Furcsa foltok voltak a nyakán! Így vezette a reggeli műsort a magyar tévés
Interjú
Vogyerák Anikó ezért vezette foltokkal a nyakán a Ma reggelt.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Furcsa foltokkal a nyakán vezette a Ma reggel című műsor szerdai adását Vogyerák Anikó.

Az MTVA műsorvezetője a műsorban azt is elárulta, miért nem takarta el teljesen a sérülésnyomokat.

Furcsa foltok voltak a nyakán

- Ha valaki eddig nézte az adást, szerintem már észrevette, hogy sérülések vannak rajtam. És ezeket nem véletlenül nem tüntettük el, mert ez egy egészen komoly és zseniális reklámkampány része: így próbálják felhívni a figyelmet arra, hogy egyes felmérések szerint Magyarországon még mindig minden ötödik nőt ért bántalmazás - fedte fel a Ma reggelben Vogyerák Anikó, miért láthatnak a nézők a nyakán foltokat.

A Nekem is fáj című kampányt az Ökumenikus Segélyszervezet és az ACG kommunikációs ügynökség indította nőnapkor, hogy felhívja a figyelmet a nők elleni erőszakra. Az akciót a tapaszok megvásárlásával lehet támogatni, a népszerűsítést pedig az is szolgája, ha például megosztják a lemosható tetoválásokban készült fotót a közösségi oldalukon.

- A szerkesztő találta ki a témát, én pedig nagyon szívesen támogattam az ötletet, mert rettenetesen fontosnak gondolom. Azt volt csak a kérésem, hogy ha viselem, akkor adás elejétől a végéig legyenek rajtam a matricák. Nem volt nagyon feltűnő, próbáltuk kendővel eltakarni egy picit, hiszen a bántalmazott nők is ezt teszik. Ezért is fontos a kampány, hogy az a másik négy nő, akit nem bántottak, mutassa meg, milyen nyomokat hagy maga után a bántalmazás. Amellett, hogy egy sokkoló és figyelemfelkeltő reklám, szuper dolog, hogy a tapaszoknak a bevétele jó helyre kerül - árulta el a Ma reggel műsorvezetője a Feminának.

- Milyen visszajelzések érkeztek a nézőktől vagy az ismerősöktől a műsor után?

- A kollégák rögtön elkezdtek kérdezgetni, hogy mi történt velem, ki bántott, azok az ismerőseim pedig, akik még nem hallottak a kampányról, szintén megdöbbentek. Egyik barátnőm felhívott, hogy az anyukája látott a tévében, és nem tudta elképzelni, mi történhetett velem, amíg ez a műsorban ki nem derült. Engem szerencsére soha az életben nem vertek meg, de lelki terrorban volt részem.

Amikor megkeresték, Mádai Vivien, az MTVA 28 éves, jelenleg gyesen lévő műsorvezetője egy percig sem gondolkodott azon, csatlakozzon-e a kampányhoz.

- Nekem nagyon tetszett az a megközelítés, hogy azt a négy nőt, akit nem bántalmaztak, ugyanúgy rosszul érinti az, hogy egy ötödik társukat fizikailag bántottak, hiszen az ő barátnőjével, ismerősével is megeshet. Nekem egy barátnőm élt hosszú ideig egy olyan párkapcsolatban, amelyben lelki terrort alkalmazott vele szemben a párja, és tettlegességig is elfajult a dolog. Éveken keresztül tűrte, takargatta a nyomokat. Baráti összefogással végül úgy döntöttünk, hogy leülünk vele beszélgetni, mert ez így nem élet. Változtatott, és azóta boldog párkapcsolatban él. Szóval van kiút - mesélte.

Fotó: M1/Ma reggel, Facebook/Mádai Vivien

Ezt is szeretjük