tojás divatját már régen felváltotta a készpénz. Olvasd el, szerintünk mennyit illik adni!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Húsvétkor aktuális a kérdés: adjunk-e pénzt a locsolóknak, vagy sem. Ha igen, akkor mennyi fizetség jár pusztán egy versért és néhány csepp kölniért?

Szerkesztőségünkben sok a nő, ezért a saját véleményünket írtuk meg a témával kapcsolatban. Mi így csináljuk!

Lili

A locsolkodást személy szerint mindig utáltam, a büdös kölnik összekavarodó szagától felfordul a gyomrom, annál még az is jobb, ha egy vödör vízzel öntenek le.

Természetesen a közeli férfirokonok meglocsolnak, de ilyenkor előkapom a saját parfümömet, és ellentmondást nem tűrően kijelentem, hogy vagy ez, vagy egy kupica víz. Ezért a tortúráért szerintem nekem kellene pénzt kapnom, de a tojásfestés jó móka, így évről évre hímes és csokitojással jutalmazom azokat, akik vigyáznak arra, nehogy elhervadjak.

Adri

Szerintem annak illik pénzt adni, aki iskolás, vagy ennél is fiatalabb gyerek, hiszen neki még valószínűleg ez a locsolkodás értelme.

A felnőtt férfiak nálunk csak hímes tojást kapnak, de a kicsiknek azért odaadjuk azt az ötszázast vagy ezrest.

Ági

Sajnos a locsolkodás mára eléggé kikopott, de régen mi csak hímes tojást, illetve csokit adtunk a hozzánk érkező locsolóknak. Szívesen készültünk, és személyre szabottan festettük meg a tojásokat azoknak, akikről tudtuk, hogy érkeznek. Egyébként nem emlékszem, hogy valaha is csalódást okozott volna ez a gyakorlat. Arra viszont emlékszem, hogy a fiúk az iskolában mindig elbüszkélkedtek azzal, hogy mennyit pénzt szedtek össze a locsoláskor.

Eszter

Mióta elköltöztem a szülői házból, nemigen találkozom locsolókkal húsvétkor.
Az elmúlt években csak a szűk családi kör férfitagjainak volt köszönhető
az ünnepi kölniszagom, akiknek természetesen csoki - esetleg hímes tojás - járt.
Korábban sem adtam azonban soha pénzt a locsolóknak, mindig lapult pár zacskó
csoki a konyhaszekrényben - amiből át lehetett nyújtani néhány darabot.
Azoktól a fiúktól, akik pénzt várnak a locsolásért - őszintén szólva - kicsit ki is ráz a hideg.

Andi

Már jó ideje nem tartom a húsvéti hagyományokat, pláne a locsolkodást: nem is nagyon van olyan, aki jönne, mivel tudják, hogy nálam ez már nem divat. De néhány évvel ezelőtt, amikor még egy-egy lelkes locsoló szeretett volna megöntözni, akkor sem adtam pénzt nekik.

A nővéreimmel és édesanyámmal tojást festettünk, volt mindenféle finom sütemény, ezekkel kínáltuk meg őket, illetve volt rendes csokitojás is, ha kisebb gyerek jött a házhoz. Szerintem nem a karácsony az az ünnep, ami elanyagiasodott, hanem pont a húsvét. Sokszor hallom az ismeretségi körömben, hogy több ezer forintot is elvárnak az ifjak a locsolásért, ami számomra döbbenet.

Ezt is szeretjük