Hogy készül a legfinomabb húsvéti kalács?
Tippeket adunk!
Ha Húsvét, akkor kalács! Az ünnepi asztal fontos eleme, így érthető, ha tökéletes végeredményre vágysz!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Kalács nélkül, amelyhez receptet itt találsz, aligha lehetne elképzelni egy húsvéti étkezést, ha jól sikerül, az ünnepi asztal méltó részévé válik. Apró, de hasznos tippjeinkkel igazán finomat süthetsz, akár a nagykönyvben!

Ezt az ételt tökéletesen elkészíteni nem egyszerű feladat: ahhoz, hogy állagban és ízben is remekmű születhessen, az összetevők mellett fordíts figyelmet a technikára is!

A liszt a lelke

A kalács alapja a finomliszt, más fajtával most nem érdemes kísérletezned. Ahhoz, hogy a tészta kellően levegős legyen, szitáld át ezt az alapanyagot a felhasználás előtt! Ezzel nemcsak a megfelelő minőségét biztosítod, hanem egyúttal a szerkezete is fellazul, így teret enged a keletkező buborékoknak.

Édesbe sósat

A kalács alapvetően édes, mégis szüksége van egy csipetnyi sóra ahhoz, hogy igazán telt íze legyen. Ha éppen csak egy kicsi kerül a tésztába, akkor nem okoz majd sós érzetet, csupán némi pluszt ad az elfogyasztás élményéhez.

Nézd meg, melyek azok az ételek, amelyek nem maradhatnak ki Húsvétkor!

Dagasztási trükk

Könnyed állagot szeretnél elérni? Van egy plusz tippünk hozzá! A legtöbb levegő akkor keletkezik a tésztában, ha a fakanalat alulról fölfelé, magad felé mozgatod a tálban, méghozzá lehetőleg minél gyorsabban!

Víz a sütőbe

A víz is hozzásegíthet a sikerhez: próbáld ki, hogy egy hőálló tálkába vizet öntesz, majd elhelyezed azt a sütő alsó rácsán. A kelt tésztáknál, így a kalácsnál ez jó ötletnek bizonyulhat, ugyanis a hő hatására gőzzé alakul át, jótékony hatást gyakorolva az eredményre.

Ezt is szeretjük