"Megfenyegették a családomat" Vallotta őszintén Zalatnay Sarolta

Évtizedekkel ezelőtt Zalatnay Sarolta családját a nevük megváltoztatására kényszerítették.

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Zalatnay Sarolta énekesnőt Zalatnay Ciniként is ismeri az ország, a becenév még óvodásként ragadt rá. Ám azt már kevesen tudják, hogy amikor világra jött, egészen más nevet kapott.

Születési nevét azonban nem a művészi pályára lépés miatt változtatta meg, a döntésnek egészen komoly, igazán komor okai voltak, árulta el a TV2 Aktív című műsorában.

Sachert néven született

Zalatnay Sarolta szereti a nevét, de valójában egy másik néven, mint Charlotte Sachert született. A második világháborút követően azonban voltak olyan családnevek, amelyeket nem látott szívesen az akkori rendszer. A 64 éves énekesnő családját is megkeresték.

- Lényegében megfenyegették a családomat. Vagy magyarosítjuk a nevünket, vagy különleges elbírálásban részesülünk - idézte fel.

Ez utóbbi nem kecsegtetett semmi jóval, így az előbbi mellett döntöttek. A felajánlott nevek közül végül a Zalatnayt választották.

Charlotte-ként jobban befutott volna

- Mindenkinek tetszett az új családnév, de a Sachert névhez is nagyon kötődünk, már csak azért is, mert nekem is és a családomnak is ez a kedvenc tortánk. Jó kis háttér lenne, ha be tudnánk bizonyítani, hogy közünk van ehhez a híres családhoz - árulta el.

A Sarolta a francia Charlotte név magyarosítása, ugyanakkor az ótörök eredetű Sarolt egyik alakváltozata. Ezzel a keresztnévvel is elégedett a sztár, aki büszke arra, hogy családjában sok nemzetiség keveredik, bár hétéves kora óta a legtöbben Cininek hívták.

- Nagyon magas hangom volt, cincogtam, mint a kisegér. Mondták is rám gyakran: cini, cini, kisegér. Ez aztán megváltozott, egy mandulaműtétet követően rekedtes lett a hangom, ami dugába döntötte a szüleim elképzeléseit. Ők ugyanis mezzoszoprán orgánumommal operaénekesnek szántak - mondta.

Tinédzserként ez a különleges hang vitte az éneklés és a táncdalfesztiválok világa felé. Ekkor gondolkozott el először azon, hogy Charlotte Sachert néven jobban is befuthatna. Ez a gondolat az amerikai tartózkodása alatt jött elő ismét, most pedig újfent előtérbe került.

Intimitás hosszú távon - Hogyan tartsuk életben a szenvedélyt párkapcsolatunkban?

A Femina Klub októberi vendége Dr. Hevesi Kriszta szexuálpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy mennyire vagyunk őszinték önmagunkhoz és partnerünkhöz. Milyen tabuk vannak a párkapcsolatokban? Mit lehet tenni, ha felmerül a bensőséges szexuális együttlétek hiánya és hogyan tehetünk a párkapcsolatok ellaposodása ellen? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. október 17. 18 óra

Helyszín: GOBUDA MALL - Vidám Színpad

Promóció

- Megjelent 24 országban a CD-m, amelynek során sokszor nehézségekbe ütköztem a nevem miatt. Bárhol a világon, ahol énekeltem, nehezen tudták kimondani. Emellett van egy könyvelképzelésem: egy nemzetközi könyvet szánok megjelentetni, amihez szintén jobban passzol a Charlotte Sachert név - fedte fel a közeljövő terveit.

Fotó: RTL Klub/ Bársony Bence

Ezt is szeretjük