4 ünnepi recept húsvétra

Különleges fogások

Ilyenkor nem elég egy kis vendégváró finomság, mert ha megrohamoz az egész család, valami igazán különlegessel kell előrukkolnod!

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A bárányhúsból készült ételek nem hiányzohatnak a húsvéti ünnepi asztalról. Készíts te is néhány igazán finom fogást, hidd el nem bánod meg!

Különleges receptjeink a segítségedre lesznek, neked csak választanod kell, hogy mihez van éppen kedved.

Húsvéti bárányleves

Hozzávalók:

  • 1 kg bárányaprólék
  • 1 vöröshagyma
  • 2 dl tejföl
  • 1 evőkanál liszt
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 kiskanál pirospaprika
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 csokor kapor
  • só, bors

Vágd a húst és a hagymát kis darabokra, majd a hagymát az olajon fonnyaszd sárgára, és szórd meg pirospaprikával. Tedd rá a húsdarabokat, pörköld meg, majd öntsd fel 2 liter vízzel. Sózd meg, borsozd meg, tedd bele az összezúzott fokhagymát, és főzd puhára. Keverd a lisztet simára a tejföllel, majd habard be vele a levest. Ismét forrald fel, végül a finomra vágott kaporral hintsd meg. Azonnal, még forrón tálald.

Sült báránygerinc

Hozzávalók:

  • 800 g báránygerinc
  • 40 ml olívaolaj
  • 8 db mogyoróhagyma
  • 6 db sárgarépa
  • 6 cl konyak
  • 2 db narancs
  • 80 ml száraz vörösbor
  • 100 ml húsleves-alaplé
  • 2 db babérlevél
  • 10 db őrölt feketebors
  • 1 rúd fahéj
  • 1 szál rozmaring
  • 30 g vaj

A báránygerincet a zsíros oldalán vágd be. A mogyoróhagymát hámozd meg, és hosszában vágd fel, majd reszeld le a narancs héját, és utána facsard ki a levét. A répát kockázd fel, majd a hagymával együtt pirítsd halványbarnára az olívaolajon, sózd meg, majd öntsd fel a narancslével, a konyakkal és a vörösborral. Ezután add hozzá a húsleves-alaplevet, a reszelt narancshéjat, a babérlevelet, a borsot, a fahéjat, valamint a rozmaringot. Forrald fel, és lassú tűzön párold meg, amíg a répa és a hagyma megpuhul, majd vedd ki a zöldséget, és tedd félre. Szűrd át a szószt, forrald be, amíg a szósz besűrűsödik, és utána ízlés szerint fűszerezd. A bárányt feketeborssal és sóval fűszerezd, és mindkét oldalát süsd meg, majd 140 fokra előmelegített sütőben 8-10 percig süsd rózsaszínre. A tálaláskor a párolt zöldséget tedd tányérra, vágd fel hozzá a bárányt, és öntsd le két kanál szósszal.

A 10 legfinomabb vendégváró sütemény: gyorsan finomat

Nézegess képeket!

Elolvasom

Fehérboros nyúlgerinc

Hozzávalók:

  • 4 nyúlcomb
  • 40 dkg vegyes zöldség
  • 2 evőkanál margarin
  • 1/8 liter száraz fehérbor
  • 1/4 liter zöldséglevesalap
  • 2 dl főzőtejszín
  • 4 babérlevél
  • só, bors

A combokat dörzsöld be sóval, borssal, majd a zöldségeket darabold fel. Forrósítsd fel a margarint, és pirítsd körös-körül barnára a combokat. Add hozzá a babérlevelet, majd öntsd fel a borral és a levessel. Fedő alatt 20 percig párold. A nyúlcombokat a lábosból vedd ki, és tartsd melegen. A leveszöldség felét szűrőkanállal szintén merd ki, és tedd félre. Távolítsd el a babérlevelet, ezután a maradék zöldséget a pecsenyelével turmixold össze. Keverd bele a főzőtejszínt, és forrald össze. A húst és a félre tett zöldséget a mártásba helyezd vissza, és melegítsd össze, majd spagettivel vagy galuskával kínáld.

Bárányragu padlizsánnal

Hozzávalók:

  • 1 kg báránylapocka
  • 1 padlizsán
  • 10 dkg vaj
  • 1,5 dl olaj
  • 1 vöröshagyma
  • némi fokhagyma, cukor, só, bors, petrezselyemzöld

Vágd a padlizsánt kockára, sózd be, és hagyd egy órát állni. Darabold fel a húst, majd vajban süsd át. Ismét sózd meg, add hozzá a hagymát, a fokhagymát, a petrezselyemzöldet, és pár percig párold együtt az egészet. Ezután adj hozzá egy kevés cukrot, öntsd fel egy fél pohár vízzel, és párold majdnem teljesen puhára az egészet. Közben csepegtesd le a padlizsán levét, és forró olajban süsd ki. Ha kész, add hozzá a húshoz, és még 20 percig párold együtt is őket.

Ezt is szeretjük