Hogy készül a legfinomabb húsvéti kalács?
Tippeket adunk!
Ha Húsvét, akkor kalács! Az ünnepi asztal fontos eleme, így érthető, ha tökéletes végeredményre vágysz!

Nyereményjáték

Nyerj páros belépőt 2018 fergeteges jazzkoncertjére a Sárik Péter Trióval! (x)

Nyerj luxuskozmetikumokat érett bőr számára, és búcsúzz el a ráncoktól a természet erejével! (x)

Nyerj utazókönyvet, és ismerd meg a világ legkevésbé ismert érdekességeit! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Gomba vagy baktérium? Nagyon is lehet érzékelni a különbséget, és máshogy is kell kezelni (x)

Ezreket spórolhatsz a vízszámlán: pénzt és energiát spórol ez a konyhai eszköz (x)

A legjobb szőrtelenítő módszer télen is: így lesz hetekig sima a bőröd (x)

Tökéletes alakot és egészséges testet ajándékozhatsz karácsonyra! Mutatjuk, hogyan (x)

Babapuha és fényes lesz a festett haj, ha ezekkel ápolod: látható lesz a különbség (x)

beauty and style

3 baki, amivel nagyon el lehet rontani a csillogó sminket »

Ezt viseld a szűk ruha alatt, ha bevág a zsírpárnákba: alakformáló fehérneműk körképe »

Jónak hiszed, pedig ártasz vele: 4 dolog, amit ne csinálj, ha fogyni akarsz »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Kalács nélkül, amelyhez receptet itt találsz, aligha lehetne elképzelni egy húsvéti étkezést, ha jól sikerül, az ünnepi asztal méltó részévé válik. Apró, de hasznos tippjeinkkel igazán finomat süthetsz, akár a nagykönyvben!

Ezt az ételt tökéletesen elkészíteni nem egyszerű feladat: ahhoz, hogy állagban és ízben is remekmű születhessen, az összetevők mellett fordíts figyelmet a technikára is!

A liszt a lelke

A kalács alapja a finomliszt, más fajtával most nem érdemes kísérletezned. Ahhoz, hogy a tészta kellően levegős legyen, szitáld át ezt az alapanyagot a felhasználás előtt! Ezzel nemcsak a megfelelő minőségét biztosítod, hanem egyúttal a szerkezete is fellazul, így teret enged a keletkező buborékoknak.

Édesbe sósat

A kalács alapvetően édes, mégis szüksége van egy csipetnyi sóra ahhoz, hogy igazán telt íze legyen. Ha éppen csak egy kicsi kerül a tésztába, akkor nem okoz majd sós érzetet, csupán némi pluszt ad az elfogyasztás élményéhez.

Nézd meg, melyek azok az ételek, amelyek nem maradhatnak ki Húsvétkor!

Dagasztási trükk

Könnyed állagot szeretnél elérni? Van egy plusz tippünk hozzá! A legtöbb levegő akkor keletkezik a tésztában, ha a fakanalat alulról fölfelé, magad felé mozgatod a tálban, méghozzá lehetőleg minél gyorsabban!

Víz a sütőbe

A víz is hozzásegíthet a sikerhez: próbáld ki, hogy egy hőálló tálkába vizet öntesz, majd elhelyezed azt a sütő alsó rácsán. A kelt tésztáknál, így a kalácsnál ez jó ötletnek bizonyulhat, ugyanis a hő hatására gőzzé alakul át, jótékony hatást gyakorolva az eredményre.

Blog.hu ajánló