A legszebb húsvéti asztali dekorációk fillérekből

Dobd fel az ebédlőasztalod egyhangúságát néhány igazán könnyen elkészíthető, pénztárcakímélő húsvéti dekorációval!

beauty and style
Top olvasott cikkek

Ahhoz, hogy ebédlőd, a konyhád vagy a nappalid színpompás húsvéti díszbe öltözzön, nem muszáj mindenféle húsvéti tárggyal telezsúfolni. Helyezz a konyhaasztal közepére egy formás vázát néhány szál barkával, egy tányért tele hímes tojással, vagy újítsd fel a régóta lakatlan kaspódat néhány apró trükkel, és már kész is a lakás ékessége.

A tojásfa újragondolva
Egy egyszerű tányér csodákra képes

Nézd meg fillérekből összebarkácsolható dekorációinkat, melyeket akkor is könnyedén elkészíthetsz, ha abszolút semmi kézügyességed nincs.

Elegáns tojásfa

A tojásfa egyre elterjedtebb nálunk is, ami nem meglepő, hiszen rendkívül egyszerű elkészíteni, és az egész lakást csodaszépen feldobja. Akár aranyvesszőből, akár valamilyen fa lemetszett ágából - például barkaágból - készíted, remekül mutat otthonod bármelyik kisebb-nagyobb zugában.

Egy zöld vázába - hiszen ez a szín szimbolizálja legjobban a tavaszi megújulást - állíts néhány szál barkaágat. Kidíszített tojásokat és húsvéti figurákat fűzz fel vékony selyemszalagra, akaszd fel őket az ágakra, és már készen is van a tavaszias hangulatot árasztó húsvétfa. Ennél egyszerűbb, mégis hangulatosabb dekorációt keresve sem találhatsz.

A tányér újragondolva

Valószínűleg nem is gondolnád, hogy két tányérból és néhány tojásból mi mindent ki lehet hozni. Pedig, ha ügyes vagy, akkor olyan dekorációt készíthetsz, amit minden húsvétkor betoppanó vendéged meg fog irigyelni.

A tányér nagyságától függően díszíts ki nyolc-tíz kifújt, megtisztított tojást. Úgy válogasd össze a színeket, hogy azok ne csak egymással, hanem a tányérokkal is harmonizáljanak.

Például a világoskék, sötétkék, zöld és fehér kombinációja mesésen mutat. Carrie Bradshaw óta minden nő tudja, hogy a pöttyöst a csíkossal, a mintásat a még csicsásabb mintással bátran lehet keverni, ez legyen a kiindulópontod ennél a dekorációnál is.

Egy kisebb és egy nagyobb, eltérő színű tányért tegyél egymásra, mintha terítéshez készülődnél, majd a megszáradt tojásokat fektesd körbe rajta. Egy krizantém szárát vágd le, a virág fejét pedig tedd be a kör közepébe. A dekoráció egyszerű, olcsó, de mégis csodaszép.

Ég a gyertya, ég

Szeretsz a gyertyafénynél üldögélni, illetve a takaró melege alól nézni a televíziót? Vagy egyszerűen csak illatosításra használod a különböző gyertyákat? Bármelyik variáció igaz, egy biztos, ez a dekoráció biztosan a kedvedre lesz.

Vedd elő a régi temperacsomagodat a szekrényed legmélyéről. Egy kaspót, melyben már nem lakik virág, és amit úgyis csak jobbról balra pakolgatsz, fess le fehérre. A tempera nem vízálló, így, ha jövőre is felhasználnád a díszt, szükség lesz arra is, hogy lelakkozd.

Hogy ne égesd meg magad, használj gyertyatartót
Minikert a lakásban

Hobbiboltban a legkülönbözőbb kis fafigurákat vásárolhatod meg pár forintért. Ezeknek a hátulját kend meg pillanatragasztóval, és nyomd a kaspó oldalára. Ültess egy gyertyát - a legjobb, ha tojást formáz - a kaspóba, és állítsd a kész díszt a dohányzó- vagy az étkezőasztal tetejére.

Van még egy-két felesleges kaspód? Akkor azokat is fesd le fehérre vagy piszkos szürkére. Szórj bele virágföldet és némi fűmagot, majd locsold meg, hogy néhány napon belül egy mini kertecske nőjön benne. Néhány fürtös gyöngyikét szúrj bele a földbe, majd ültess a dekoráció közepére egy megtisztított tojást. Ennek a dísznek a mottója: egyszerűen, meseszépet.

Ezt is szeretjük