Zséda: „a hűség egy döntés, olyan sose lesz, hogy nincs kísértés”

Az énekesnő a Feminának adott interjúban új daláról mesélt, és a hűségről alkotott gondolatait is megosztotta.

Zséda új dala a hűségről szól
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Zsédenyi Adrienn, vagy ahogy mindenki ismeri, Zséda, nemcsak hangjával, de nőiességével is leveszi a lábáról rajongóit már több mint harminc éve. Az énekesnő emellett édesanyaként is helytáll a mindennapokban, 17 éves fia, Nimród mellett a tinédzserkor sajátosságait is megtapasztalva.

Legújabb dala nemrég jelent meg, melyet Dolhai Attilával duettként adnak elő. Az Egy ölelés a világ című szerzemény olyan fontos témát jár körbe, mint a hűség, mely nem csak a párkapcsolatokat tekintve meghatározó mindenki életében.

Zséda új dala a hűségről szól

Az énekesnőt a Feminának adott interjúban új dala mellett többek között a hűséggel kapcsolatos saját érzelmeiről és gondolatairól kérdeztük, de azt is elárulta, milyen most a kapcsolata fiával.

- Immár harminc éve a zeneiparban dolgozol. Mi ennek a titka, miben látod ennek a sikerét, és hogyan tudsz folyamatosan megújulni?

- Először is imádom, amit csinálok. Néha megkérdezik tőlem, hogy mi lennék, ha nem lennék énekesnő. Isten bizony, erre a kérdésre soha nem tudok válaszolni! Nekem ez az univerzumom közepe, eleje és vége. Ezért élek-halok. Talán ez a fajta őszinte odaadás az, amit érez a közönség is, és jön velem a változásaimon keresztül is lassan harminc éve. Nyilván ebből fakad az is, hogy az én szememben nem állt meg a zene abban a pillanatban, amikor a pályámra léptem. Azóta is szenvedéllyel követem az újdonságokat, a trendeket, és igyekszem a „zsédaságba” adaptálva folyamatosan megújítani a világomat, de úgy, hogy az mindig önazonos maradhasson.

- Az új dal nagyon fontos témákat érint. Miért pont ezeket dolgoztátok fel: miből merítettetek ihletet, hogy ez a dal megszülethessen? 

- A hűség egy olyan érték, amire akik rátalálnak, azok sziklaszilárd alapra tudnak építeni szerelmet, barátságot, karriert, bármit. Nincs olyan területe az életnek, ahol ne lenne fontos, mégis manapság valahogy szeretünk nagyvonalúan bánni vele. A fogyasztói társadalom rákfenéje, hogy mindig azt gondoljuk, van nagyobb, jobb, szebb, okosabb, újabb, menőbb. Pedig a legtöbbször pont elég az, ami van. Ahogy haladok előre az életemben, én például egyre jobban érzem, hogy kevesebb tárgyra és több élményre van szükségem. Nekem ez mind-mind benne van ebben a dalban azon túl, hogy persze alapvetően mindenki a párkapcsolati vonatkozására rezonál elsősorban, és ez így is van jól.

- Általában a mai kapcsolatokra az jellemző, hogy a problémák megoldása helyett inkább kilépünk, legyen szó akár egy barátságról, munkakapcsolatról vagy családi kötelékekről. Te mit gondolsz, mennyire van jelen, vagy veszett ki mostanában az emberek életéből a hűség?

Én azt gondolom, hogy a hűség egy döntés.

- Döntök minden reggel, minden áldott nap, hogy kitartok a másik mellett. Olyan sose lesz, hogy nincs kísértés. Kísértés mindig van, lehetőség is mindig adódik, az, hogy várunk-e, hogy kitartunk-e, az meg csak rajtunk múlik. A modern társadalom sokszor hajlamos felmentést adni, és igen, létezik az a helyzet, amikor „mennem kell tovább…” De azt gondolom, kicsit többet és többször próbálhatnánk megjavítani dolgokat, beszélgetni, megkérdezni, meghallgatni, esélyt adni.

- Mennyire lehet „egy ölelés a világ”, mennyire oldhatna meg ez sok mindent?

- A legtöbbünket úgy nyugtatott meg az édesanyánk, ha sírtunk, hogy szorosan átölelt minket. Szinte ez az első testbeszéd, amit megtanulunk.

Egy ölelés néha szavak nélkül is meg tudja nyugtatni a másikat, el tudja mondani, hogy itt vagyok neked, számíthatsz rám.

- Ha a világban több lenne az ölelés, és ezzel együtt a megértés, odafordulás, egymásra figyelés, biztos, hogy jobb hely lehetne. Szükség is van az ilyenfajta pozitív gondolatokra, a szépségre most a világban, ezért is vagyok nagyon hálás a dal szerzőinek - Létray Ákosnak, Geszti Péternek, Moldvai Márknak és Dolhai Attilának is, hogy így, ebben a formában ez életre kelhetett.

- Az új dal címe: Egy ölelés a világ. Te mennyire vagy ölelkezős típus? A fiad már 17 éves, változott ez a fajta közeledés köztetek a tinikor miatt?

- Nimróddal nagyon közel állunk egymáshoz, de nyilván egy 17 éves nagyfiút már többször „ölelek” szavakkal, mint fizikálisan. Most az elengedés időszakát éljük, és ez így van jól! De, amikor átölel, az nekem tényleg a világ!

Zséda édesanyja gyönyörű nő: volt kitől örökölnie a szépségét

Zséda anyukája születésnapján mutatta meg, milyen lélegzetelállítóan szép nagymama Judit.

Elolvasom

Cover-fotó: Ajkai Dávid

Dilemma podcast

A Dilemma a femina.hu podcastje, mely minden adásban egy-egy megvitatást érdemlő témát jár körbe. Létezik ideális mennyiségű képernyőidő? Kétéves koráig ne is lásson okoseszközt a gyerek? Káros lehet a Mancs őrjárat? Mennyire egészségtelen alkalmazáson követni a gyerek lokációját? Hasznosak a szülőifelügyelet-alkalmazások? Melyek a dopamintúltengés jelei? Az online bullying kérdésköre: mi a különbség a vélemény, a kritika és a bántás közt? A Dilemma első évadának utolsó epizódjában többek között a fenti kérdésekre kereste a választ Mészégető Marcsi, a Hello Szülő főszerkesztője, Horváth Eszter, a Femina újságírója, valamint Pintér Ada műsorvezető.

Promóció

Ezt is szeretjük