Elszabadultak az indulatok az X-Faktorban - ByeAlex durván kiakasztotta Puskás Petit
Az X-Faktor második élő show-jában a mentorok nehezen jutottak közös nevezőre.

x-faktor-cover-5
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Tegnap este az X-Faktor második élő show-ját izgulhattuk végig, melynek első versenyzője Serena Rigacci volt. A 15 éves olasz származású lány kék pillangó-kosztümben lépett az RTL Klub tehetségkutatójának színpadára, remek előadásával azonban megosztotta a mentorokat. Radics Gigi szerint elég tisztességesen elénekelte a dalt, ennek ellenére mégsem ragadta őt magával a produkciója. Puskás Peti úgy érezte, hogy nem sikerült egészen átadnia a dal üzenetét, ByeAlex szerint viszont bitang jól énekelt.

Másodikként Puskás Peti mentoráltja, Berta Dániel került sorra. A 25 éves srác stílusán sokat dolgoztak az első élő show óta, ám hiába macsósították a megjelenését, a Desperado című film latinos slágerével nem sikerült meggyőznie a mentorokat. ByeAlex kerek-perec kijelentette, hogy mégsem látja benne a macsót, előadását pedig bohóckodásnak nevezte. 

Ez olyan, mint amikor valaki macsó akar lenni, de nacho lesz

- mondta viccesen Gáspár Laci, Radics Gigi pedig csak annyit tett hozzá mindehhez, hogy a táncos lány, Karcagi Dalma sokkal jobban lekötötte a figyelmét, mint a produkciója. 

Harmadikként a London Kids zenekar lépett a színpadra. Előadásuk kapcsán összekaptak a mentorok: Puskás Peti szerint olyanok voltak, mint az akváriumban úszkáló halak, ByeAlex pedig megjegyezte, hogy az énekesüknek még lenne mit tanulnia. Gáspár Laci mindeközben vehemensen védte a zenekarát, Radics Gigi pedig végül a kellemes jelzővel illette produkciójukat.

A negyedik fellépő Bereznay Dániel volt, aki egy érzelmes balladával próbálta belopni magát a nézők és a mentorok szívébe. Gáspár Laci azonban csalódott, mivel kevésnek érezte a 17 éves fiatalember előadását, Radics Gigi szerint viszont sokat fejlődött egyetlen hét alatt. Puskás Peti egyetértett vele, majd hozzátette, hogy szerinte az este eddigi legjobb éneklését hallották, ByeAlex viszont rögtön ráförmedt, majd kijelentette, hogy egy énekesnek be kell látnia, hogy melyik dalt tudja elénekelni és melyiket nem.

Ötödikként Tóth Bettina került sorra, akit állva tapsoltak meg a mentorok. "Nagyon nagy vagy, Bettina, te vagy a kedvencem", mondta róla lelkesen Puskás Peti. Radics Gigi a hörgést kihagyta volna a dalból, de ő is megdicsérte a 17 éves lányt, akinek produkciója Gáspár Lacit is lenyűgözte. ByeAlex büszkén fogadta a bókokat mentoráltjával együtt, aki a héten árulta el, hogy fiatalon veszítette el az édesanyját .

A rapper lány után Mézes Norbert próbált szerencsét a második élő show-ban, aki az ABBA együttes The Winner Takes It All című slágerét adta elő. A 18 éves tanuló szuperszoprán hangja egyedi színfolt a tehetségkutató műsorban, ByeAlexet ezúttal viszont nem sikerült elvarázsolnia. "A dalválasztás nem volt megfelelő", tette hozzá Puskás Peti, Radics Gigi szerint viszont tökéletesen teljesítette a feladatot. Gáspár Laci sem dicsérte meg, mert véleménye szerint nem sokat fejlődött az első élő show óta.

A hetedik versenyző Gulyás Roland volt, akit először nagyon megdicsért Gáspár Laci, majd azért egy-két kritikai észrevétellel illette produkcióját. "Rolandnak bitang hangja van", védte meg Puskás Peti, de azt sem rejtette véka alá, hogy érzett üresjáratokat az előadásában. ByeAlex túl feszültnek érezte a 20 éves versenyző kiállását, és alig hagyta szóhoz jutni Puskás Petit, akinek ezért végül felállva kellett kiabálnia, hogy elmondhassa, amit akart, de még így is alig sikerült neki.

Nyolcadikként Ricco és Claudia következett, akik már korábban is lenyűgözték a nézőket és a mentorokat, előadásukat pedig ezúttal is kirobbanó örömmel fogadta mindenki. "Ebben nem volt hiba", lelkesedett Puskás Peti, de azt is kibökte, hogy ha hétről hétre ugyanezt nyújták, hiába énekelnek remekül, hamar unalmassá válhatnak a produkcióik. Radics Gigi viszont megvédte őket, és azt is bevallotta, hogy megint libabőrös lett tőlük.

Az utolsó előtti fellépő Erdős Viola volt, aki nagy átalakuláson ment keresztül a színpadon, hiszen szőke parókában érkezett, a sminkesek pedig a tetoválásait is elrejtették. A White Stripes együttes Seven Nation Army című slágerét adta elő, de Puskás Peti szerint elhazudta ezt a dalt, ByeAlex ezt meghallva pedig megint nekiesett mentortársának, mivel nem értett vele egyet. Gáspár Laci sem volt elbűvölve performanszba hajló előadásától, hiába próbált egy fontos üzenetet közvetíteni a nézőknek.

Utolsóként Abaházi Nagy Lívia következett, aki ezúttal nem operával, hanem egy gyönyörű magyar népdallal érkezett az X-Faktor stúdiójába, amely nem más volt, mint az A csitári hegyek alatt. A közönség óriási tapssal fogadta előadását, de a mentorok sem voltak kevésbé elragadtatva. A stílusváltás meggyőzte Radics Gigit, aki szerint Puskás Peti megnyerte vele az ötöslottót, ByeAlexnek is tetszett, azonban úgy érezte, hogy nem igazán passzolt hozzá ez a dal, a stúdióban ülők pedig azonnal lehurrogták, mivel nem adtak neki igazat.

Miután megtörtént a szavazatok összesítése, Kiss Ramóna bejelentette, hogy párbaj nélkül ezúttal Mézes Norbertnek kell távoznia az X-Faktorból, a párbaj során pedig Erdős Violának és a London Kids zenekarnak kell összemérnie tehetségét. A versenyzők mindössze néhány percet kaptak csak a felkészülésre, a mentorok szavazatai alapján pedig a Londond Kids esett ki és Erdős Viola jutott tovább.

 

Ezt is szeretjük