4 ünnepi recept húsvétra
Különleges fogások
Ilyenkor nem elég egy kis vendégváró finomság, mert ha megrohamoz az egész család, valami igazán különlegessel kell előrukkolnod!

Ez is érdekelhet

Hőségben is tökéletes választás az ország legjobb játszóparkja! (x)

Kszi, Simon – Mindenkinek jár egy első szerelem (x)

Daganatos betegek életét menti meg világszerte az őssejtterápia - Ezen betegségek gyógyításában lehet sikeres még (x)

Ezen a filmen sírt a cannes-i filmfesztivál közönsége - Egy fél mozijegy áráért megnézheted (x)

beauty and style

Mamafarmer nőiesen: ilyen szexi tud lenni nyáron »

5 tornagyakorlat Ashley Graham ajánlásával: ettől olyan kerek a popsija »

A legnőiesebb kánikularuha a szezonban: ha egyszer felveszed, többé nem akarsz mást viselni »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A bárányhúsból készült ételek nem hiányzohatnak a húsvéti ünnepi asztalról. Készíts te is néhány igazán finom fogást, hidd el nem bánod meg!

Különleges receptjeink a segítségedre lesznek, neked csak választanod kell, hogy mihez van éppen kedved.

Húsvéti bárányleves

Hozzávalók:

  • 1 kg bárányaprólék
  • 1 vöröshagyma
  • 2 dl tejföl
  • 1 evőkanál liszt
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 kiskanál pirospaprika
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 csokor kapor
  • só, bors

Vágd a húst és a hagymát kis darabokra, majd a hagymát az olajon fonnyaszd sárgára, és szórd meg pirospaprikával. Tedd rá a húsdarabokat, pörköld meg, majd öntsd fel 2 liter vízzel. Sózd meg, borsozd meg, tedd bele az összezúzott fokhagymát, és főzd puhára. Keverd a lisztet simára a tejföllel, majd habard be vele a levest. Ismét forrald fel, végül a finomra vágott kaporral hintsd meg. Azonnal, még forrón tálald.

Sült báránygerinc

Hozzávalók:

  • 800 g báránygerinc
  • 40 ml olívaolaj
  • 8 db mogyoróhagyma
  • 6 db sárgarépa
  • 6 cl konyak
  • 2 db narancs
  • 80 ml száraz vörösbor
  • 100 ml húsleves-alaplé
  • 2 db babérlevél
  • 10 db őrölt feketebors
  • 1 rúd fahéj
  • 1 szál rozmaring
  • 30 g vaj

A báránygerincet a zsíros oldalán vágd be. A mogyoróhagymát hámozd meg, és hosszában vágd fel, majd reszeld le a narancs héját, és utána facsard ki a levét. A répát kockázd fel, majd a hagymával együtt pirítsd halványbarnára az olívaolajon, sózd meg, majd öntsd fel a narancslével, a konyakkal és a vörösborral. Ezután add hozzá a húsleves-alaplevet, a reszelt narancshéjat, a babérlevelet, a borsot, a fahéjat, valamint a rozmaringot. Forrald fel, és lassú tűzön párold meg, amíg a répa és a hagyma megpuhul, majd vedd ki a zöldséget, és tedd félre. Szűrd át a szószt, forrald be, amíg a szósz besűrűsödik, és utána ízlés szerint fűszerezd. A bárányt feketeborssal és sóval fűszerezd, és mindkét oldalát süsd meg, majd 140 fokra előmelegített sütőben 8-10 percig süsd rózsaszínre. A tálaláskor a párolt zöldséget tedd tányérra, vágd fel hozzá a bárányt, és öntsd le két kanál szósszal.

Fehérboros nyúlgerinc

Hozzávalók:

  • 4 nyúlcomb
  • 40 dkg vegyes zöldség
  • 2 evőkanál margarin
  • 1/8 liter száraz fehérbor
  • 1/4 liter zöldséglevesalap
  • 2 dl főzőtejszín
  • 4 babérlevél
  • só, bors

A combokat dörzsöld be sóval, borssal, majd a zöldségeket darabold fel. Forrósítsd fel a margarint, és pirítsd körös-körül barnára a combokat. Add hozzá a babérlevelet, majd öntsd fel a borral és a levessel. Fedő alatt 20 percig párold. A nyúlcombokat a lábosból vedd ki, és tartsd melegen. A leveszöldség felét szűrőkanállal szintén merd ki, és tedd félre. Távolítsd el a babérlevelet, ezután a maradék zöldséget a pecsenyelével turmixold össze. Keverd bele a főzőtejszínt, és forrald össze. A húst és a félre tett zöldséget a mártásba helyezd vissza, és melegítsd össze, majd spagettivel vagy galuskával kínáld.

Bárányragu padlizsánnal

Hozzávalók:

  • 1 kg báránylapocka
  • 1 padlizsán
  • 10 dkg vaj
  • 1,5 dl olaj
  • 1 vöröshagyma
  • némi fokhagyma, cukor, só, bors, petrezselyemzöld

Vágd a padlizsánt kockára, sózd be, és hagyd egy órát állni. Darabold fel a húst, majd vajban süsd át. Ismét sózd meg, add hozzá a hagymát, a fokhagymát, a petrezselyemzöldet, és pár percig párold együtt az egészet. Ezután adj hozzá egy kevés cukrot, öntsd fel egy fél pohár vízzel, és párold majdnem teljesen puhára az egészet. Közben csepegtesd le a padlizsán levét, és forró olajban süsd ki. Ha kész, add hozzá a húshoz, és még 20 percig párold együtt is őket.

Ezt is szeretjük